האם אתם יודעים את זכויות החולה?

האם אתם יודעים את זכויות החולה?

א. חולה שהוסר לו גידול או שהוא עדיין בטיפול, צריך לפנות לרופא המטפל שיסמן אותו במחשב שהוא חולה אונקולוגי וכל התרופות חינם אפילו אנטיביוטיקה לשן. ב. חולים פחות מגיל פנסיה שקשה להם לתפקד ומקבלים קצבת נכות, עליהם לגשת לביטוח לאומי ולהגיש תביעה לשירותים מיוחדים - מגיעה אחות של הביטוח הלאומי ומחליטה כמה אחוזים לתת ועל פי זה מוסיפים לקצבת נכות. 3. האגודה למלחמה בסרטן מעניקה 1500 ש"ח לחולה סרטן. יש לגשת לעובדת הסוציאלית של המחלקה או האישפוז יום, היא ממלא טופס והם שולחים את הכסף אמנם בשלושה תשלומים אבל יותר טוב מכלום. רפואה שלמה לכולם.

א ש ת ו

New member
לא את הכל מממנים

בעלי עובר עכשיו סדרה של טיפולי שיניים, הרופאה שלו אמרה שהנזק הוא נזק ישיר של הכימותרפיה ואפילו כתבה את זה במכתב לקופה ובכל זאת את רוב הטיפול אנחנו צריכים לממן לבד. אגב, תודה על התגובה שלך בשרשור אחר, הוא מקבל עכשיו פרקודן וזה שיפור אדיר מבחינת ההקלה בכאבים.

דגנילי

New member
ממש זכויות... בושה וחרפה!

עושים את המוות על כל שטות. 1500 ש"ח כאשר אתה לא מסוגל לעבוד.. ממש בושה וחרפה (כל חיינו אנו משלמים ביטוח בריאות וביטוח לאומי - ושצריך אותם הם עושים לך את המוות). הבדיקה של האחות מעליבה וקנטרנית. ולכל דבר צריך להתחנן..

תגובה לדגנילי

1500 ש"ח זה רק מענק מהאגודה למלחמה בסרטן. אם אינך מסוגל/ת לעבוד עליך להגיש תביעת נכות במוסד לביטוח לאומי, יכול להיות שיקבעו לך אחוזי נכות מסויימים ותקבל קצבת נכות.

ihovav

New member
היי דגנילי,

לצערי, אני בהחלט מסכימה איתך על הסכומים העלובים וההשפלה שעובים מהביטוח הלאומי... אבל בל נשכח שה- 1500 ש' מהאגודה למלחמה בסרטן הם לא מהמדינה ולא קשורים לביטוח בריאות וביטוח לאומי שמשלמים כל החיים. הם מעין תוספת, דווקא מבורכת בעיני. נכון שזה לא סכום גבוה, במיוחד שההוצאות גדלות וההכנסות קטנות, אבל זה לא חובה של אף אחד לתת את זה (ככל הידוע לי)... שלא נזדקק...

דגנילי

New member
לא שמתי לב שזה מהאגודה..בכל אופן

אני לא קיבלתי מהם בזמנו אגורה שחוקה.. רק 1500 מביטוח לאומי + 300 לתקופה מסויימת כחולה סיעודית.. וזה כן חרפה!!!

דגנילי

New member
אני מברכת כל יום...

שאני בריאה ומסוגלת לעבוד ולא זקוקה לחסדהם של המדינה המזופתת הזאת שיודעת רק לקחת ושצריכים אותה, היא ממררת לך את החיים. וצריך להתחנן לכל שקל שמגיע לך.. וגם אז מקבלים את הפרוטות אחרי 3 חודשים.. שהם צריכים לקבל משו מאיתנו.. הם מקבלים את זה מייד.

ihovav

New member
אני שוב חוזרת -

אני מסכימה איתך שמה שקורה עם הביטוח לאומי הוא בהחלט שערורייתי. בנוגע ל- 1500 מהאגודה למלחמה בסרטן - יכול להיות שזה חדש, אולי התחילו עם זה אחרי שכבר הבראת... בכל אופן זה צריך לבוא דרך העו"ס של ביה"ח ולא כל עו"ס משתדלת מספיק (מנסיון...) העיקר שאת כבר לא זקוקה לזה...

קלאו11

New member
אה. תודה.

חשבתי שזה מתנה לכל מי ש"זכה" בסרטן. לשמחתי לא נראה לי שאעמוד בקריטריונים של נזקקת. אז שישמרו באמת את הכסף למי שצריך מאד.

ihovav

New member
אהלן,

קראתי את מה שכתוב בקישור שגלי הביאה. אני לא יותר מדי מבינה בזה. לפני כמה הימים התקשרה לאבא שלי העו"ס מההמטולוגית בבי"ח ומילאה טפסים עם פרטים לגביו. היא לא שאלה אותו אם הוא נזקק או לא. היא מראש הודיעה לו שמגיע לו הסכום הזה מהאגודה... אבל ביננו, לא הייתי סומכת על היצור ההיא... שווה לברר עם העו"ס במחלקה בבי"ח שלכם. (אני לא בטוחה שאם את תקבלי את הכסף הזה, זה יבוא על חשבון אחרים... שווה בדיקה...) בהצלחה...

למעלה