האם אפשר לשרוד?

אל בנדי

New member
האם אפשר לשרוד?

ישבתי היום בחדר וחשבתי!! האם אפשר לשרוד בתור נער בלי להיות מושפע מהכל??? אני רוצה לקום בבוקר הראשון של יום הלימודים באחד בספטמבר וללבוש מה שבא לי!!! לא גינס שלא נוח ולא חולצה אופנתית משהו אלא פשוט טרינג מסריח לפי הטעם שלי משהו שאני יאהב ולא שכל העולם יאהב!!! לבוא לבית ספר ולא לשבת עם כל החברה ולשמוע סיפורים לא מעניינים על מה שקרה להם אתמול אלא לשבת בצד בשקט עד שמישהו שכנראה איכפת לו ממך יותר מאשר איך שאתה מתלבש יבוא לשבת לידך וידבר איתך! אחרי זה כשיתחיל השיעור וכולם יפריעו אני אשתוק ואם יעשו משהו נגיד שהמורה לא תיהיה אני אשב בחוץ עד שהיא תחזור ויגיד לה שלא רציתי להיות חלק מהתעלול! כן ככה החיים שלי יהיו! ואז כשאני יחזור הבייתה אני קודם יכין את מה שיש לי לבית ספר ורק שאני אגמור אני אתפנה לשחק כדורגל או ללכת לחברים כמו שתמיד היה עד עכשיו רק לפני השיעורים שיהיו לי. ואז כשכלם יקראו לי לשחק ואני יגיד שיש לי שיעורים אז החברים שלי כמובן יצעקו ויצחקו ויגידו שאני חנון אבל לי לא יהיה איכפת. זהו ככה יעברו החיים שלי ולאט לאט אני אגלה מי החברים האמיתיים שלי ולא מי מנצל אותי בשביל מי שאני לא באמת! אז מה אתם אומרים חברים?? אפשר לשרוד בעולם כזה?

MetalBoy

New member
ברוך הבא לעולם שלי..

מה נראה לך אני עושה?? נכון לפעמים אני מתפרע לא בגלל כולם אלא בגלל שאני לא יכול לשבת מלא זמן בשקט אבל לרב אני יוצא מהכתה ויושב במסדרון עם הדיסקמן ואז מצטרפים אלי כמה בנות וכמה בנים ואנחנו סתם מדברים.. וזה לא נקרא להיות חנון זה לחשוב על העתיד .. כשהם ילמדו כפליים ממך אתה תהייה במסיבות עם החברים האמתיים שלך תהנה כפליים מטאל

דרך יפה ונכונה לחיים........

טוב מה שאתה עושה. אבל בלי שום קשר אתה גם עכשיו יכול לצאת עם החבר´ה ולבלות עם הלימודים והכל, פשוט כל פעם שלא יהיה לך מבחן או תצא עם חברים למועדון ואם יש לך שיעורים תעשה אותם לפני הזמן. אבל כל הכבוד לך שאתה ככה משקיע בלימודים, כי לי פשוט אין את זה, אני לא יכולה לשבת בשקט בשיעורים ולא לעשות קצת רעש, ויש גם מיקצועות שאני פשוט לא מסוגלת להבין את החומר או שאני פשוט לא סובלת את המורה שמלמדת את החומר אז אני פשוט מבריזה מהשיעור. אני לא תלמידה טובה אבל גם לא הכי גרועה. רעות.

בטח שאפשר לישרוד......

אתה מכיר את הימים המעצבנים האלה של החורף שלא מפסיק לרדת גשם ואין לך כח לקום בבוקר לבית ספר כי אתה מת מקור ואין לך כח להתחיל להיתלבש בגלל שאתה פשוט קפוא מקור לחלוטין?????? אז אני מצאתי לזה פיטרון. להתאים את הלבוש לפי מצב רוחי, למשל כשאני קמה ביום קיץ בהיר והשמש זורחת ויש לי מצב רוח טוב ללכת לבית ספר, אני פשוט יושבת מול הארון וחושבת שנה מה לילבוש עד שלבסוף אני דופקת ההופעה של החיים, אבל כשאני קמה בבוקר חורפי, גשום וקריר מאוד, ואין לי כח אפילו להוריד מעליי את השמיכה החמה והנעימה, אז בלי ברירה אני קמה עם הפיג´מה (טרנינג) ופשוט עפה לבית ספר עם הפיג´מה בלי שיהיה אכפת לי בכלל מה אחרים יחשבו או יגידו, וזה קרה לי הרבה פעמים שבכלל לא היה אכפת לי מה אני לובשת והולכת סתם ככה כמו איזה ילדה זרוקה לבית ספר ולמרות שהיו כאלה שהיסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח (לא שזה כל כך הזיז לי) אבל בכל זאת כפי שאמרת יש לי חברות טובות שגם להם לא הזיז בכלל מה אני לובשת או איך אני ניראת. ואת האמת הייתי מתה יום אחד לשבת לבד בצד ולהיות שקועה במחשבות של עצמי בלי שאף אחד יקרה לי שאני יבוא לשבת בחוץ או סתם להיסתובב בהפסקה, ככה לשבת בכיתה בצד אבל רק בהפסקות כי בשיעורים אני לא יכולה שלא להיתייחס לכל הצחוקים והצעקות שיש אצלי בכיתה בשיעורים ואני גם לא יכולה שלא ליצחוק מכל הבדיחות והיציאות של הבנים בכיתה שלי. רעות.

המממממ..

לא. כי מה לעשות,יש נורמות חברתיות. שאנחנו חיים על-פיהן. ומה לעשות.. ככה לא יהיו לך הרבה חברים אמיתיים. וכאילו..מה לעשות שצריך להתאים את עצמך למסגרת החברתית. גם אם זה לא נוח לך בדיוק!

liran_sh

New member
יש סתירה בדבריך !!

ככה לא יהיו לו הרבה חברים אמיתים? אם הם חברים שלו רק בגלל האופן שבו הוא מתלבש, הם לא חברים אמיתים בכל מקרה __ לירן 17__

MetalBoy

New member
מחאה! אני קורא לך לדו קרב!

ממתי אנחנו חייבים להכנע לנורמות חברתיות??? אני לא נכנעתי ויש לי חברים אמתיים ! הוא לא צריך להתאים את עצמו למסגרת החברתית ! כלל או כלל לא! הוא צריך להיות כמו שהו כל עוד הוא לא פוגע באף אחד! למה שהוא יהיה משהו שהוא לא רוצה בגלל החברה הדפוקה שלנו?? מטאל

חחחחח..הצחקתם אותי!

הקטע הוא לא הכוונה שתהיו מזוייפים. פשוט שלא תהיו בקטע הדפוק והמרדני הזה.. מה אכפת לך ללבוש ג´ינס וחולצה לבי"ס? במקום טריינינג? אני מתאימה את עצמי לנורמות החברתיות. אני מעודכנת. ויש לי חברים אמיתיים וטובים. אין קשר בין שני הדברים. אני אני עדיין!

xflil

New member
למה?~!

זה אומר שאת טיפוס מאוד חלש! אני לובש מה שבא לי! איך שבא לי! ולא שם על מה שאחרים אומרים! אולי הם רואים את זה כמרידה! אני לא ! אני רואה את זה כביטוי של עצמי! עשיתי פירסינג בגבה, ואסור לנו בביצפר, לא שמתי! אני רוצה עגיל אני אעשה! המנהלת אמרה לי שאני אביב גפן קטן, אמרתי ממש לא, אני פשוט חושב שזה יפה... מה יש? אסור להיות עצמך? וככה באמת השגתי את החברים האמיתיים באמת שלי!

בכלל לא חלשה..

אני עושה מה שבא לי. אבל בלי לצאת יותר מידיי מהגבולות. אתה יודע.. שזה לא ייראה מוזר. מה אני אעשה.. אני כבר עברתי את תקופת המרד של גיל 16.

עופרה..

New member
זה אומר...

שאת פשוט עוד בובה על פס הייצור. כמו כולם- "נורמאלית". כשמישהו אומר עליך שאתה "נורמאלי"- הוא פשוט אומר שאתה בדיוק כמו כולם, בלי שומדבר מיוחד. עוד יצור סתמי שנבלע בין שאר האנשים.
"אני מעודכנת"- בשביל מי בדיוק את חייבת "להתעדכן?" מה עם לא "תתעדכני"? אני לא מדברת רק על בגדים. תפעלי לפי מה שאת חושבת, לא רק בגלל ש"כולם אז גם אני". תעשי מה שבראש שלך בלי לפחד מה אנשים אחרים יגידו! למה שזה יזיז לך?! נכון, אולי יש לזה חסרונות בהתחלה. תראי שחלק מהחברים ה"אמיתיים" שיש לך עכשיו, הם אנשים צבועים ששופטים בנאדם לא לפי מי שהוא באמת. ויכול להיות שזה באמת מרדני- אבל מי אמר שמרדני לא טוב? זה רק אומר שיש אנשים שרואים את המצב הדפוק של החברה הדפוקה שלנו, והם מתאמצים בשביל עצמם- לא להיות חלק מהדפקט הזה.

אני לא חושבת.

ואני גם לא חושבת שזה טוב. כי אם לא היה לנו איכפת מהחברה ל היינו יכולים להשתנות לטובה. אבל החיסרו הגדול וא שבדר"כ אנחנו משתנים לרעה. גלית

LIAT200

New member
בבקשה תיתייחס אל בנדי

קודם כול כל הכבוד על הגישה הופתעתי לשמוע בן מדבר ככה אתה נשמע בנאדם באמת טוב כזה ואמתי צר לי לאכזב אותך אבל העולם שאתה מדמיין נשמע כ"כ טוב אבל לצערי כ"כ רחוק אני מניחה שאי אפשר לשרוד בלי להיות מושפע אבל אם זה ממש מפריע לך לך על מה שאתה מרגיש המון המון בהצלחה
ליאת

קרואלה

New member
אני חושבת שלכל אחד יש נורמות

כל אחד פשוט בוחר באיזה לבחור. למורד הכי גדול יש נורמות, רק מותאמים אישית. כל אחד צריך לקחת את מערכת הנורמות ולבחור מה מתאים לו ומה לא. אני חושבת שאין כזה דבר נורמלי. זה נורמלי לעשות ב-ד-י-ו-ק מה שכולם עושים? זה נורמלי לא להביע אורגינליות? לי מתאים למשל להיות בנורמה בקשר לאופנה, בד"כ אין לי טעם מטורף וכו´ אז בד"כ אני לבושה לפי הנורמה. ברור שאם אני ידלק על בגד מוזר אני ילבש אותו. אבל... אני לא בנורמה בקשר לדיבור, אני מדברת לפעמים עם קללות וכולם מסביבי מתחילים להתנהג כמו נזירים. אח שלי צועק עלי שלבחורה אסור לקלל. שיקפצו לי אני מביע את עצמי איך שבא לי! לסיכום, אין כזה דבר אנשים בלי נורמות, קחו את הדברים שמתאימים לכם, איך שמישהי אמרה, כשבא לי אני ידפוק הופעה, כשלא בא לי אני יבוא בפיג´מה אבל לא לטעות ובגלל שאנחנו לא רוצים להיות כבשים אז למשל לבוא כל יום בפיג´מה. לפעמים מקוריות יתר הוא גם חוסר מקוריות. כמו ההיפים, כולם היו מקוריים? איך? היה מיליונים מהם! פשוט הם יצרו חוסר אינדוידואליות משל עצמם! אין צורך למרוד בתור דרך חיים, תמרדו כדי להגן על משהו שאתם רוצים

אוקיי. נכון.

לכן אני אומרת שאני מתאימה את עצמי לחברה. לאופנה..למראה. כי ככה אינ אוהבת. אני אוהבת להראות הכי טוב שאני יכולה בכל מצב. זה שזה נפוץ,ואנשים לא מסתובבים בפיג´מות ובשיער פרוע ומקורזל זה לא אשמתי. אבל נראה לי שלא הבנתם אותי נכון. אני לא דופקת חשבון לאף אחד. וכל אחד שמכיר אותי יודע את זה. ובעיניי.. חייבים להתאים את עצמכם טיפה לנורמות החברתיות ולהיות..איך אתם קוראים לזה..רגילים? חייבים להיות קצת כאלה. אני לא רוצה להעביר מסר שאני מוזרה. וכפי שאמרתי.. אני את התקופה המרדנית שלי עברתי ממזמן.

Kirk hammett

New member
חבר אתה צודק

תשמע אני אישית לא שם זין על לבוש.... אני לפעמים הולך לבה"ס בפיג´מה......... אני קם בבוקר שם את החולצה שלי של מטליקה וגי´נס ויוצא... תראה בקשר למי חבר שלך ומי לא עדיף תמיד להיות עצמך...כי אם תנסה לשנות את עצמך בהתאם למה שהרוב רוצה הרבה לא יצא ממך וגם אתה לא תהנה..וגם החברה שתסתובב איתם לא ידברו אליך...אז תהיה עמצך והאנשים שיסתובבו איתך בגלל מי שאתה אז הם החברים שלך כי אפשר לשרוד העולם כזה בלי להכנע לנורמות....... ואני דוגמא לכך.......

liran b

New member
צודק במאה אחוז!!!

אני לא מאלה שאוהבים לחקות או להיות כמו אחרים. אבל אני גם לפעמים עושה מה שכולם עושים, אבל זה לעיתים רחוקות! אני אחד כזה שלפעמים אני עם כל החבר´ה ולפעמים אני אוהב לשבת לבד.. ולחשוב ואז פתאום בא חבר או חברה ומדברים. ואתה יכול לשרוד את זה. אני כבר עושה את זה במשך כמעט 3 שנים!

Ergil

New member
לכולכם יש נקודה

קודם כל, ברור שכולנו מושפעים מנורמות חברתיות. זה שאף אחד לא חשב אי פעם ללכת עירום לבית הספר מראה שברמה כלשהי כולנו מושפעים מהנורמות, אי אפשר לברוח מזה. גם אני מתלבש לבית הספר איך שבא לי (בדרך כלל הבגדים מאתמול :) אבל גם אם אני משתדל להתאים את עצמי לאיך ששאר האנשים מתלבשים לא אומר שאני חלש. בעצם זה לא אומר כלום. אחרי הכל, כל אפנה מתחילה ממישהו שהתלבש בצורה מוזרה לאותה תקופה.

למעלה