האם אתם חוסכים לילדכם וכיצד?

MrCheff

New member
האם אתם חוסכים לילדכם וכיצד?

אנחנו בשלבים של מחשבה איך לחסוך לבתנו. האם לפתוח חשבון על-שמה או לפתוח חשבון שלנו שמיועד לה? כמה לחסוך? כמה להוסיף על ה-150 של ביטוח לאומי? בהנחה שבתנו לא תהיה בת יחידה הוצאה של 50 ש"ח לילד (נוסף על ה-150 של ביטוח לאומי) היא סבירה.. הוצאה של 150 ש"ח ואפילו יותר כבר מהווה הוצאה כבדה.. אבל עדיפה בטווח הרחוק. איך אצלכם?
 

Master Stav

New member
חיסכון

אנחנו חוסכים כ500 ש"ח לכול ילד מעבר לקיצבת הילדים יש להם חשבונות שלהם שנישמרים בנאמנות גם עלידי עו"ד מטעם המשפחה מקוה שיהיה בסדר
 

ronnm

New member
אני לא מאמין בחיסכון נפרד עבור הילדים

מבחינתי הכסף של המשפחה זה הכסף של המשפחה הרי אם ניקלע למצב שבו נזדקק לכסף שלהם, נפדה אותו ואם לא נזדקק לכסף, עדיף שיהיה מושקע כמו הכסף שלי, כך נשיג תשואה יותר גבוהה שמעתי על מקרים שבהם הורים פותחים תכניות חיסכון (שזה החיסכון שהכי גרוע להתחיל בימים אלה), עם הוראת קבע ונכנסים למינוס בגלל זה, כך נוצר מוצב שבו המשפחה משלמת הרבה כסף על המינוס, כשבעצם יש לה כסף שיושב בבנק וצובר ריבית אפסית
 

MrCheff

New member
לדעתי

צריל לעשות תוכנית חיסכון לילד שתהיה בבעלות ההורים ותהיה תמיד זמינה להוצאה במידה והורים יזדקקו לכסף. יש היום תוכניות של חברות ביטוח שנותנות תשואה מובטחת של 2.5% שנתית (לאחר ניכוי 1.25% דמי ניהול). בנוסף יש תוכניות של הבנקים של קרנות נאמנות שהן נזילות וללא דמי קניה ומכירה. אנחנו מתלבטים וככל הנראה נחלק את הכסף לחיסכון חצי בחברת ביטוח וחצי בתיק קרנות נאמנות סולידי בבנק.
 
למעלה