האם אתם כועסים כשהילד נכשל??

האם אתם כועסים כשהילד נכשל??

" העולם המודרני אינו מאמין בבינוניות.להיות בינוני בעולם שלנו הוא בבחינת חטא, שכן בעולם תחרותי אסור להיכשל." האםגם זוהי דעתכם??? תרי

neoM

New member
כן בהחלט

התפיסה הבסיסית שלי שבחירה בבינוניות ראויה לגנאי. לא אכעס על מי שבינוני כי זה "שיא יכולתו", אבל בוודאי אכעס על מי שמעדיף לא לבטא את מלוא יכולותיו. עם זאת, בעקבות משבר קשה שהיה לי עם בתי, שנכשלה לפני כמה שנים בבוחן, למדתי לצנן את ההתלהבות המתחסדת שלי, ולהיות קצת יותר קשוב.

האם אתה מבחין בין השגיות לתחרותיות?

כיוון שלשאוף להשגים ולהיות תחרותי זה שני דברים שונים. ולהיות קשוב זה בהחלט חשוב. קשוב למה הפכת להיות??? תרי

neoM

New member
מבחין בהחלט

אני סולד מתחרותיות, עד כדי כך שחמותי נזפה בי פעם שאני מחנך גרוע את ילדיי. קשוב לכך שיש סדרי עדיפויות אחרים בעולם, שאינני יכול להשליך על ילדיי את תפיסת העולם שלי באופן טוטאלי. זה קשה לי מאוד, אגב.

וטוב שכך...../images/Emo24.gif

כיוון שלהיות עם שאיפה להגיע להשגים זה בסדר אבל תחרותיות היא אם כל רע כיוון שמתוכה מתגמדת העשייה וההצלחה היא שהופכת לערך מוביל.ומשפחה תחרותית היא משפחה המאמינה בערך ההצלחה והתחרות כגורמים מובילים וקובעים ביחסים בין בני האדם. המסר שילדים מקבלים באווירה תחרותית הוא שלמצליחים יש מקום בטוח והם בעלי ערך ואבוי לנכשלים.ילדים שמרגישים שערכם תלוי בהצלחה חוששים מעשייה והנרגיות שלהם מופנות לשאלה:" האם הצלחתי או לא?". מתחבר לך??? תרי

neoM

New member
הבעיה המרכזית היא

שמול הבסיס ההישגי עומדת מערכת רבת-עוצמה החל מגן הילדים של תחרותיות ומדידה כמותית מאיימת.

neoM

New member
אגב, אישית

אני נמנע ממצבי תחרות ברורים ומובחנים.

../images/Emo24.gifההמנעות היא...

תוצאה של פחד מכישלון או מה??? מקווה שהשאלה לגיטימית עבורך. תרי

neoM

New member
לגיטימית ביותר

לא פחד מכישלון, אלא התחושה שהמאמץ לא שווה את התוצאה. התחריתי רבות בצעירותי - ריצה, קפיצה, מקום ראשון בכיתה(ציונים) מקומות עבודה - אף פעם, אבל ממש אף פעם הגמול לא היה שווה את המאמץ. וכן, זכיתי במקומות ראשונים, מלגות, הערכות כאלה ואחרות.

אם הדבר נעשה מתוך../images/Emo24.gif

בחירה הרי שאין כל בעיה. משמעות הדבר שבחנת את האפשרויות וזו החלטתך. כך אתה מרגיש וכך אתה פועל וטוב לך עם זה. נפלא. תרי

../images/Emo24.gifנכון, כיוון ש...

העידן שבו אנו נמצאים הוא עידן של חברה תחרותית שהערך המוביל בה הוא התחרות. תרי

neoM

New member
תמיכה, הסברים, עידוד

לשון אחר הבן שלי תחרותי מאוד. למרות ההתיחסות שלי. אבל הוא לא מצליח בכל תחרות, התסכול שלו עמוק לפעמים. אז אני צריך לקחת את האידיאולוגיה שלי, לשים אותה בצד ולנחם ולעודד אותו. זה קשה, כיוון שתחושתי הבסיסית היא שהוא "עושה דבר לא נכון", אבל מהצד השני אני לא יכול למנוע ממנו את רשת ההגנה והתמיכה שהוא זקוק לה כלכך.

מזדהה איתך

גם לי קשה מאד בנקודות שאני רואה שביתי בוחרת בתחרותיות והיא דוקא מתנחמת ממילותי הרבות ואני גם מראה לה את כיוון המחשבה שלי והיא דוקא מקבלת אותו אך ממשיכה בדרכה

neoM

New member
אלא מה.. הם הרי

ילדים שלנו, גם אני מקשיב וממשיך בדרכי שלי

למעלה