האם אתה יורש קרקעות ?

פרל דוד

New member
האם אתה יורש קרקעות ?

ובכן ...כפי שהבטחתי...להלן מס' שמות של מי שרכשו קרקעות באיזור ירושלים בתקופת המנדט הבריטי.

1. חברת אנגלו פלסטיין ...מכרה ל- מישל מוריס ישראל ,אדמה באיזור הכפר חיזמה. [ליד פסגת זאב]
2. חברת אנגלו פלסטיין... מכרה ל- לתיאודור ל. קנטון אדמה באיזור הכפר חיזמה.
3. יונה שיפמן מכרה ל- יום טוב ושרה קריספין אדמה באיזור הכפר א-ראם [מצפון לירושלים]
4. חמדה לנגר [אגב...בעלת המון קרקעות] מכרה ל - יוסף ז'וראוין אדמה באיזור הכפר חיזמה.
5. חברת אנגלו פלסטיין...מכרה ל- שאול ב'. קרונל סרגוסי, אדמה באיזור הכפר חיזמה.
6. חברת אנגלו פלסטיין...מכרה ל - מוריס בקר אדמה בכפר חיזמה.
7. מרים מילר מכרה ל- נחמה רוזנבלום אדמה באיזור חיזמה.
8. מנשה רפאל מכר ל- יצחק שלום בבלי אדמה באיזור חיזמה.
9. חמדה לנגר מכרה ל- יוסף ז'וראוין חלקת אדמה נוספת באיזור הכפר חיזמה.
10. חמדה לנגר מכרה ל- עמנואל גופסייף אדמה באיזור הכפר חיזמה.
11. חמדה לנגר מכרה ל- בלומה רחל וכטפוגל אדמה באיזור הכפר חיזמה.
12. חמדה לנגר מכרה יחי' קרקע נוספת לנחמה רוזנבלום באיזור הכפר חיזמה.
13. חמדה לנגר מכרה לפעשע ? הרלשטיין אדמה באיזור הכפר חיזמה.
14. חמדה לנגר מכרה למאיר הורוביץ אדמה באיזור הכפר חיזמה.

ו...יש עוד עשרות שמות.

קצת מידע "היקפי" -
בשנות ה-30 רכשו "סוחרי קרקעות" יהודים קרקעות באמצעות מתווכים מהמוכתרים באיזור הכפר שועפת/בית חנינה/א-ראם,חיזמה ועוד..
האדמות שנמכרו היו אדמות שברובן הגדול סלעיות ולא מניבות מבחינה חקלאית ולכן לא היה להם ערך גבוה במיוחד לתושבי הכפרים, מאידך ההתנפלות על אותם מוכתרים גרמו לעליית מחירי הנדל"נ עד כדי כך שגופי הרכישה הממוסדים [קרן הקיימת, הכשרת הישוב,ואגודות נוספות] החלו להתארגן יחד ולהוקיע את אותם רוכשי קרקעות שפועלים לבד וגורמים לעלית מחירי המגרשים.

כאן מדובר על מכירה מאוחרת יותר, ברובה המכריע ב "מושע" לרוכשים "קטנים" פרטיים שרוכשים יחידות קרקע של 400 עד 1000 מ"ר מאותם בעלים [סוחרי קרקעות]
כל המכירה באיזור זה נסובה סביב תוכנית ישנה של הממשל הבריטי שנתן במתנה לעובדי הממשל הבריטי חלקות אדמה קטנות לבניית שכונת עובדי מדינה באיזור הכפר חיזמה, במקביל לכך שכבר היו באיזור מאות דונמים שנרכשו ע"י אגודות חקלאיות והיתה כוונה ליצור התיישבות יהודית מרוכזת באיזור.

אלא שהכל השתבש במלחמת העצמאות כשאדמות אלה עברו לשליטת ממלכת ירדן והאפוטרופוס על נכסי האוייב הירדני הקנה לעצמו את אדמותיהם.
לאחר שנת 1967 נכנס "קמ"ט אפוטרופוס" במנהל האזרחי ביו"ש תחת נעליו של האפוטרופוס הירדני וקבע שהיהודים בעלי הקרקע הם נפקדים...כן בעלי הקרקע הם אוייב המדינה, ולכן כל מי שבבעלותו קרקע ביו"ש , לכאורה לפחות אינו יכול לקבל בעלות מלאה על הקרקע שלו עד שמדינת ישראל תגיע להסדר מקביל על הנפקדים הפלסטינים.

ונכון גם כמו כל דבר במדינת ישראל שמשנת 1967 ועד תחילת שנות ה-90 החוזרו חלק מהאדמות לידי בעליהם בעקבות הפשרת קרקעות והקמת ישובים ביו"ש, כך לדוגמה בחלק מאדמות גבעת זאב.
גם שם אני פועל , ולשם הדוגמה יש מתחם ידוע שנקרא "אדמות אנג'ל" שנרכש בשנות ה-30 הופשר, הוחזר לבעליו, ונבנה.

אני מנסה בימים אלה לתאם פגישת איטרסים עם נציגי משרד השיכון ועירית ירושלים להכניס לתוך גבולות העיר יחי' קרקע של כ- 180 דונם באותו איזור כדי להפכו לאדמת בניה בתחומי בעיר ירושלים.

אשמח ל/מוע הערות והארות.

יורם2205

New member
'דוד שלום -איך מאתרים מי בעל קרקע -יש לי רק נ

נתון של מס' גוש וחלקה.
אני מדבר על קרקע.
תודה ושבת שלום

פרל דוד

New member
מוציאים נסח בטאבו.

כשיש לך גוש וחלקה אז אין כאן מאפייני איתור...מוציאים באינטרנט נסח ויש לך את הבעלים.

או שמדובר על משהו אחר...ולא הבנתי.

יורם2205

New member
אני מדבר על מגרש שעבר שינוי יעוד עם תב"ע ששונ

ה ב-6 שנה האחרונות.
היעוד המקורי למשל היה תעשייתי במקור ובא אדם/חברה וקנה אותו והפך אותו למגורים בנייה רוויה,הקונה מכר מס' יחידות לאנשים שונים והם ממתינים כבר מס' שנים,ולכן אני רוצה לדעת קודם ע"ש מי רשום המגרש =יכול להיות שזה בכלל לא שלו.
אנשים תמימים יש בשפע ותמיד-כואב הלב.(נותנים להם של 30% הנחה ממחיר הדירה והם ממתינים תוך אנחות בנשמתם הבוערת לפעמים גם 20 שנה) .
שבת שלום

פרל דוד

New member
גיליתי שאבא של ירון לונדון קנה אדמה במלחה

אי שם בשנות ה-40 בקרוב אביא מסמכים בנדון.

למעלה