האם אתם מאמינים בסינון תגובות?

Major Thom

New member
האם אתם מאמינים בסינון תגובות?

איכשהו תמיד ראיתי את התגובות כחלק היותר חשוב של הבלוג. מה שמבדיל אותו מסתם יומן (או המון המון מסמכי וורד, לא עקרוני) שלא מראים לאפאחד. התגובות היו הדרך שלי (עוד בימים שבהם כתבתי בלוג) להסתכל מבחוץ על מה שכתבתי. לראות אם אני בסדר או לא, איך אנשים מבחוץ רואים דברים שקורים לי כשהם לא חלק מהם, וגם, מדי פעם, לקבל תמיכה כשצריך. מאז תחילת עידן הפרו של ישראבלוג נוספה האפשרות המפתה למחוק תגובות שלא מוצאות חן בעיניך. בהתחלה זה היה קטע מאד נחמד שהשימוש העיקרי בו היה מחיקה של מטרידים למיניהם שהשאירו הודעות "תמצצי לי" למיניהן, אבל יש בזה הרבה יותר כוח מצנזור קל של מטרידים. מה אתם חושבים על סינון תגובות? האם זה נכון (והוגן) למחוק תגובות שלא מוצאות חן בעיני הכותב סתם ככה? האם זה הוגן לבקש (או אפילו לדרוש) מאנשים שיגיבו רק תגובות תומכות, אוהבות ודואגות, ואם לא הן ימחקו? ואיך מישהו יכול לדעת אם התגובה שלו תעמוד בקריטריונים? הרי 'תומך ודואג' לאדם אחד יכול להיות דבר שונה לגמרי לאדם שני.. האם זה נכון מוסרית למחוק משהו שאדם אחד כתב מתוך אכפתיות והשקיע בו, רק כי מילה או שתים לא מצאו חן בעיני בעל הבלוג? ובכלל, האם זה משרת את המטרה? איך אפשר לדעת אם תגובה 'אכפתית ואוהבת' נובעת באמת מאכפתיות, או מחוסר יכולת לכתוב שום תגובה אחרת שלא תמחק? ואיך הגענו למצב שבו אנשים צריכים לנסח את עצמם מאד בזהירות כשהם מגיבים למישהו? המון שאלות. אני יודעת. מקווה לתגובות. :)

איה@

New member
לא מוחקים סתם../images/Emo70.gif

לא מבצעים "צנזורה" על תגובות - זה לא הוגן. גם אם התגובה לא מוצאת חן בעינינו אם משאירים את האפשרות של התגובות - צריכים לדעת לקבל את כולן מלבד כמובן תגובות שהן קללות או השמצות. תמיד יש את האפשרות - לוותר לגמרי על מערכת התגובות. הצעה - השאירי קישור לבלוג שלך בכל הודעה שלך בפורום תקבלי הרבה מבקרים
איה.

Unicorn Fairy

New member
אני אישית...

לא מקבלת כמעט תגובות בבלוג שלי (כי הוא חדש). ולא נראה לי שצריך למחוק הודעות. כמובן שמשהו קיצוני בסגנון של "לא אכפת לנו אם תתאבדי יא מפגרת" (לדוגמא...באמת קיצוני) בהחלט דורש צחיקה. אבל לא למחוק נגיד "חרא של קטע", זאת דעה של בנאדם וזהו. אבל זה בהחלט לגיטימי. נ.ב. כנסו לבלוג החדש שלי! קטעים מעניינים, מותחים, ומרגשים (אימא שלי קיבלה את היציאה מהארון שלי!) מחכים לכם שמה!

מענין מה שאת כותבת

לא חשבתי על זה אבל משום שאף פעם לא חשבתי שיכול להיות לי כוח למחוק תגובות. גם בפורומים לעיתים יש תגובות לא נעימות. בתור כותב סיפורים (פחות בזמן האחרון) הייתי צריך להיות מוכן לקבל תגובות איומות. נכון שהתגובות אמורות להיות על התוכן ועל המקצועיות ולא עלי אבל בפועל אנחנו יודעים שכאשר אדם כותב משהו, יש כאלה שמסיטים את התגובה עליו. זה עצוב אבל אין מה לעשות. אז לא הייתי מנהל פורומים חוץ מהפורומים באתרים שלי וגם שם אני לא ממהר למחוק כלום. זה דומה אני חושב. בישראבלוג אין לי פרו ולא נראה לי שאני מתכוון לעשות. למרות שאני מאד מעריך את יריב חבוט. סתם ענין של עדיפויות. האמת, שעוד לא נתקלתי בתגובות של "תמצצי לי" וכיו"ב בבלוגים של ישראבלוג אבל כמובן שיכול להיות שלא הייתי בבלוגים הנכונים. משום מה היה לי רושם שסוטי הרשת (ראי דיון על הנושא בפורום "אנשים ואינטרנט") אינם ממהרים לשפוך את זוהמתם בבלוגים ציבוריים. הם אמיצים לשלוח הודעת אייסי קיו או שורת צ'אט אנונימית. יש כמובן פוסטים וולגריים פורנוגרפים שקוראים לתגובות מהסוג הזה אז שם זה בסדר. יש דיאלוגים שלמים של קללות ונאצות שזה תקין לגמרי משום שכותב הבלוג מדבר ככה. אני בכל אופן לא מציע למחוק תגובות אלא במקרה חירום קיצוני. גם קללה וניבול פה לא צריכים לגרום לאסון בינלאומי ויכולים להישאר על מקומם כדי לתת לקוראי את מכלול הרגשות שנוצרו מהפוסט. כדי לדעת אם תגובה איכפתית ואוהבת נובעת באמת מאיכפתיות את צריכה להכיר את האדם וליצור איתו קשר עמוק יותר. אין לך שום דרך אחרת. ההנחה היסודית היא שאדם כותב את מה שהוא מרגיש אם אין לו מה לפחד. רוב האנשים יעדיפו לכתוב תגובות עדינות ואוהדות מאשר תגובות מתלהמות ופוגעות. אפילו אם הפוסט קורא לתגובות שליליות. רוב המגיבים הם בעלי בלוגים משלהם ועוצמת התגובה שלהם בהחלט נשקלת גם שיקולים סביבתיים ולא רק ענייניים וזהו טבע העולם. וגם בכלל, אנשים שאין להם שום קשר לעולם הבלוגים ומגיבים, עדיין יעדיפו לא להגיב אם הם מרגישים כעס על הפוסט מאשר להגיב תגובה שמשקפת את מכלול רגשותיהם. אני אישית, מעדיף כל תגובה על פני חוסר תגובה. תחשבי על זה. נ.ב והנה סיכום קצר של אפשרויות התגובה עוד מתקופת ביקורת הסיפורים שלי בפורומים אחרים. התגובה הכי גרועה - חוסר תגובה תגובה גרועה - תגובה שלילית לא מנומקת תגובה בינונית - תגובה חיובית לא מנומקת תגובה טובה - תגובה שלילית מנומקת תגובה טובה - תגובה חיובית מנומקת הבלוג שלי

Major Thom

New member
מסכימה לגמרי.

אבל בכלאופן, אחת הקבועות האהובות היותר שלי, שעברה תקופה לא קלה בזמן האחרון, השאירה באחד הפוסטים האחרונים שלה פניה מרגשת בנוסח "זה הבלוג שלי, אני דורשת שתכתבו תגובות אוהבות, דואגות, שבאות מאהבה אמיתית". במקרה היא עוברת בערך את מה שעברתי לפני שנה בערך, ואני יודעת פחות או יותר איך היא יכולה לצאת מזה, אבל בכל פעם שבה ניסיתי לכתוב לה את זה (בתור תגובה או בכלל), היא יצאה נגד זה, ופחות או יותר אמרה לי לשתוק. ועכשיו היא הודיעה שהיא פשוט מוחקת תגובה שלא מוצאת חן בעיניה, גם אם האדם שכתב אותן באמת רוצה לעזור, והוא פשוט מנסח את עצמו בדרך פחות עדינה (ואני בהחלט לא מדברת על קללות, אלא פשוט על לא לעטוף בצמרגפן כל משפט). ובנוגע ל"תמצצי לי", לפני כמה חודשים היה איזה אחד שעבר על די הרבה בלוגים והשאיר הודעה כזאת בלי קשר לתוכן, אז הנחתי שהיו עוד. בכלאופן, השאלה לא עוסקת בתגובות כאלה. הו, ואין לי בלוג. סגרתי אותו לפני כמה חודשים.

teeny17

New member
זכותה.

אני לא אוהבת את הפניה הזו, אבל זכותה לדרוש שבבלוג שלה יהיו רק תגובות תומכות. אני אישית מוכנה לקבל כל תגובה, גם המגעילות ביותר, כל עוד הכותב משאיר שם (לתגובות בעילום שם אין לי טיפת סבלנות. אנשים שמתחבאים מאחורי המחשב ומגיבים על כמה שהחיים שלי דפוקים הם פחדנים שאני לא מתעסקת איתם), ומנסה ללמוד ממנה.

Major Thom

New member
אבלן ..

השאלה היא אם "תומכות" אומר רק "אני אוהבת אותך, דואגת לך ורוצה שתרגישי טוב". אי אפשר לתמוך בצורות אחרות? ואם אכפת לי ממנה וממה שקורה לה, ואני רוצה שהיא תרגיש טוב יותר, אבל יש לי דרך טיפה שונה להביע את זה? ואם אני יודעת שתגובות תומכות מהסגנון היחיד שהיא מוכנה להקשיב לו לא באמת יעזרו לה, אלא רק יתנו לה לגיטימציה להמשיך להיות בדיכאון כי "זה בסדר"? אבל אני צריכה לשבת בשקט, לקרוא את הבלוג, לדעת שאני יכולה לעזור איכשהו, אם היא רק תקשיב לי ולא פשוט תמחק או תתעלם, ולא להיות מסוגלת לעשות כלום בגלל ההגבלה הזאת. רק כי אני לא מאמינה בצביעות.

teeny17

New member
אני מסכימה, אבל:

1. אולי את לא מבינה את הבעיה עד הסוף? אני יודעת שאצלי הרבה פעמים אנשים חושבים שהם יודעים בדיוק מה יעזור לי בלי להבין באמת מה לא בסדר. זה שאני כותבת חלק מהרגשות והמחשבות שלי בבלוג לא אומר שכולם מבינים הכל עלי ויודעים מה הכי טוב בשבילי. 2. כל מה שאת אומרת נכון, אבל את חייבת להודות שזה הבלוג שלה ובגלל זה היא יכולה לבחור במה שהיא רוצה, וגם אם את חושבת שאת יודעת יותר טוב מה יעזור לה או מה יהיה לה טוב זה לא אומר שאת באמת יודעת. שוב, אני לא תומכת במחיקת תגובות, אבל לפעמים נמאס מעצות של אנשים שלא באמת מבינים, ובאופן כללי זכותו של בעל הבלוג לעשות מה שהוא חושב, גם אם אחרים לא תומכים בהחלטה שלו.

איה@

New member
........אולי את צודקת../images/Emo26.gif

אני באופן אישי - לא אוהבת שמכתיבים לי תנאים.... ובמיוחד לא אוהבת שמוחקים תגובה שהשקעתי זמן ומחשבה כדי לכתוב אותה (כל זה כמובן בהתאם לכללים הרגילים - בלי קללות וכו') ולכן במקרה כזה - פשוט אעדיף - לא להכנס יותר לבלוג הזה. זהו נראה לי שלסיכום אפשר להגיד שהכל ענין של העדפות גם של הכותב וגם של הקורא כמה טוב שבאינטרנט אין גבולות, ולא צריך ויזה כדי לעבור מבלוג לבלוג.....
איה.

teeny17

New member
שוב, אני מסכימה לחלוטין

אני פשוט מנסה להסביר מאיפה זו שמדובר עליה באה, כי אני מבינה את התסכול שלה. וכמו שאמרת: אם למישהו יש בעיה עם בלוג מסוים, אפשר להפסיק לקרוא, ולא צריך לבקר אותו. אגב- אם מישהי מבקשת במפורש- 'בלי עצות', זה קצת לא במקום לכעוס כשהיא מוחקת תגובות עם עצות...

Major Thom

New member
תראי,

אני מודעת לכך שהיא כותבת חלק, אפאחד לא באמת מסוגל לכתוב את כל מה שקורה לא ואת כל מה שהוא מרגיש, אבל אףפעם לא הגבתי בנוגע להכל, אלא רק נקודתית בקשר לדברים שהיא כתבה. מעבר לזה, קל מאד לצאת מנקודת הנחה שהיא כן כותבת את כל מה שקורה לה, אחרי שהיא מספרת בפוסטים על מחשבות התאבדותיות (דבר שאףפעם לא הבנתי איך אפשר לספר עליו למישהו, שלא לדבר על לכתוב אותו ולתת לכל העולם לקרוא) ולפעמים על פרטי פרטים של דברים שקורים לה באופן כללי. הנקודה היא שברגע שמישהו כותב דברים הוא צריך להיות מודע לכך שהוא יכול לקבל סוגים שונים של תגובות על מה שהוא כתב, ושחלק מהן לא הולך להיות בדיוק מה שהוא רוצה לשמוע. עכשיו, אני יכולה להבין למה היא לא אוהבת תגובות מסויימות, ובהחלט יכול להיות שאני לא מבינה הכל, ואני מודעת לזה שזה בכלאופן הבלוג שלה, אבל אני לא חושבת שזה נכון לנווט אנשים לסוג מסויים מאד של תגובות .. הייתי מבינה אם היא היתה מבקשת להיות קצת יותר עדינים, הייתי מבינה אם היא היתה מבקשת לנתח אותה פחות, להיות קשים פחות .. אבל להגיד לאנשים "תגידו שאתם אוהבים אותי או שאל תגיבו בכלל" זה לא דבר נכון לדעתי. וברור שיש לה זכות, זה הבלוג שלה, ואני לא באמת יכולה להגיד לה להפסיק לעשות את זה, ולא משנה כמה זה יקומם אותי, אבל אני שואלת פה יותר ברמה העקרונית, אם זה בכלל הוגן או נכון לעשות כזה דבר, ואם זה לא מאבד משהו מכל הרעיון של בלוג.

למעלה