האם אתאיזם זאת אמונה?

Lu Tze

New member
האם אתאיזם זאת אמונה?

כן, נו, כבר דיברו על זה קודם בפורום הזה אבל חשבתי שכדאי לפתוח את הנושא בשירשור חדש. אישית, אני טוען שאתאיזם זאת לא אמונה מהסיבה הפשוטה שלא להאמין באלים היווניים זאת לא אמונה. אף אחד לא בוכיח שאין אלים ובכל זאת אנשים מצליחים לחיות בלי להקדיש שניית מחשבה בחיים שלהם על האם קיימים אלים יוונים.

notafish

New member
כל ידיעה מבוססת על אמונה../images/Emo19.gif

מלבד הידיעה שלך על קיומך. [הקטע הבא מתוך תשובה שלי לmasorti באותו ענין] כל הידע האנושי זה ענין של אמונה. זה שהשמש תזרח מחר זה ענין של אמונה. זה שיש מציאות מחוץ לראש שלך, ושהחושים שלך מתארים לך אותו בצורה מהימנה, זה גם ענין של אמונה. כל הבנתינו של חוקי הפיזיקה הם ענין של אמונה, המבוססת על תצפית. So what? האתאיסט מבסס את אמונתו על בסיס המדע, על בסיס תצפיות שלו, ועל בסיס חשיבה ביקורתית. התאיסט מבסס את אמונתו על בסיס חוויה דתית-מיסטית בלתי-אמצעית. כל אחד יכול לבחור מה נראה לו דרך יותר מהימנה להגיע לאמת.

Lu Tze

New member
כמובן, אבל יש אמונה של "להאמין

ברוחות" ואז יש אמונה של "2+2=4". אני לא מדבר על אקסיומות.

notafish

New member
במילים אחרות../images/Emo19.gif

יש אמונה המבוססת על נסיון, תצפיות וראיות, או ישירות שלך או של אנשים שלמדת לסמוך עליהם (2+2=4), ויש אמונה שמבוססת על דברים אחרים: סיפורים שסיפרו לך בתור ילד, דברים שמאוד נחמד להאמין בהם, דברים ש"כולם" מאמינים בהם, וכו´. אתיאיזם זו אמונה המבוססת על תצפיות וחשיבה ביקורתית, כמו המדע. ההבדל הגדול בין אתיאיזם למדע היא שהתיזה הבסיסית של אי-קיומו (או קיומו) של אלוהים לא ניתנת להפרכה. הגישה היחידה שאפשר להצדיק רציונלית היא אגנוסטיות, הטוענת בדיוק כך: שאין מספיק ראיות כיום להחליט אם קיים אלוהים או לא.

Lu Tze

New member
אתה טיפה סותר את עצמך

אתה אומר שאתאיזם זה אמונה שנובעת מתוך עובדות ואז אתה אומר שאין מספיק ראיות כדי להחליט אם קיים אלוהים, אבל בעיקרון אני מסכים איתך. העניין הוא שאם מגדירים אתאיזם כ"אמונה", דבר שהוא טכנית נכון זה כמו לומר שכל דבר בסיסי בחיים חוץ מעצמך זו אמונה (שוב, טכנית זה נכון) ואנשים לא מתייחסים אל זה כך.

notafish

New member
אין שום סתירה../images/Emo19.gif

אתאיזם זו אמונה שנובעת מהסקת מסקנות על עובדות נצפות. לוגית, יכולות להיות עובדות לא נצפות, טעויות בתצפית, טעויות בהסקת המסקנות, וכו´. אמונה באלוהים לעומת זאת, לא נובעת מתהליך דומה, אלא מחוייה דתית-מיסטית סוביקטיבית. אלה סוגים שונים של אמונה. רוב האנשים, אגב, לא פה ולא שם, ולא מקדישים לנושא יותר מדי מחשבה.

למעלה