האם אפשר לפנות למלאך במשאלה מסויימת שיש לי?

בוודאי, תמיד אפשר

לקרוא למלאך ולבקש משאלה ואם זה לטובתך העליונה והזמן מתאים, המשאלה תתקיים. חג-שמח אהבה אריאלה

smailie

New member
תודה רבה!

מדובר במשהו מסויים שאני כבר שנים רוצה שיקרה וזה לא מצליח...

smailie

New member
אפשר לבקש עזרה בתיקשור, לגבי אותה משאלה?

אז ככה: אני בן 31 וסיימתי כרגע את לימודי התואר הראשון. עקב היותי לקוי למידה, למדתי במשך כל 12 שנות הלימוד במסגרות שונות של החינוך המיוחד ולכן נפסלתי לשירות בצה"ל, ע"י ועדה רפואית וקצין בריאות נפש בלשכת הגיוס. מאז, כבר 14 שנה, אני מנסה שוב ושוב לגרום לשינוי ההחלטה ולהתנדב, אך הגורמים הרלוונטיים דוחים שוב ושוב את פניותיי הרבות בנושא. לאחרונה, נפגשתי באופן אישי עם גורם בכיר במערכת ובמקביל הוצע לי שיבוץ ספציפי שעדיין טעון אישור, אך בצה"ל ממשיכים לענות בשלילה לכל בקשותייי להתנדב. במשך השנים, צירפתי חוות דעת רפואיות, אשר תמכו בבקשתי להתנדב לצה"ל, אך הגורמים שאמורים היו לאשר את שירותי באופן סופי, המשיכו לדחות את בקשתי גם בשבועות האחרונים ממש. שאלתי היא, האם יש סיכוי שזה ישתנה ושבסופו של דבר אתנדב לצה"ל? זו, כמובן, גם המשאלה האישית שאליה התייחסתי בכותרת של ההודעה. תודה רבה על כל עזרה שתוכלי לתת לי!

בקשות ממלאכים

כדאי תמיד לבקש ואני מפנה אותך לתשובה בהייתה בנושא - איך לבקש. הנה קישור תשובה וודאית לשאלתך לא עולה. מה שעולה בהקשר לשאלתך זה שהרצון שלך להיות בצבא, קשור מאד לצורך להיות כמו כולם, להיות חלק ממסגרת רגילה. העניין הוא שבחרת לעצמך את אחת המסגרות הכי נוקשות בחוקיה. זה בדיוק המקום בו לא מסתכלים עלייך כאדם אלא כאובייקט, מספר במערכת. לכן שאל את עצמך למה דווקא שם חשוב לך להוכיח. הרי כבר הוכחת לעצמך במסגרות אחרות. ויש עוד מסגרות אחרות בהם תרגיש ותהיה כמו כולם. אולי הגיע הזמן להגיד לעצמך שזה ניסיון אחרון - ואם לא אז להמשיך הלאה. אבל ממש הלאה בראש ובלב. מתוך קבלה מוחלטת שלך את עצמך, וידיעה שהמסגרת הזו, הכל כלך נוקשה, אינה מעידה שום דבר עלייך ויכולותייך.

smailie

New member
זה נכון מה שכתבת לגבי אופייה של המערכת, אבל

העובדה שאני מתעקש להתקבל למערכת נוקשה איננה נראית לי עילה שבגינה כדאי לוותר על החלום. הרי בחיים לא תמיד תהיה לי את הבחירה מה לעשות ופעמים רבות ודאי אצטרך להתפשר. אז אולי כדאי שיפטרו אותי מכל דבר בחיים שהוא קצת קשה או תובעני??? ההתעקשות שלי היא להתקבל כמתנדב בלבד. לפי מה ששמעתי התנאים שאזכה להם כמתנדב בצה"ל הם מעט נוחים יותר מאשר של חייל שהתגייס בהליך הרגיל (לדוגמא: מתנדבים עוברים מעין טירונות שאורכת כשלושה ימים ואיננה כוללת מטווחי ירי או שימוש בנשק). בקיצור: כמו שזה נשמע, הולך להיות לי די "סבב'ה", כמו שאומרים אצל החבר'ה... מה רע? בנוסף, הדחיות החוזרות ונשנות מצביעות על כך שהאבחנה המתייגת שנקבעה לי בשנות הילדוּת עדיין תקפה. אני עדיין רשום כ"חולה נפש" והדבר עלול לפגוע בעתידי. רק ע"י שירות צבאי, אוכל למחוק את הרישום המכתים הזה וייפתחו לי אופציות בחיים, שכרגע חסומות בפניי. אני מעדיף מסגרת שתתייחס אליי כאל אובייקט, אם הדבר ישתלם לי בעתיד ויבטל בטווח הארוך מצב לא רצוי. בסך - הכל גם באזרחות אני עלול להירמס תחת רגלי אנשים סמכותיים ולא מתחשבים או למצוא את עצמי חסר אונים בסיטואציות רבות, כך שלפחות מהבחינה הזאת זה לא משנה אם אשרת בצה"ל או אם אוותר על השאיפה. לעצם התיקשור עם המלאך: אם בכל זאת אחליט בסופו של דבר להתעקש בנושא ולא להרפות, אפשר לבקש את השירות בצה"ל כמשאלה? תודה רבה!

כפי שאמרתי אפשר לבקש מה שרוצים ממלאכים

כמובן חשוב להדגיש שמה שיקרה יהיה לטובתך העליונה תודה להם בכל יום על כל בקשה. לגבי הצבא, לא מתיקשור , אני יודעת שהם משחררים חיילים על סעיף נפשי הכי קטן . היה לי מטופל כזה שרק התחיל לו משבר והיה זקוק לטיפול, שחררו אותו על סעיף נפשי. לדעתי יש לצבא אחריות לגביך , מבחינת " נכות" כך שאם מתפרצת לך המחלה חס ושלום , הם אמורים לשלםלך נכות צבאית כל החיים . וכנראה שהם די חוששים מזה. מה שכן, אני חושבת שיש לך מה לתרום באזרחות , גם אם יש מגבלות בתחומים מסויימים- אתה יכול למצוא את עצמך בחיים. וחבל, שאתה מבזבז אנרגיות על מלחמות. תבקש ותבקש ותמשיך לחלום, אך במקביל תתחיל לחיות ולהוכיח את עצמך באזרחות, אני רואה שאתה יכול למצא תחום שתאהב לעשות ,בלי שישפטו אותך. בהצלחה קבל את כל החיזוקים וצא לדרך, אריאלה

smailie

New member
אני מעוניין לשים לרגע דברים על דיוקם

לא הייתי אפילו יום אחד בבקו"ם ואין לי מספר אישי בכלל. הפטור משירות ניתן לי באופן אוטומטי (כבר בזימון לצו ההתייצבות הראשון נתבקשתי לעבור דרך הקב"ן) על סמך דיווחים מגמתיים למדי מן המוסדות שבהם הייתי כילד. שום בעייה לא התפרצה אצלי בפתאומיות בזמן השירות הצבאי עצמו וזאת משום שמעולם לא התחלתי שירות כזה... וחוץ מזה, אם אני מוגדר כבעל בעייה רפואית כלשהי, יכולים לכל הפחות לקבל אותי כמתנדב. הרי כיום צה"ל מקבל לשורותיו אפילו צעירים נכים על כסאות גלגליים ועם מוגבלויות רפואיות או פיזיות קשות מאוד. האם אני עד כדי כך מהווה סיכון???

../images/Emo45.gif בדיוק השאלות שעלו בי כשקראתי

אתה את שלך הוכחת כבר
14 שנה של עקשנות.... ואללה סמיילי קבל ח"ח עצבני ביותר

קטיהפלד

New member
שלום לכולם ובמיוחד לסמיילי

אני אמנם חדשה כאן אך לא יכולה להתאפק מלהגיב. סמיילי יקר: אתה לא כמו כולם. מנקודת מבטו של צה"ל ושל גורמים ממלכתיים אחרים אתה חריג. אני רואה את זה אחרת. לדעתי ליקוי למידה נובע ממיוחדות, יש לך דרכים שאינן שגרתיות לבטא את עצמך וללמוד. בגילך, לדעתי, אינך צריך להמשיך לנסות להתקבל למסגרות שיגרתיות אלא לנצל את הידע שלך בעניין המוגבלות שלך כדי לתרום וללמד אנשים מיוחדים כמוך. החברה זקוקה לאנשים כמוך על מנת ללמוד דרכים אחרות לקבלת השונה. בהצלחה בכל אשר תפנה הלוואי שתגשים את עצמך לשביעות רצונך.

למעלה