האם אתם חושבים שאתם מסוגלים?

האם אתם חושבים שאתם מסוגלים?

בעקבות הנושא שהעלתה לילי10, אני רוצה לשאול אתכם: האם אתם חושבים שאתם מסוגלים לחולל שינוי בחיים שלכם? האם אתם מאמינים שתוכלו להשיג את המטרה שלכם, גם אם אתם עדיין לא סגורים מהי?

missB

New member
קודם צריך להבין מהי המטרה

רב האנשים שאני מכירה שמתלוננים על קושי לעשות שינוי בחייהם, בדרך כלל מתקשים בכלל להגדיר לעצמם מהי המטרה שלהם וכשלא יודעים מה המטרה די קשה להשיג אותה לא? לפי דעתי ברגע שמגדירים בדיוק מה רוצים להשיג, כבר עשינו לפחות חצי מהדרך.

לילי10

New member
אני יודעת

שאני מסוגלת לחולל שינויים בחיים שלי על סמך ניסיון העבר. אני גם יודעת באילו אמצעים לנקוט כדי לחולל שינויים בחיי ובעצמי. אני מאמינה שאני יכולה להשיג את המטרות שלי. ואני יודעת שלשם כך אני צריכה להגדיר אותן (כפי שכתבה נכון כל כך מיס B), להיות מחויבת להן, לעשות פעולות שונות לאורך זמן כדי להגשימן, וגם להיות מאוד גמישה: להסכים שהגשמת המטרה תהיה בכמה דרכים, ולאו דווקא בדרך אחת מסוימת. כלומר, כדאי להבין את המהות של מה שאנחנו מבקשות או מבקשים להגשים, ולהבין שיש דרכים שונות ואמצעים שונים להגיע לאותה מטרה, ולא חייבים להתעקש דווקא על דרך מסוימת אחת. לדוגמה, אני מכירה אדם שנעול כבר כמה שנים על מטרה אחת: להיות מרצה באוניברסיטה מסוימת בנושא מסוים. מסיבות שונות זה לא מתאפשר. בינתיים, כבר הרבה שנים שהוא מרצה באותו נושא במוסדות שונים ובמקומות שונים. אבל הוא ממשיך להיות אומלל ובלתי מרוצה משום שזה לא באוניברסיטה בכלל ובאוניברסיטה הספציפית שהוא רוצה בפרט. לדעתי, צריך להבחין בין מחויבות למטרה לבין תקיעות והינעלות שאינם מובילים לשום מקום. והשאלה היא: מהי המטרה האמיתית? לפי הפרשנות שלי, המטרה שלו היא להרצות בנושא מסוים בפני אנשים. והרי הוא עושה זאת כבר כמה שנים ובהצלחה רבה! כלומר, את המהות הוא כבר השיג ומשיג ומגשים. אבל הוא לא מרוצה. זה חייב להיות דווקא במקום X והוא לא מוכן להבין שיש גם אילוצים שונים. וכמו שהוא אמר לי פעם: "אני מתעקש עם אלוהים! כלה ונחרצה מלפניי שאני ארצה באוניברסיטה X!". לאדם כזה הייתי מציעה לתרגל את תפילת השלווה, שאני כל כך אוהבת (כותבת אותה בתרגומי, כפרפרזה): אלוהים, תן לי שלווה לקבל מה שלא ניתן לשנות תן לי אומץ לשנות מה שניתן לשנות ותן לי חכמה להבחין בין השניים

freearth10

New member
כדי להשיג מטרה

צריכים לדעת מהי. אחרת איך נדע אם השגנו אותה או לא? לצערי, אני חושבת שכדי להשיג אותה אנחנו גם צריכים לפרוט אותה לפרטים הכי קטנים עם תתי מטרות ותוכנית עבודה כשכל הזמן המטרה מול עינינו ובדמיוננו. אני אומרת לצערי, כי קצת קשה לי עם תוכנית עבודה ועבודה של שלב אחר שלב ומעקב, למרות שדי ברור לי שכדי להגיע למטרה מלבד הרצון אנחנו צריכים להביא איתנו כוח ליישם אותה וארגון מחשבות ועבודה מסודרת על ביצוע המטלות זה אחד הדרכים ליישום המטרה.
לא מאמינה שאני זו שכתבתי את זה.
מאיה

על מטרות ועל שליטה

לטעמי היכולת לחולל שינוי בחיים קשורה בהבנה, תובנה ואולי הטמעה, שאנחנו לא שולטים בחיים שלנו. אני יודעת שזה נשמע כמו דבר והיפוכו, אבל הבנת היכולת המאד מוגבלת שלנו לשלוט בחיינו, היא אבן הדרך הבסיסית באפשרות לערוך שינויים. יש המון פירושים לתובנת העדר השליטה. קבלת המציאות, קבלת עצמנו, לכי תדעי. כל פירוש מתאים. אנחנו, בהבדל מהמכונות, יכולים לקבל החלטות בלי יכולת אמיתית לבקר אותן. בקרה היא חלק מהשליטה. ולמה אני מתכוונת. במפעל למוצרי מזון לדוגמה, קיים חומר גלם בצד אחד ומוצר סופי בצד השני. לאורך כל התהליך, קיימים חיישנים המבקרים אותו, כדי שהתוצאה, או המטרה שלנו באותו מוצר ספציפי תושג במלואה, כל הזמן. כשאנחנו מקבלים החלטה שקשורה לאנשים, לסביבה אנושית, אנחנו נתקלים בכל כך הרבה משתנים, ומטרה טובה ככל האפשר לגבנו, בודאי לא מושגת בתנאים האופטימליים עליהם חשבנו מראש. בעידן שהמליך את האדם ( כבשנו את הירח, נסענו למאדים, ייבשנו ימים, ופיתחנו מחשבים) שסוגד למולך הכסף, (אם יש לך כסף יש לך הכל) מתקיימת התובנה שמזייפת את המציאות, אפשר לקרוא לה סטריאוטיפ. אם תחתור לקראת המטרה תגשים אותה וככה. הסטריאוטיפים החשיבתיים יוצרים בקרב כל אחד מאיתנו תמונת עולם שונה,ייחודית, מה שהופך את הדרך להגיע ל"מטרה" חשובה יותר אפילו מהמטרה עצמה. משום שאם מקשיבים לדרך, יכולים אפילו להשתנות ממרומי גילי המופלג אני יודעת, שככל שהמטרה היא כללית יותר, ההיפך מספציפית, היכולת של האדם להיות קשוב לתהליכים השונים ולהשתנות בהתאמה, גדולה יותר. אבל מה אני מבינה ?

לקשמי

New member
אמונה ומטרות

אני מאמינה גדולה בכוחות האדירים שקיימים בכולנו, וגם בי. נסיון העבר מוכיח לי שכאשר יש לי מטרה ברורה, אני בסופו של דבר מצליחה להגשים אותה. אבל כדי להגשים את המטרה, המטרה באמת חייבת להיות ברורה, ואני חייבת להיות ממוקדת בה. בלי לדעת מה אני רוצה בעצם, אני לא אגיע לשום מקום.

לוּבּה

New member
כן.

אבל יש לי משהו חשוב להגיד- כתבת "האם אתם מאמינים שתוכלו להשיג את המטרה שלכם, גם אם אתם עדיין לא סגורים מהי?" אז אם אתם לא יודעים מה המטרה, איך אתם יודעים שלא השגתם אותה? סתם נקודה למחשבה:] וכן, אני חושבת שאני יכולה לחולל שינוי בחיים שלי. במיוחד בזכות מה שעברתי היום

היי לובה, תשאירי את כולנו במתח

ולא תספרי לנו מה עברת? תספרי.. תספרי... והאמת היא, שכן, יש כזה דבר תחושה של מסוגלות אישית. אני יכולה לדעת שאני מסוגלת לעשות משהו, גם בלי ששמתי אותו לעצמי כמטרה. ואם יש משהו שאני חושבת שאני לא מסוגלת, יהיה קשה לי להציב אותו כמטרה שלי. ותחשבי על זה,

לוּבּה

New member
אני אספר:]../images/Emo26.gif

[אזהרה-זה ארוך]. אוקיי, אז ככה, אני די חסרת ביטחון וכשאני עומדת לבד מול אנשים[לא כשאני מדברת אם אנשים אלא אם נגיד כשאני מעבירה הרצאות בכיתה ודברים כאלו..]. והשנה התחלתי מגמת תיאטרון. ואז המורה אמרה שכל אחד עומד מול כולם, מציג את עצמו ואומר מה הוא אוהב ושונא. ודי נלחצתי כי לא רציתי לעמוד מול כולם ולהתחיל לגמגם ולרעוד. אז היה תורי, הצגתי את עצמי, והלך בסדר גמור ואפילו לא רעדתי! אח"כ שוב היה קטע שהיינו צריכים לעשות והמורה קראה לכמה ילדים שהצביעו ואותי היא נידבה [על דעת עצמה, כן?] ושוב נלחצתי, כי זה מן משחק כזה שמישהו עושה מן פנטומימה ואני צריכה איכשהו להבין מה הוא עושה ואז לעשות את זה גם. אז כל הכיתה ידעה מה הוא עושה חוץ ממני ועוד 3 ימים שהיינו בחוץ. בקיצור, מסובף להסביר. אז קצת ניסיתי להירגע לפני שנכנסתי. ונכנסתי, עשיתי את הקטע. כולם צחקו.. זה היה כ"כ כיף. המורה ביקשה שאני אעשה שוב את הקטע, עשיתי שוב ושוב כולם צחקו:] ממש שמחתי. המורה אמרה שעשיתי טוב את הקטע של הצעקה. בסוף השיעור מישהי באה אליי ואמרה לי שאני עשיתי את הקטע הכי מצחיק. היא נתנה לי הרגשה שאני לא יכולה לתאר במילים, פשוט אי אפשר להסביר איך זה מילא אותי. אם היית באה אליי לפני 3 חודשים ואומרת לי שאני אעמוד מול כיתה ואעשה קטע כזה ועוד עם קטע ריקוד קטן, ועוד הקטע ריקוד הזה בסטייל דיסקו, ועוד לדפוק צרחה כחלק מהקטע משחק הייתי צוחקת עלייך. אבל עשיתי את זה והרגשתי מעולה אח"כ. פשוט היה כיף.

ELIELI22

New member
כן . כן . כן . כן ...

לעולם בעקבות השמש ... אני אשיג את כל המטרות שלי ... אני מקווה ומאמין. אלוהים נתן אלוהים לקח הכל מאת השם יתברך . אני לא דתי .. אבל זה נכון .

newKiticat

New member
כן.

אני מאמינה שעם גישה חיובית אוכל לראות יותר מהעולם. וככל שאראה יותר מהעולם- כך אלמד יותר. כך אדע יותר. אני אדע מה האפשרויות שלי, ואני אדע את כל הדרכים שאני יכולה להשיג את זה. את הרע רואים בכל מקרה. אבל אם אתה רואה את הטוב- אז אתה רואה תמיד שני צדדים להכל.

היי קיטי - אבל האם את יודעת/מרגישה

שאת מסוגלת עכשיו, ברגע זה, להשיג את זה? ומה זה זה מבחינתך?

newKiticat

New member
שמעי...

אני ברגע זה מסיימת השתלמות מתנדבים של הצבא. אני מתנדבת לצבא. אני שנה ישבתי בבית וחיכתי על מנת להשיג את זה. בנתיים, השאיפות שלי הם למצות, להשתפר. לעשות כל מה שאני רוצה באותו רגע בלי לפחד מדיעות של אחרים. זה מה שאני רוצה. שבסופו של כל יום, אוכל למנות לפחות דבר אחד טוב שקרה, ועוד דבר שאני עשיתי למען עצמי. ואני עושה את זה. גם אם זה הדבריםה קטנים, הם תמיד משפיעים.

BlackJack1

New member
נק' מבט שונה שחשבתי עליה..

יש סיבה שלא נצליח לעשות שינוי ולהגשים את המטרה? להסתכל על העבר לרגע,לנסות לזהות את ההישגים שלנו,יכול להיות שהמטרות אז לא היו ברורות אבל בסופו של דבר השגנו אותם.. אם אותם השגנו,אין שום סיבה שלא נצליח במטרה הבא..

תמי ב

New member
חייבת למוד לארגן את הזמן.

יש לי נטייה קשה לחלומות בהקיץ. פעם זה היה לי נעים, אבל עכשיו זה התחיל להפריע לי. אם מישהו יכול להמליץ לי על ספר בנושא, אשמח מאוד. (כי בניגוד לשאר התנהלותי העצלה, אני דווקא קוראת במהירות האור
) תודה!

א ס י ת

New member
תמי, הייתי ממליצה לך לכתוב את

החלומות בהקיץ שלך. אולי זה יהיה בסיס לבסט סלר.

למעלה