האם ארמסטרונג ישחזר ההיסטוריה?

האם ארמסטרונג ישחזר ההיסטוריה?

בשנת 2002 ניצח ארמסטרונג ארבעה קטעים, מתוכם שניים ברצף. ואיזה קטעים הוא ניצח ברצף - קטע 11 שהסתיים בלה מונג'י וקטע 12 שהסתיים בפאטו לה-בייל. והשנה...היום מסתיים הקטע בלה מונג'י ומחר בפאטו לה-בייל, בדיוק כמו בשנת 2002... אין ספק שאם ארמסטרונג ישחזר את ההיסטוריה ויעשה מחר ומחרתיים הישג ספורטיבי מדהים, הוא ילבש את הצהובה עד פריז!

aFish

New member
למה אנחנו תמיד מתרפקים

על נוסטלגיה והסטוריה וישחזר פה וישחזר שם? למה לא לרצות לראות משהו חדש, מפתיע ומרענן. משהו שעוד לא ראינו? מצידי שינצח מי שזה לא יהיה....רק שיראה לנו משהו שיעביר לנו צמרמורת בעמוד שידרה. לא כי ראינו את זה
כי פשוט לא נדע מאיפה זה הגיע...

אבל תסכים איתי שלנצח שני קטעים

רצופים המסתיימים בעליות קשות קצת יותר קשה מאשר לנצח קטע אחד. והמיוחד הוא ששני הקטעים עוקבים בדיוק אחרי הקטעים של 2002.

aFish

New member
אולי זה נכון עובדתית...

ויזואלית זה לא היה "מי יודע כמה"... ובכל זאת הפלוטון לא ממש רדף אחריו...טקטי...טקטי ושוב פעם טקטי. מבחינתי היו הרבה דברים מרגשים יותר....לצפיה.

miko1810

New member
200 קמ לבד!

זה לא צחוק! זה הירואי. ובמיוחד ביום הבסטיליה.

בלי להתרפק על ההיסטוריה, אבל

זה נראה לי די נדיר ששני קטעים עוקבים בטור מסתיימים באותם מקומות תוך שלוש שנים. ולא חשוב מי ינצח מחר ומחרתיים, אם אני לא טועה, שני הנצחונות של ארמסטורנג בקטעים הללו בשנת 2002 היו הפעם האחרונה שרוכב כלשהוא הצליח לנצח שני קטעים רצופים המסתיימים בטיפוס. נחבר את הנתון של שני הנצחונות הרצופים של לאנס בשנת 2002 לכך ששני הקטעים העוקבים מסתיימים בדיוק באותן פסגות ולכך שלאנס שואף להשיג ניצחון שישי בטור, וזה נראה שיד הגורל התערבה השנה בקביעת המסלול. בכל מקרה, אסור לשכוח ששני הקטעים הבאים הם בפירינאים, המגרש הביתי של יוסקלטל. אחרי הפתיחה המאכזבת של הטור, אני צופה שהחברה הכתומים, בעידודם של מאות אלפי אוהדים מטורפים ופנטים, פשוט ישרפו את הכבישים וינסו להשיג ניצחון ביומיים הקרובים.

לובה הייתה אומרת משהוא על כבוד

בטור של 2002 לא היה אף רוכב שאיתגר את ארמסטרונג. היו סביבו כמה רוכבים שהתייחסו אליו כמו שהתייחסנו לילד ההוא שהיה מביא את הכדור למשחקי הכדורגל. אם הוא לא היה קובע מי משחק איך וכמה כמה הוא היה לוקח את הכדור ושוברים את הכלים ולא משחקים. ארמסטרונג חווה התקפה אחת, של 15 שניות בערך, לאור כל הטור של 2002. מחר יש 15 רוכבים שיכולים להרוויח בהתקפה פראית. כולם כולל ארמסטרונג עצמו יגיעו ליום המנוחה הבא במצב נוח יותר אם גם מחר וגם בשבת יהיה מופע זיקוקים נדיר שיאיר (הייתי מוכרח לשחוף את שמי) את שמי צרפת. אם ארמסטרונג לא יתקוף זה יהיה מחזה נדיר. אם השאר לא יתקפו זה יעיד על הדור.

aFish

New member
יאיר...אתה צריך להיות כותב פרומואים

לערוץ יורוספורט...מי לא ירוץ לראות את השלב אחרי זה?

שלומנה

New member
שאלה ליאיר

אני עוקב אחר הטור מאז הטור האחרון של אינדוריין (אם אני לא טועה ריס לקח את הטור ) . מאז לא היה רוכב דומיננטי כמו ארמסטרונג . אני אישית אוהד את יאן אולריך ולדעתי מבחינת פוטנציאל , היום הוא הרוכב הכי בשל להתמודד מול ארמסטרונג על זכיה בטור . לדעתי הטקטיקה היחידה שבה ארמסטרונג לא יקח את הטור הוא שיתוף פעולה בין הקבוצות או בין הרוכבים הבכירים . השאלה שלי היא מתי / איך / האם ניתן לתכנן טקטיקה כזו והאם זו הדרך היחידה לדעתך ?

שיתוף פעולה?

תודה על השאלה (אלו שאלות ששולחות אותי לבדוק דברים...אני מת על זה) שיתוף פעולה חייב לתת לכל צד את מה שלדעתו מתגמל אותו כראוי על המאמץ ו/או ההקרבה העצמית. בטור של 96 לא היה שיתוף פעולה בין רוכבים מקבוצות שונות. הקטע השביעי היה היום בו המלך (אינדוריאן) נשבר. עד לאותו היום ריס הקדים אותו ב- 12 שניות בלבד. שהחלו ההתקפות בעלייה לפתע רוכב אחרי רוכב הבינו כי המלך גוסס וטקס הכתרת המלך החדש בעיצומו. בקו הסיום של אותו יום היה ברור כי אינדוריאן גמור (חוץ מאחד שכתב לעיתון הארץ והיה בטוח כי אידוריאן יגיב בימים שלאחר). אותו יום היה מהמאושרים של ז'ן מרי לבלנק. בנו, לוק, ניצח והוביל שורה ארוכה של רוכבים שחחצו אחריו את קו הסיום (לפי סדר הגעתם) 2.רומינגר + 47 שניות 3.לוטנברגר + 52 שניות 4. וירנק 5.דופו 6.אולאנו כולם ז"ז 7.ריס + 56 שניות 8.אסקרטים 9.אולריך 10.אגרומוב 11.ברזין כולם ז"ז 12.פיפולי + 2:19 דקות 13.המבורגר + 3:14 דקות 14.גארמנדיה + 3:29 דקות 15.צילה ז"ז 16.אינדוריאן + 4:19 דקות 15 הרוכבים שקרעו את אינדוריאן לא שיתפו פעולה. אבל שראו בחולשתו הם תקפו כאילו לכולם מחכה תהילת עולם על קו הסיום. אינדוריאן היה כל כך תשוש באותו היום עד כי ביקש ממכונית קבוצתו להתקרב אליו כדי שיקבל משקה. חלק מהפיגור שרשום הוא של התקנון האוסר קבלת שתייה בק"מ האחרונים. אז אני לא חושב שסימוני ומאיו ישתפו פעולה כתיכנון מראש. אבל בהחלט יכול להיות שכתגובה לחושלה של ארמסרטרונג תהיה התנפלות רבת משתתפים. אבל מי אמר שהוא יישפך?

כרגע נראה שכל

הספקולציות והתהיות שלנו הולכות לפח- ארמסטרונג חזק בתמונה בעוד כל השאר מאבדים קצב, כנראה תהיה פעם שישית.

שלומנה

New member
תודה

תודה על התשובה המפורטת . לצערי לא ציפיתי לראות דבר אחר ממה שקרה היום . לדעתי אף אחד לא עושה הכנה לטור כמו לאנס ולכן התוצאות הן כל כך חד משמעיות לטובתו של לאנס . ישבתי היום עם עוד אוהד אולריך והוא אמר לי "יום חלש" , אולריך "תפס יום חלש" , לדעתי ברמות הגבוהות האלה אין שום סיבה לתפוס יום חלש אם אתה מוכן לתחרות וכנראה שאולריך לא מוכן ולא היה מוכן באף אחת מחמש השנים האחרונות . הנג"ש לא מספיק בשביל לקחת את הטור ובטח לא כשהנג"ש הוא בעליה . הכי הייתי רוצה לראות את אולריך ראשון אבל צריך להגיד מילה טובה (אפילו ענקית) ללאנס . הנחישות , ההתמדה , היכולת , הרצינות וכל הדרך שהוא וקבוצתו !!!! רוכבים . אוהד אולריך מאוכזב

למעלה