האם אפשר לשנוא בן משפחה?

jennyFK

New member
האם אפשר לשנוא בן משפחה?

כי אני חושבת שאני שונאת את אמא שלי. יש לי הרבה יותר בעיות וחיכוחים עם אבא שלי ואח שלי הגדול מאשר עם אמא שלי, ובכל זאת אמא שלי רק נושמת והיא כבר עולה לי על העצבים. המצב החברתי שלי מאוד גרוע, וגם היבטחון העצמי שלי בעיקר בגללה. כשהייתי מגיעה הביתה בוכה בכיתה ג' ואומרת לה שכולם בכיתה צוחקים עליי ושונאים אותי במקום לבדוק אם קורה שם משהו באמת ולדבר עם המורים, היא הייתה אומרת שלי שלא יכול להיות שמתוך כיתה של 40 ילדים ושכבה של בערך 200 כולם רעים ורק אני טובה, היא הייתה אומרת לי שזה כנראה משהו רע שאני עושה ואני צריכה לבדוק את עצמי. היא טיפוס שאם היא הייתה ילדה בכיתה שלי, אני הייתי שונאת את הילדה הזאת. היא מעדיפה את האחים הגדולים שלי, ואני לא רוצה לשמוע מהורים פה שאין דבר כזה העדפות אצל הורים... בטח שיש! אתם גם בני אדם ויש ילדים שלכם שאתם מעדיפים על אחרים ועדיף לא לטייח את זה כי אז אולי הבעיה תפטר. אני והיא כן יכולות להסתדר מדי פעם, אבל אנחנו כמעט ההפך בכל דבר, ובדברים שאנחנו אותו דבר היא מעצבנת אותי כשאני איתה. באמת נראה לי שאני פשוט שונאת אותה ואני כמעט בטוחה שברגע שאני אתרחק ממנה רוב הבעיות שלי יפטרו.

faith2

New member
מישהו פעם אמר לי...

שהשנאה היא לא ההפך מאהבה. לפעמים השנאה היא ביטוי אחר ושונה מהמושג של אהבה. נכון, אתן לא מסתדרות, הדעות שלכן נורא מנוגדות, וכן דווקא מסכימה יותר איתך בדוגמא שהבאת....אבל זא לא סיבה לשנאה...תחשבי על זה...כל אדם בעל דעות שונות, וכל אדם רואה את המציאות כפי שהיא נראית עליו בעינייו- המציאות היא לא אובייקטיבית ואין צודק ולא צודק.

למעלה