האם אפשר

האם אפשר

להשתמש באותו מכשיר (פד צביעה (כמו מברשת או גלגלת רק פד עם ספוג כזה)) גם כדי לנקות את הקיר מעובש (עם אקונומיקה) ואחרכך לנקות אותו ולצבוע איתו את הקיר? הכוונה היא האם האקונומיקה הורסת את הפד של הצביעה?

amonit

New member
אפשר גם אפשר......

אבל, בעיקרון את העובש צריך טיפה לנגב או לשפשפ ואז הרולר לא כל כך יתאים.... הפד יתאים יותר. האקונומיקה לא פוגעת בפד או ברולר , צריך אחרי השימוש לשטוף היטב במיים זורמים מפני שהאקונומיקה כשהיא בשילוב עם הצבע ,, לא משהוא בלשון המעטה... רעיון מצויין!

עוד שאלה אם אפשר

כמה זמן צריך לחכות מהזמן שמנקים את העובש באקונומיקה או חומר לניקוי עובש ועד שצובעים את הקיר?

amonit

New member
תמיד אפשר לשאול ואפילו רצויי

במיוחד אצלנו פה בפורום אז תרגישי חופשי
אה כן, יש גם תשובה...: עד שהקיר או החומר מתייבשים אם את שואלת אותי, אני מעדיפה אקונומיקה מפני שזה זול , נוח, ועושה את הפעולה יותר טוב רק אל תשכחי שזה חומר מלבין, ורצויי ללבוש בגדי עבודה ולהקפיד על משקפי מגן, לצורך העניין יש זולות מאוד בחנויות, אקונומיקה שנכנסת לעין [גם חומרים אחרים] מסוכנת מאוד, ובכלל כדאי להקפיד על הוראות בטיחות כשעובדים, וזה כולל נעליים סגורות ושלא מחליקות ברטיבות,כפפות כשיש צורך, ומשקפי מגן , לא לזלזל כבר ראיתי אסונות לא קטנים עקב שטויות.

אז עוד שאלה, הכי טיפשית מכולן ../images/Emo9.gif

מכיוון שאני צובעת את חדר האמבטיה וזה חדר האמבטיה היחידי, כמה זמן צריך לחכות עד שאפשר להתקלח בלי חשש שנתזים של המים יקלקלו את הצבע? איך אפשר לדעת מתי הצבע כבר יבש מספיק? זה צבע אקרילי של טמבור אם זה משנה תודה על הסבלנות

amonit

New member
תעזבי המלצות שלי

על כל צבע שאת קונה יש הוראות מדוייקות לייבוש בין שכבה לשכבה וזמן לייבוש סופי, אם יש לך צבע ישן שאין עלו הוראות תקחי קופסה של צבע מאותו הסוג ותבדקי בדיוק.

אחרונה חביבה, אני מבטיחה

מה ההבדל בין גבס לצלוליט? האם צלוליט יותר קשיח? מה עדיף משנהם כדי לסתום חורים בקיר? ומה עדיף משנהם כדי ליצור צורות בתבנית?

amonit

New member
ההבדל

גבס- חומר נקי , בצבע לבן, מתייבש מהר יחסית, בחורים גדולים יש לו נטיה להתפוצץ כשהוא מתייבש, אבל נותן מרקם חלק. מתאים מאוד ליציקות גבס. צלוליט- תערובת חומרים , מתייבשת יותר לאט יחסית לגבס וזה נותן אפשרוות לעבוד טיפלה יותר בנחת, לדעתי יותר מתאים לסתימת חורים אבל יש שיפוצניקים שמעדיפים גבס, אני [באופן אישי בלבד] מעדיפה שפכטל מוכן מראש, שפכטל אמריקאי אבל הוא לא ממש מתאים לאמבטיה מפני שהוא לא עמיד ממש ברטיבות, בקירות פנימיים זה ממש נוח.
מה שבטוח שאת הפרמידות לא ציפו בשפכטל, גבס או צלוליט- לידיעתך זה היה טיט עם קש וזה באמת הכי עמיד [2000 שנה]

אמונית תודה רבה על הסבלנות

אני מוכרחה לצין שנורא כייף לי לשפץ את חדר האמבטיה לבד, גיליתי שזה בכלל לא קשה כמו שאומרים. במיוחד אם עושים את זה לאט לאט כמוני, ועם עיצות נחמדות של אמונית
היום למשל עשיתי רובה. הוצאתי את כל הרובה הישנה מהחריצים, ערבבתי את החומר עם מים, מרחתי, נתתי שעה ליבוש, ואז ניגבתי את האריחים שהתלכלכו לא בחריצים. יצא ממש יפה

amonit

New member
וכנהוג למשפצת המצטיינת של השבוע

מרימה לכבודך דלי מלא רובה.....[ כבד אבל הרווחת את זה] כל הכבוד!! תגידי, יש סיכוי ככה עבור החברים, לקבל תמונה?

../images/Emo24.gif ../images/Emo6.gif תמונה תגיעה כשאני אסיים

זה יקח טיפה זמן כי כמו שכתבתי אני עובדת לאט ויש לי כל הזמן רעיונות חדשים. בעיקרון הכוונה להשוות לחדר האמבטיה מראה של אקווריום, כלומר אחרי שאני אסיים לצבוע בכחול (בהיר מאוד כדי שיהיה אפשר לצבוע עם צבע דוחה עובש) אני אתחיל להצייר את הדגים, קונכיות, בנות הים, סוסי הים, הצמחיה ובכלל כל מה שיש באקווריום. נשמע משוגע?

amonit

New member
בכלל בכלל לא משוגע

לי יש דגים משיש על הריצפה, על הקירות, מעל האמבטיה שטה לה בת ים [גם היא משיש מוטבעת בתוך הקיר] ריצפה כחולה.... נראה לי שדומה קצת בתפיסה.. אבל אצלי הכל גמור כבר, היה מעניין לראות את הדברים בתהליך, לפני באמצע ואחרי..

עוד רעיון קטנטן

צדפים וכוכבי ים (ככה מתרגמים מ-star fish?) אומנם יותר בכיוון ים מאשר אקווריום, והאמת שאצלנו זה גם התחיל מרעיון של אקווריום, וכשראינו את כל הכונכיות המהממות, פשוט התאהבנו... ומשם הדרך היתה קצרה למוטיב הים.

למעלה