האם אפשר למנוע סרטן השד

ורדיצה

New member
האם אפשר למנוע סרטן השד

שלום לכם, במשפחתי אמי חלתה בסרטן השד ונפטרה בגיל צעיר יחסית, וכן סבתי מצד אבי גם כן חלתה בסרטן השד. בנוסף לכך, בנות דודה מצד אמי חלו בעבר. אני כמובן מאוד חוששת. לאחרונה קראתי את הספר "אכול נכון לפי סוג הדם שלך" והיה שם כתוב כי בעלי סוג דם מסוג A ו- AB חשופים יותר לסרטן השד. סוג הדם שלי הוא AB. לאחרונה אני חושבת על נושא זה הרבה, והייתי רוצה כמובן כמה שאפשר למנוע את הסיכוי שזה יקרה גם לי. אני חושבת בעיקר בכיוון תזונה נכונה והומאופטיה. האם יש לכן המלצות על המאופט ו-או נטורופת טוב שיכול לעזור בכך ? תודה

קוסטיקה

New member
ממש ממש לא יודע אבל...

ראיתי פעם מישהי שהופיעה בטלויזיה וסיפרה שהיא עצמה ביצעה כריתה מניעתית. למיטב הבנתי היא כרתה "מראש" את שני שדיה כפעולה מניעתית. אני כותב את זה ועוברת בי צמרמורת...

גישות שונות

אני מבינה למה זה מטריד אותך. אפשר היום לבצע בדיקה גנטית כדי לדעת אם את נושאת את הגן המגדיל את הסיכוי לחלות בסרטן השד. במידה ואת נושאת את הגן, אין זה אומר שתחלי במחלה, כמו לגבי נשים שאינן נושאות את הגן וחלו במחלה. אני מצרפת קישור לגבי גנטיקה וסרטן השד. לגבי הבחורה שכרתה את שני השדיים שלה כפעולת מניעה. זו בחורה שחלתה בשנות העשרים לחייה, עברה כימותרפיה ומטופלת היום בהורמונים. היא אובחנה כנושאת את הגן והבחירה שלה בכריתה מלאה היתה כדי למנוע הישנות של המחלה. הסיפור הזה באמת קצת קשה לעיכול אך זו היתה הדרך שלה להתמודד עם המחלה וכל אחד ברגע האמת מתמודד אחרת וכל דרך היא נכונה.
גלי

תוכנית 9 הנקודות-מתאים לחולה ולבריא

שלום ורדיצה לחיות בצל הסרטן ובחרדה זה לא קל. אז את שואלת מה לעשות? מצאתי תוכנית שתתאים לך ולכ אחד בעצם. הרבה בריאות ושלווה יוסי תכנית 9 הנקודות לטיפול ומניעה של סרטן התכנית לקוחה מאתר בשם Around – Thomas Online. 1. תזונה נכונה: תזונה נכונה חשובה לא רק למנוע סרטן אלא גם בכדי להבריא ממנו. חמרים מזינים ופיטוכימיקלים (חמרים המצויים בצמחים) תומכים במערכת החיסון, באיזון ההורמונלי, בניקוי רעלים ובהבטים אחרים המאפשרים התמודדות משופרת של הגוף עם סרטן. לכן, כחלק מתכנית הבראה, רצוי להכין תכנית של תזונה נכונה. 2. תוספי מזון: חמרים מזינים, חמרים שמקורם בצמחים, פיטוכימיקלים, אנזימים וחמרים נוספים, מצויים בתוספי מזון בעלי איכות טובה. חשוב לבחור את המתאימים ביותר עבורך. 3. פעילות גופנית: שמירה על משקל גוף תקין (תוך הקפדה על שמירת המשקל ללא איבוד חמרי מזון), מגבירה את הסיכוי להבראה. תרגילים אירוביים מגבירים את קצב זרימת הדם ואת סילוק הפסולת מהגוף. יש להכניס את הפעילות הגופנית לתכנית היומית תוך התאמה למצבו של כל חולה. תכנית כזאת, תגביר את חוזק הגוף ואת ההבנה לגבי ההשפעות החיוביות של תרגול הגוף. 4. הפחתת מתחים: נשימה נכונה, מדיטציה, דמיון מודרך, היפנוזה עצמית ושאר שיטות ההרפיה, יכולות לשפר את תפקוד מערכת החיסון ובדרך זו את סיכויי ההבראה. יוגה וסוגים מסוימים של עיסוי, מגבירים את זרימת אנרגיות הריפוי הפנימיות של הגוף ומרגיעים את מערכת העצבים. רצוי לבנות תכנית של הפחתת מתחים כחלק מתכנית ההבראה וככלי עיקרי לשיפור התפקוד של מערכת העצבים האוטונומית. 5. סרטן כנקודת מפנה: המילה "משבר" בסינית משמעותה היא גם "הזדמנות להיפתר מהרוח המסוכנת". הנסיון הקשה והשלילי יכול להוות בסיס לצמחיה מחודשת. הסתכלות על הסרטן כהזדמנות לשנות את החיים לכוון בריאות ותחושת שלמות מגבירה את הסיכוי להבראה. 6. הנאה מהחיים: מציאת תענוג וצחוק בצורה בטוחה ושלמה, היא מתת של החיים אשר תומכת ברצון לחיות. אהבה היא משקה אלים המרפא את פצענו ומקדם אותנו בסולם השלמות. יש על כן להסיר את החסמים המונעים ומפריעים מהנאה בהחיים ומהאפשרות להעניק ולקבל אהבה. 7. איזון רגשי: חשוב לזהות מסלולי תגובה רגשיים והתנהגותיים המפריעים לתפקוד מערכת החיסון ומערכת העצבים האוטונומית שלנו. הדחקה של סיבות לחרדה, עצבות, כעסים, טינה ויאוש, מקטינים את הסיכוי להבראה. חשוב לעבור תהליך של זיהוי הרגשות המפריעים לשמירת הבריאות. 8. אופטימיות ואמון עצמי: אלה הם מפתחות ההבראה. האמן ביכולת שלך לבחור את הדברים הטובים והחשובים ביותר להבראתך. לאורך תהליך ההבראה חשוב להשאר כמשתתף פעיל ולא רק כמקבל פסיבי של גישות ושיטות המוצעות על ידי אחרים. 9. רפואה משלימה: רפואה משולבת היא גישה המשלבת בין רפואה מערבית ורפואה משלימה והיא מאפשרת לבחור את הטוב והמתאים ביותר עבורך מתוך מגוון רחב של שיטות. שימוש מושכל בכימותרפיה, טכניקות ניתוח והקרנות, המשולבות ומתוגברות על ידי גישות משלימות, הם שילוב המנצח בהבראה מסרטן.

ורדיצה

New member
בשלב הזה

אני חושבת שזה רק יגדיל את הפחדים שלי. אין לי עדיין ילדים, ואני לא מתכוונת לעבור כריתת שחלות, ככה שאני לא רואה בזה יתרון כרגע. בעתיד, אני בהחלט מתכוונת לעשות את זה, ואולי אף לשקול כריתת שחלות.

תזונה נכונה והומיאופטיה

אלה שתי דרכים שונות לגמרי ונפרדות. תזונה נכונה - קחי בחשבון שהרפואה המערבית עדיין מאוד סקפטית בנוגע ל"אכול נכון לפי סוג הדם שלך". בקשר לתזונה נכונה, אני ממליץ לך ללכת לתזונאית, ולא לנטורופת. הנחיות כלליות בנושא יהיו פעילות גופנית, הימנעות מהשמנה ומצריכת קלוריות, אכילת הרבה ירקות ופירות, בייחוד כאלה שעשירים בחומרים נוגדי חימצון (הנחיות מפורטות אפשר למצוא באתר של האגודה למלחמה בסרטן). מייחסים לטופו איזהי יכולת מניעה של סרטן, ובייחוד כזה שקשור לנשים, אבל אני לא בטוח אם הוכח הקשר. גלולות למניעת הריון מקטינות את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן, ומעלות את הסיכון לסוגים אחרים. אני לא בטוח בקשר לסרטן השד, אבל נדמה לי שהן מורידות את הסיכון לחלות בו.שווה לבדוק. אני אישית לא נותן אמון רב בהומואפטיה, אבל זו דיעה אישית.בכל אופן, את במצב של חרדה, שגורם לך להיות רגישה יותר לשרלטנות, אז אם את בוחרת בדרך הזאת בכל זאת, הייתי ממליץ לך לבדוק טוב טוב למי את הולכת. בכל אופן, יש כתבה מלאה במידע ובפרטים על הנושא באתר של האגודה למלחמה בסרטן, מדף הבית פשוט תכנסי לכפתור מצד ימין שכתוב עליו "גנטיקה". ושוב המלצה, תבדקי את הרפואה המערבית לפני שאת מנסה את האלטרנטיבית. לא סתם מכנים אותה "משלימה".

Dark SpaWn

New member
שום דבר לא בטוח

אני פעם הייתי משוכנע שיש לי סרטן בביצים הייתה לי בליטה ענקית על אחד האשכים... בעצם היא עדיין שם אבל הלכת לרופא ויצא שזה ווריד נפוח או משהו שלא מזיק לי בשום צורה הנקודה שלי היא שבמקום לשאול אנשים בפורום שיש סיכוי טוב שהם לא יודעים כלום פשוט תלכי לרופא לפני שאת מתחילה בפראנויה העצומה הזו ואפילו אם יש לך סרטן את יכולה להבריא או שאולי יש דרך לטפל בזה ליפני שזה מתחיל

~דויד~

New member
כן

סרטן מתגלה בדרך כלל שנים אחרי שהוא כבר קיים אצל הבן אדם. התרופה היא בשינוי משמעותי באורח החיים שלך לעומת משפחתך

למעלה