האם אפשר לשדרג את אובונטו 10.04?

האם אפשר לשדרג את אובונטו 10.04?

אם כן, איך? גירסה זו כבר אינה נתמכת, וניסיונות שדרוג בדרך הרגילה, באמצעות מנהל העדכונים, וכן בפקודות המסוף לא צלחו.
ואם אצליח לשדרג, אעדיף באותה הזדמנות לשנות את שולחן העבודה לזה של לובונטו, LXDE, אבל להשאיר את דפדפן פיירפוקס ואת מעבד התמלילים אופן-אופיס או ליברה-אופיס.
האם יש דרך יעילה לעשות זאת (איך?), או שהדרך היחידה היא למחוק את מחיצת אובונטו, להתקין מחדש את לובונטו, ואחר כך להתקין בנפרד את הדפדפן ואת מעבד התמלילים?
לחלופין, האם אפשר להתקין את לובונטו, תחילה בלי להסיר את אובונטו, ובדיעבד, אם הכול יפעל כשורה, להסיר את אובונטו?

תודה.

גם לובונטו אינו מתעדכן

התקנתי בסופו של דבר מתקליטור את לובונטו 12.04 במקביל לאובונטו 10.04, וההתקנה עברה בלי בעיות, אך בדיעבד מתברר שמנהל העדכונים ומנהל החבילות אינם פועלים, ואי-אפשר לא לעדכן ולא לשדרג.
החיבור לאינטרנט והדפדפן כרומיום פועלים, עדכון לכרטיס מסך הצלחתי להוריד וכן את קובצי התמיכה בשפות, אך לא יותר. נגן פלש של אדובי, דפדפן פיירפוקס ועוד איני מוצא דרך להוריד.
בנוסף לכך, הפקודה sudo nautilus, שפועלת באובונטו 10.04, אינה פועלת בלובונטו 12.04.
אודה על הצעות ופתרונות.

אגב, באיזו מחיצה נמצא ה- GRUB?
הצלחתי לגשת ללובונטו רק אחרי שהפעלתי את הפקודה sudo update-grub מהמסוף באובונטו והצלחתי גם למחוק פריטים מיותרים מהקובץ grub.cfg בתיקיית boot\grub של אובונטו, ולא בזו של לובונטו.

ובגלל כל הבעיות הללו מחקתי את מחיצת לובונטו והתקנתי הכול מחדש, ליתר ביטחון, אך ללא הועיל.

עדכון

הסרתי שוב את לובונטו 12.04 והתקנתי במקומה מתקליטור את לובונטו 14.04. העדכונים פועלים, אבל מתעוררות שאלות ובעיות חדשות:

1. מה הפקודה בלובונטו המקבילה ל- sudo nautilus שבאובונטו (הפקודה אינה עובדת בלובונטו)?
2. מאחר שה- GRUB (תפריט האתחול) השתנה אחרי שהתקנתי את לובונטו 14.04, אני מבין שזו מערכת ההפעלה השולטת כעת ב- GRUB. ובכל זאת, מה יקרה אם אקיש באובונטו 10.04 (שלא הסרתי) את הפקודה sudo update-grub? האם תפריט האתחול ישתנה שוב?
3. משום מה בלובונטו 14.04 המעבר משפה לשפה נעשה באמצעות קונטרול-רווח. איך משנים זאת לאלט-שיפט כמקובל (מצאתי את המקום שבו לכאורה צריך לעשות את השינוי, אך הוא לא צלח)?

תודה.

נ"ב

מתברר שלובונטו 14.04 כוללת את דפדפן פיירפוקס כברירת מחדל, וזה טוב מבחינתי. חבל רק שאינו כוללת גם את ליברה-אופיס.

הופאק

New member
2. זה לא אמור לשנות

grub אמור לזהות את כל מערכות ההפעלה האחרות במחשב ולהציג אותן.
אבל כמו שאמרו לך, עדיף לא לנסות ולהצטער.

לטעמי, עדיף לנסות כשהמערכת ניסיונית

ולא כשהיא מוטמעת ואתה תלווי בה.
ואני אכן למדתי בדרך הקשה, שכעת, אף שהתקנתי את לובונטו 14.04 לניסיון בלבד, כל המחשב תלוי בה, שכן הסרתה מוחקת את ה- GRUB, כך שלא ניתן להפעיל את המערכת החלופית, אלא לאחר התקנת המערכת שהוסרה (או אחרת) במקומה, כדי שה- GRUB ייווצר מחדש (זאת בניגוד לפעמים הקודמות, כשהתקנתי את לובונטו 12.04; בהן לא נוצר GRUB חדש, וכדי להגיע ללובונטו, היה צריך לעדכן תחילה את ה- GRUB באמצעות המערכת הישנה).

ובינתיים מצאתי, שבלובונטו הגופנים שאני מקליד במעבדי התמלילים, גם ב- AbiWord וגם בליברה אופיס, נראים על המסך מטושטשים, שלא כמו באובונטו (אף שהתקנתי את חבילת הגופנים החיצונית), ולגבי בעיית צירופי המקשים, מתברר שלא רק אלט-שיפט אינו פועל, אלא גם כל יתר הצירופים המוכרים (קונטרול S, קונטרול B וכו').

התוצאה בינתיים היא, שאף כי אני מאוכזב וכמעט מיואש מהמערכת החדשה, אני נאלץ להשאירה על המחשב רק כדי שאוכל להמשיך להפעיל את המערכת הישנה, אובונטו 10.04, שאותה, אם אסיר, כבר לא אוכל לעדכן, כי היא אינה נתמכת עוד...

תודה לכם.

אודה על הסבר מפורט

מה עליי לעשות לפני שאמחק שוב את מחיצת לובונטו 14.04 (או לאחר מכן) כדי לשחזר את ה- GRUB של אובונטו 10.04 (הפקודה sudo update-grub לאחר המחיקה, שנעשתה מתיקיית אובונטו, לא הועילה; גם פקודות שחזור, שמצאתי במאמר ברשת, לא פעלו).
לחלופין, אשמח לקבל תשובות ועצות כיצד לתקן ולפתור את הבעיות שהעליתי (בייחוד את בעיית העדר קיצורי מקלדת והאותיות המעורפלות על המסך), במקום המחיקה.
אם אחליף, למשל, את שולחן העבודה, זה עשוי להועיל?

תודה.

איך הגעת לתיקיית אובונטו?

אתה צריך להשתמש בchroot כך שהroot של אובונטו יזוהה כroot עבור update-grub.
&nbsp
עם מנדריבה\מגיה זה עבד כך:
1. עליה מlive
2. כניסה לroot המותקן
3. su
4. chroot . (הנקודה לאחר הchroot, אין לי כוח להכנס לעריכה הגרפית של תפוז)
5. update-grub.
&nbsp
&nbsp
Long Live LILO!
&nbsp
LILO Dallas, multipass
&nbsp

את העיקרון הבנתי

אך עדיין לא ברור לי מה בדיוק צריך לכתוב במסוף כדי לשחזר את ה- GRUB לאחר מחיקת המחיצה של מערכת ההפעלה השלטת. כשמחקתי את מחיצת לובונטו 14.04, מתוך מחיצת אובונטו 10.04, הפעלתי מיד אחר כך את הפקודה sudo update-grub, אך ללא הועיל; אחרי שאתחלתי את המחשב, הופיעה הודעת שגיאה במקום תפריט האתחול. התפריט חזר רק אחרי שהתקנתי מחדש את לובונטו 14.04.
בינתיים, הסרתי שוב את לובונטו המקרטעת והתקנתי במקומה את xUbuntu 14.04, ואחרי התנסות ראשונית היא מפתיעה לטובה: פועלת בלי תקלות, התצוגה ברורה ונוחה, ההקלדה שוטפת עם קיצורי הדרך המקובלים, העדכונים זורמים, ואפילו את תפריט האתחול (הקובץ grub.cfg) הצלחתי לערוך, כך שהכול נראה מושלם.
אלא מאי?
התגלתה בעיה חדשה ומהותית, לא במערכת עצמה, אלא בדפדפן פיירפוקס, הכלול בה כברירת מחדל, שהוא כבד מדי למחשב הקשיש שלי. התוצאה היא שבעת גלישה, כשאני מסובב את גלגלת העכבר, הדף נע באיטיות, והוא ממשיך לנוע מעצמו גם כשאני מפסיק לסובב...
אני מחפש אפוא מעבד תמלילים חלופי, קל יותר, וניסיתי בינתיים שלושה וכולם מאכזבים: כרומיום אינו פועל משום מה (לחיצה ימנית בעכבר מציגה חלון שחור), ריקונק וקוופזילה אינם מאפשרים כניסה לתיבת המסרים שלי בתפוז וגם לא צפייה ביוטיוב, והאחרונה (קוופזילה) גם נתקעת אחרי כל ניסיון לשנות הגדרה בתפריט ההעדפות.
הצעות והמלצות יתקבלו בברכה.
תודה לך.

לא, מה זה?

אגב, פתרתי בינתיים את בעיית הדף שנע מעצמו באמצעות ביטול הגלילה החלקה בתפריט העדפות => מתקדם, אך עדיין התחושה היא שפיירפוקס כבד על המחשב שלי.

ושתי שאלות נוספות בהזדמנות זו:
1. סיפרתי שניסיתי דפדפנים שונים, ובין השאר את Rekonq. את זה, אחרי שהסרתי, החלטתי לנסות שוב, וכשהתקנתי אותו מחדש, הוא חזר עם ההגדרות הקודמות שקבעתי. השאלה היא היכן נשמרות ההגדרות האלה (לא מצאתי בתיקיית הבית וגם לא בתת-תיקייה config.)?
2. אני רגיל לפתוח קישור בחלון (ולא בטאב) חדש, ועל כן אין לי צורך בשורת הטאבים שבראש מסך הדפדפן (היא סתם תופסת מקום). האם אפשר (ואיך) להסתיר שורה זו (לא מצאתי באפשרויות התצוגה)?

תודה.

כשאתה בroot של המערכת שעליה אתה רוצה להריץ grub-update

אתה כותב chroot . (הנקודה אחרי רווח אחרי פקודת chrrot). זה הופך את התקייה הנוכחית ל"שורש" המערכת, ומאפשר להריץ פקודות כך.

@root# cd /media/old_system@root# chroot .
@root# update-grub
@root# grub-install /dev/sda
ועכשיו במקום להריץ magiea5 אני מריץ mandriva2011 ...

בעיה נוספת: אין התאמה בין הקול לתמונה בנגן המדיה

צפיתי בתוכנית מוקלטת (ששודרה בערוץ 2) באתר של רשת, ולא הייתה התאמה בין הקול לתמונה, כשהתוכנית נצפתה בפיירפוקס תחת xUbuntu 14.04.
אותה תוכנית נראית ונשמעת היטב במערכת הישנה (בפיירפוקס תחת Ubuntu 10.04).
הבעיה נשארה גם אחרי ששיניתי בתפריט הדפדפן את הגדרת נגן ברירת המחדל מאדובי לפרול.
אז היכן הבעיה ואיך מתקנים אותה?

תודה.

ועוד בהקשר לנגן המדיה בדפדפן כרומיום

מאחר שדפדפן כרומיום אינו כולל את נגן המדיה של אדובי, התקנתי את התוספים הנדרשים על-פי ההוראות שכאן (סעיף 4) וכן את הנגן Flash player ultimate ממאגר התוספים של כרומיום.
ועדיין איני יכול לצפות במערכת זו ( xUbuntu 14.04) בתוכניות מוקלטות באתר של רשת; במקום התוכנית מופיעה הודעה, שיש לעדכן את הנגן עם קישור לאתר של אדובי, אך כל ניסיון להתקין את הנגן נכשל.
בדפדפן פיירפוקס, לעומת זאת, כפי שציינתי לעיל, כן ניתן לצפות באותן תוכניות, אך אין התאמה בין הקול לתמונה.
במערכת הישנה שבאותו מחשב, Ubuntu 10.04, אפשר לצפות באותן תוכניות בלי כל בעיה, הן בדפדפן כרומיום והן בדפדפן פיירפוקס.
מה אפשר וצריך עוד לעשות כדי לתקן את הבעיות?

תודה.

למעלה