האם אתם בעד סיפוח מלא שטח ואוכלוסייה עזה ויוש או שליטה של צהל ויבוא עובדים שאין מהם סכנה
יש פלוסים ומינוסים בסיפוח. לגבי רצועת עזה, המדינה כרגע לא רוצה להחזיק בשטח באופן של סיפוח והתיישבות. אני מקווה ומאמין שזה ישתנה עם הזמן, אבל כרגע זה המצב. לגבי איו"ש, כאמור, יש פלוסים ומינוסים. אך יש פלוס אחד שלטעמי גובר על כולנה והוא הוצאת התקווה מקרב הפלסטינים שהשטח (זולת כמובן האזורים שבידיהם גם היום) יועבר לידיהם מתישהו. אמנם בניגוד לשמאל הישראלי הפלסטינים לא חולמים על מדינה פלסטינית בגבולות איו"ש, אלא על מדינה כזאת בין הנהר לים במקום מדינת ישראל ולא לצידה. אבל נכון להוציא להם את התקווה הזאת לגבי כל סנטימטר של השטח הזה.
הוצאת התקווה הזאת תהיה אחד הצעדים למיגור הטרור. אמנם זה כמובן לא יפסיק אותו לחלוטין, אבל זה בהחלט יבהיר לכאלו שכרגע חושבים שאם יבצעו פעולת טרור זה יקדם את קבלת השטח לידיהם, שזה כבר לא צפוי לעבוד. אז אולי יצליחו ברצח כמה יהודים ויש כידוע ארגוני טרור שזה כל מהותם ועניינם, אבל בזה זה יסתכם. אלו שכביכול מבצעים פעולות טרור כדי להשיג מזה הטבה לאומית, הם יוכלו לוותר על מעשיהם.
אז...
למרות שיש גם מינוסים, אני בעד סיפוח איו"ש מהטעם שהזכרתי. זאת אך ורק עבור השטחים שכיום בחזקת ישראל או היו צריכים להיות בידיה על-פי הסכמים בינלאומיים.
למרות שהמדינה כרגע לא בעד, אני בעד התיישבות יהודית ברצועת עזה. לא סגור בשאלה אם זה מחייב סיפוח גם שם.
לגבי שאלת יבוא העובדים "שאין מהם סכנה", ראשית אין כאלה. מכולם יש סכנה ברמה כזאת או אחרת ולעולם אין ודאות מוחלטת ואנחנו יודעים זאת מההיסטוריה העובדתית. עם זאת, בגדול אין לי התנגדות ליבוא עובדים משטחים פלסטינים. זה משרת את כולם וטוב לכולם. אני כן מתנגד להענקת האפשרות הזאת בדרכים לא חוקיות (ע"ע חורים בגדר למשל).