האם ארוחת הערב האחרונה לא מספיקה...

novayanai

New member
האם ארוחת הערב האחרונה לא מספיקה...

שלום, ינאי כבר בן 11 חודשים. הוא אוכל כמעט כל אוכל מוצק מגיל 9 חודשים ויונק פעמיים ביום, בוקר וערב ובקבוק תחליף בגן בימים שאני עובדת (4 ימים), ו 3-4 פעמים בימים נותרים. הארוחה האחרונה שלו בערב לפני השינה היא בשעה 8. בזמן האחרון הוא מתעורר לאכול כבר בשעות מוקדמות יותרזה יכול להיות ב- 4 ,5 או 6 בבוקר אבל גם לא כל יום. יש ימים שאנחנו צריכים להעיר אותו בבוקר ב- 7:30! האם אינני מייצרת מספיק חלב בשבילו והארוחה האחרונה לא מספיקה לו עד הבוקר, או שזה תלוי במה שהוא אכל כל היום? בעלי חושב שכדאי כבר להפסיק אבל אני רוצה להמשיך, במיוחד שהיה מאושפז 4 ימים בבית חולים בגלל וירוס והיה זקוק לי מאוד. אבל כמובן שאני אחליט לבד! אין לי יותר גודש ואם הוא רוצה לינוק תמיד יש לו חלב אך אני עדיין אני מודאגת לגבי איכות החלב. איך אידע כיצד לנהוג כעת? תודה שוב מראש על התמיכה וחנוכה שמח

sagitlaleche

New member
ארוחת ערב

שלום אמא של ינאי. אספקת הקלוריות של תינוק בגיל זה משתנה ותלויה לא רק בהנקה, אלא גם במה שהוא אוכל במהלך היום, ולא רק בארוחת הערב. יכול להיות שיש ימים בהם הוא משלים את מה שחסר לו ויש ימים שלא, וזה תקין ונורמאלי. גם אנחנו כמבוגרים לא צורכים את אותן כמויות של אוכל בכל יום. בסך הכל זה נהדר שהוא ישן כל הלילה וגם את יכולה להינות מלילה של שינה רצופה! מעבר לתזונה, יכול להיות שהוא מתעורר גם כדי להרגיש את אמא לידו ולא רק כדי לאכול. ההנקה היא הדרך להרגיש את אמא קרוב-קרוב. שד גדוש בגיל זה כבר לא מעיד על כמויות החלב שאת מייצרת. כשהתינוק יונק התינוק מיד מקבל את החלב שהוא צריך, אז אל דאגה בנושא הזה. בנושא איכות החלב, החלב משתנה במהלך ההנקה מאז שנולד ועד עכשיו וגם במהלך כל יום שאת מיניקה אותו. החלב תמיד מתאים לתינוק שלך והוא התזונה האופטימלית עבורו.

למעלה