האם אפשר למנוע מעשה של יחידים?

dori78

New member
האם אפשר למנוע מעשה של יחידים?

למשל, אותם יחידים שהציתו את בית הספר הדו לשוני בירושלים.
אמא של אחד מהם אמרה בגלוי שאם לא היה חוק היא היתה עושה אותו דבר, כי היא נגעלת מהרעיון שיהודים וערבים ילמדו ביחד.
למשל, אותם יחידים שתקפו אתמול נהג אוטובוס ערבי.

הטענה שעולה מול יחידים ערבים שמבצעים פיגועי טרור היא, שמשפחותיהם מקבלות אח"כ משכורת מהרשות הפלסטינית.
שגם אם אף ארגון לא "לקח אחריות" על מפגע בודד, הרשות (או חמאס, ואני רואה הבדל בין השניים) מתגמלים כספית.
שבגלל זה לעולם אי אפשר יהיה לעצור את היחידים מהצד השני.

והיחידים שלנו? אותם אפשר לעצור, או שגם זה מקרה אבוד?

שאלת שאלה טובה

יש מצב מיוחד בשנים האחרונות מאשר בעבר הרחוק !והמצב הוא כוחה של המדיה והתקשורת שגורמת ומעצימה את השנאה,וזה מתחיל מהיחס בין האנשים כאן ועד היחס בין יהודים וערבים!
וכשמרגישים שהנהגה או כוחות הביטחון חלשים קצת אז זה גם גורם ליחידים לקחת את החוק בתואנה של להציל את המצב או המדינה או לנקום!

וברגע שיש תקיפות בירושלים אז מתעורר אנטי כלפיהם ותוסיפי תקשורת חזקה שמחממת ומטריפה את כולם ותקבלי סלט של שנאה ורוע שיוביל ליחדים לעשות מעשה אם וכאשר זה ימשך והנגה לא תקח את עצמה בידיים!

הרי אלו שזורקים אבנים ועושים בלאגן מקבלים כסף אין ספק בכך ,ואם משפחות של רוצחים מקבלות קצבה צריך לקחת מהם את זה למי שיש תעודת זהות כחולה !ומה לעשות יש כאן אוכלוסיה שממש יורקת לבאר שהיא שותה!ותאמיני לי שאם הם יהיו תחת שלטון הרשות הם יהיו פי כמה יותר אומללים !

היחידים אצלנו בניגוד להם ,קמים כשמרגישים שאין שליטה על המצב !אצלם יש הסתה וממלאים להם המוח בשטויות כאלו שפשוט זה מראה כמה אהבלים הם!שאלו שמסיתים ילכו יעשו מעשה נראה אותם?הרי את מי שולחים את יודעת כל אלו שהדוקרות למינהם את יודעת שאלו נשים או בחורות שהתפקרו נאפו עשו שטויות ופשוט נתנו להם הזדמנות לכפר על השובבות שלהם לפני שהמשפחה תעשה זאת!

צריך לעשות מעשה ולהשתיק את התקשורת קצת כדי שבאמת לא יקומו יותר ויותר יחידים שיעשו מעשה!

ולגרום להם שהם התושבים אצלם יעיפו את החוליגנים מאצלם! לא שונא ערבים ולא בטחתי בהם אף פעם ומעדיף שלא יהיו בסביבתי בגלל התנהגות שלהם כלפי עצמם והסביבה וזה לא מתוך שנאה ,זה בגלל טבעם

dori78

New member
כמה דברים:

1. אתה לא ממש מתייחס ליחידים בצד הערבי, מהתגובה שלך עולה שאתה מתייחס לכל פיגוע חבלני כפעולה מתוכננת ע"י גוף כזה או אחר.

2. הנשים ש"נשלחות", כדבריך, לבצע פיגועי דקירה לא בהכרח עשו משהו ממה שהזכרת.
בהחלט יכול להיות שהן "סומנו" ע"י מישהו, הואשמו ללא קשר למציאות ונשפטו ע"י בית דין שדה כלשהו, כדי שיוכלו להשתמש בהן כבשר תותחים.
ויכול להיות שהן קמו מתוך ייאוש, מתוך תחושה שאין שליטה על המצב ושההנהגה חלשה... מוכר לך?

דורי חכמה

כמה שאני מעריך ואוהב אותך כיף לי מאוד לשוחח איתך :)יש לך ראש ואישיות ..

1.רובם הגדול מוסתים בתפחילות יום השישי ,תחשבי שקודחים לך כל שישי על שנאה והטפה לרצח יהודים ,כנל גם בינהם שיעים וסונים השנאה והטפה לחסל כופרים.

שתביני כל הקטע שלהם על הר הבית הוא חארטה ,הם לא כורעים להר הבית אלא למכה והתחת שלהם להר הבית ,מבחינתם מכה יותר קדושה מהר הבית,ולכן כל הרעש שהם עושים שם הוא סתם ,וכן כל המעוררי פרובקציות שלהם בהר הבית מקבלים תשלום ,ומכיון שלאורך השנים בגלל הנהגה שנתנה להם לעשות מה שהם רוצים המצב הוא כזה עכשיו.

2.רובם של הנשים הדוקרות והמתאבדות נאפו נתפשו וכחלק מתהליך כפרה נשלחו לבצע פיגוע להקרא שהידים ושהמשפחה תקבל פיצוי,ברגע שאצלם מחולל כבוד המשפחה האח שלה אמור לרצוח אותה ,ואת זה גילו בחקירות של השבכ ועוד .

רובם פועלים מתוך הסתה מתוך דחף רגעי לא נשלט,לרצוח מעסיק שלך שכיבד ושילם לך משכורות והתייחס יפה זה כבר שריטה עמוקה בטבע ובנפש הדוקר.

בגלל זה אני לא בוטח בהם ובהסכמים איתם

dori78

New member
ואיפה ההתייחסות לצד היהודי?

הבאתי בהודעה הפותחת קישור למקרים של תקיפות ע"י יהודים.
איך לדעתך אפשר להילחם בתופעה הזו?

עניתי לך יקרה

שהתקיפות מהצד היהודי הן גל בגלל המצב מסביב או בגלל אולי איזו קומבינה לחמם ואז שולחים מסיתים ומשעוממים לעשות את הבלאגן,אמריקה הגדולה מימנה מהפכה באירן לפני 60 שנה על ידי תשלום למפגינים .
הצד היהודי חוץ מכמה אמרקאים הזויים עם סינדרום ירושלים לא נוטה לעשות באלגן,העם היהודי באמת הוא גם רחמן בן רחמן לעומת עמים אחרים שהם קשי לב!תראי את אסד יש שם סכסוך של 1000 2 עדות ומיעוטים שיודעים שאם לא ישחטו ישחטו אותם בציווי הלכתי בשם האיסלם ושהם כופרים ויש מצווה להרוג כופרים!אז הוא שוחט בכדי להכניס בהם פחד בעיקר.

אך נלחמים צריך הנהגה חזקה דוגמא לציבור,לא יתכן שתומכי טרור יקבלו ביטוח לאומי ,ומשרתי מילואים בקושי יקבלו משהו אם בכלל!רתיעה מאוד חזקה ששני הצדדים ידעו שלא שווה לעשות באלגן,אך פותרים את זה ? ממשל חזק כוחת בטחון חזקים ועם גיבוי ,ואולי לא הכי נכון לנו כאן יותר מידי דמוקרטיה כנל אצל עמי האזור.

לצערנו יש גם בתוכנו ערב רב או שורשי ערב רב שעושים גם לנו צרות ,והם הראשונים שיברחו כשהטבעת תתהדק !

FineSilverMan

New member
ע"י חינוך את אלו שניתן לחנך

וע"י כאב את אלו שלא ניתן לחנך.
&nbsp

dori78

New member
ומי אחראי?

חינוך - הייתי אומרת שההורים, אבל אם להתייחס לדבריה של אותה אם אליהם קישרתי בהודעה הפותחת, יש דברים שבאים מהבית.
כאב - אני מניחה שאתה מתייחס לשיטת המקל והגזר. אבל גם חינוך אמור להיות בנוי על חיזוקים חיוביים וחיזוקים שליליים וזה לא תמיד עובד...
ואני לא בטוחה שרשויות החוק יכולות להתמודד עם היחידים הללו:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4600764,00.html

FineSilverMan

New member
לפני 100 שנה היתה הפרדה בין לבנים לשחורים בארה"ב

היום זה לא PC לכנות מישהו "ניגר".
העבדות הסתיימה עם מלחמת האזרחים בסביבות 1861.
מן הסתם ילדי הלבנים בדרום האמריקני התחנכו שהשחורים הם עבדים
והפוליטיקה שינתה את זה.
&nbsp
כך גם בארץ -- ניתן לראות בערבים כשווי זכויות, כל עוד זה הדדי...
&nbsp
אין ספק שזה מסובך, הרי מדינת ישראל בנויה על אפליה -- חוק השבות וכדומה.
&nbsp
&nbsp

dori78

New member
אתה צודק. אבל מה הקשר?

הפלסטינים לא הובאו הנה ע"י אבותנו כעבדים והפכו עם השנים לאזרחים שווי זכויות.
גם ערביי ישראל לא. הם היו פה לפני הקמת המדינה.
אם אתה רוצה לדבר על ארה"ב - אתה יכול להשוות את הערבים לאינדיאנים.

אבל זה לא הדיון אליו כיוונתי.
יש הבדל גדול בין לראות מישהו כנחות, לבין לפעול נגדו באלימות. משני הצדדים.
השאלה שלי עסקה בחינוך לאלימות, חינוך שגורם לאנשים יחידים, ללא התארגנות כלשהי, לצאת ולפעול באלימות כלפי מישהו אחר.
אני מדברת על הקיצוניים שבין נוער הגבעות, אלה שמבחינתם מותר וצריך להכות עד מוות את כל מי שמפריע (לשיטתם)
להקמת מדינת הלכה - וזה כולל את ערביי ישראל, את הפלסטינים וגם אותי ואותך, בבוא הזמן.

דורי יקרה

ש פה מאבק על הזכות הקיום שלנו כאן!בסוריה 9 מיליון פליטים ולאף אחד לא מזיז ,אבל אסד מבין שאין לו ברירה אלא לגדוע את השנאה שם ,סכסוך של 1000 שנה בתמיכת העולם הסוני ובהתערבות מעצמות בסוריה!

הפלסטינים הם צאצאי הפלישתים שהיו כאן והתאסלמו עם השנים ,תמיד היה מחלמות ורק דיללנו אותם!הוא כאן לרועץ !

ערבי ישראל לא מאמין בהגדרה פשוט מאוד במלחמות ישראל כשהיה הזדמנות לגרש אותם לא גירשנו והם כאן כגיס 5 ,תבדקי אם הם משלמים מיסים כמונו אם אוכפים שם חוק וסדר לגמרי !הבדל הוא ששם יודעים בהקדם לשלוח את זורקי האבנים !

הקבוצה של נוער הגבעות הם שוליים ורק בתקשורת עושים רעש לגביהם,תנסי לחיות על גבעה וכשבאים לשדוד אותך אך תגיבי למשל!אז אחד מגיב לשני שם זה הכול

ברוך גולדשטיין היה רופא שטיפל בכולם ופשוט קיבל התקף טירוף ועשה מעשה,הוא היה מחונך טוב וכו אבל הינה כשיש סרט בראש אז הולכים לעשות מעשה מבלי לחשו

יש פה אלימות ומאבק על הארץ ,או שהם מקבלים את מרות העם והמדינה ויושבים בשקט או שנתחיל מעצרים וגדרות ועוד,הרי הם יודעים שהכי טוב להם תחת שלטוננו ולא שלטון הרשות.

דורי אנו במדינה אלימה ביותר ,אם זה בכביש אם זה בהתנהגות לזולת ועוד לצערנו

נוער הגבעות בסך הכול מרגישים אואט סיידרים גם בקהילה ,מקימים חווה מגדלים עיזים בורחים מעולם המודרני לארץ ישראל הישנה וטובה !

ואולי כדאי למדינה לעודד ולתמוך בהם מנטלית כלכלית חינוכית שיקימו חוות בבקעה ויפריחו את השממה

צלשלספק

New member
מצער מאוד שאת כציונית (מהשמאל), משווה את הערבים לאינדיאנים..

לא הייתי עושה את זה אפילו בצחוק, זה עוול לאינדיאנים שלהם באמת יש תרבות והיסטוריה.

מדובר במהגרי עבודה בסה"כ, ברובם דרום סורים וירדנים שבאו לחפש פרנסה עקב כך שגם היהודים הגיעו לאיזור ולאחר מכן השלטון הבריטי, מה בדיוק מייחד את התרבות הפלסטינית ששונה מהתרבות הירדנית? טרור ופיגועים? איזו מורשת יש להם, יאסר ערפאת? אז מדובר במהגרי עבודה מתחזים שמשמשמים את מדינות ערב כנשק נגד ישראל כדי להכפיש אותה והמאיסה בעולם כ"כובשת" בשטחי אבותיה ולא ב"ילידים" הכחולים של ארץ ישראל, זה לא אווטאר והם לא פלישתים מהתנ"ך. מה שכן ככינוי גנאי יש כאלו שמכנים אותם "אינדיאנים", מעבר לזה אין אפילו קשר. כמובן שניתן להשוות תפוח לאבטיח, ובמקרה הזה מדובר בתפוח רקוב למדי.

תאמיני לי שכל ערבי יודע בדיוק מאיזה חבל ארץ הגיעו הוריו והורי הוריו בשנות ה20 וה40 עד לקום המדינה, ומי הוא ומהו באמת, גם אם היום הוא יעני "פלסטיני", פעם הם היו "רק ערבים" ואותנו הם היו מכנים פלסטינים כגנאי, סתם לידע כללי, מעטים מהם היו כאן לפנינו כ"ערבים שורשיים". לפחות אנחנו, היהודים, לא מתכחשים מאיפה כל אחד הגיע ומה מוצאו, כדור תשיעי בארץ אני יודע היטב מהיכן הגעתי.

והנה לך חומר למחשבה ברוח הבחירות שבדרך, עד 67' למה "הילידים הכחולים" לא הקימו מדינה לצד ישראל?

(אני אתן לך רמז: רק ב1964 הם הבינו שהם "פלסטינים"
)
(רמז שני: זכות השיבה)

dori78

New member
אתה סוטה מהנושא.

האם אפשר למנוע מיחידים לעשות מעשי אלימות?
האם חינוך לבד יכול לעזור?
או שמא אותם יחידים לא בהכרח בוחרים לפעול בגלל חינוך כזה או אחר?

לא באתי לדבר על פוליטיקה, אלא על חינוך, אלימות והיכולת להיות חברה בעלת גישה אחידה וברורה.

מי לדעתך היה משיג את האינטרס היהודי יותר מהר

איש המתח עם נסיונות ההסברה והפיוס
או ההפצצה ?
&nbsp
&nbsp

למעלה