האם אתם מאמינים בקלישאה הבאה:

האם אתם מאמינים בקלישאה הבאה:

כמה קלישאות ותגידו מה דעתכן על כל אחת: 1. "לכל סיר יש מכסה" 2. "לכל דבר יש סיבה" 3. "בכל טוב יש רע ובכל רע יש טוב" 4. "אתה מה שאתה אוכל" 5."אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה".

AS00AS

New member
עונה בקלישאה...

1. "לכל סיר יש מכסה"
בערך ראיתי שילובים מוזרים, ועדין יש חברים שלא מצאו/חברות שלא מצאו 2. "לכל דבר יש סיבה"
כן, לא תמיד סיבה טובה, אבל יש סיבה 3. "בכל טוב יש רע ובכל רע יש טוב"
לא!, אני לא חושב שמישהו נדרס והופקר יכול להיות לזה צד טוב, 4. "אתה מה שאתה אוכל"
לא! 5."אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה".
לא!

Cade Foster

New member
.

1. "לכל סיר יש מכסה" - כן, אבל לא תמיד מוצאים אותו
2. "לכל דבר יש סיבה" -
3. "בכל טוב יש רע ובכל רע יש טוב" - לא תמיד נכון, ברוב המקרים כן 4. "אתה מה שאתה אוכל" - WTF 5."אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה" -

את האמת שאת הראשונה שלך אני מעווט תמיד ואומר אותה ככה "לכל סיר יש אישה שתתבשל בו" וכל זאת בגלל שאני תמיד אוהב לצ'גע את אישתי והיא בכל זאת נשארת לצידי (מה שאומר שאו שאני ממש ילדותי או שאישתי עצלנית מידי לקום ולחפש משהו טוב יותר
לגבי השניה זה נכון ביותר רק שלא תמיד הסיבה גלויה לכולנו ו\או ברורה או אהובה עלינו במיוחד .. השלישית לפעמים נכונה אבל לא תמיד הרביעית בכלל לא נכונה כי אני לפעמים אוכל כמו משוגע אבל זה לא אומר שאני באמת כזה (אני טיפלה מטורף עם פילפולי אגוצנטריות ונגיעות של מגלומניה אבל זהו .. ככה בקטנה
) ו לגבי החמישית אז מה יגיד מי שאין לו חברים ?? שהוא נדפק כי אפ'חד לא יכול לדעת מי,מה,מו ולמה הוא ??

עונה

"לכל סיר יש מכסה"
לדעתי לכל סיר יש הרבה יותר ממכסה אחד.. "לכל דבר יש סיבה"
לא צריך סיבות. דברים קורים וזהו, גם טובים וגם רעים, וצריך להפיק מהם את המיטב. או, אם תרצו, אנחנו אלה שיכולים ליצור את הסיבות, בכך שיום אחד נסתכל אחורה ונראה כמה דבש הפקנו מכל פרח ומכל דבורה "בכל טוב יש רע ובכל רע יש טוב"
[ראו תשובה קודמת, אותו רעיון] "אתה מה שאתה אוכל"
אתם יודעים, מעולם לא הבנתי את הביטוי הזה.. כלומר.. אני פסטה, סלט וסטייק?.. "אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה".
זה קצת מורכב. עם המשפט עצמו כפי שהוא אני מסכימה - אני חושבת שאפשר ללמוד הרבה על אדם מהחברים שהוא בוחר, וגם מהחברים שהוא לא בוחר. עם זאת אני לא מסכימה עם הפרשנות הרווחת, שאומרת שהמשמעות היא שאתה בהכרח דומה לחברים שלך, כמו הביטוי "הלך הזרזיר אצל העורב". הרבה חברים שהיו לי לא דמו לי כלל, אבל מעצם היותם חברים שלי אני מניחה שאפשר להסיק עליי דבר כזה או אחר. מקווה שהצלחתי להסביר ~ ..

בואו נראה...

"לכל
יש מכסה"
מכירה כמה סירים שמעולם לא מצאו מכסה. לפעמים הסיר מתעקם, ואז אין מה לעשות (או למצוא מכסה שעקום בדיוק באותה צורה, שזה לא קל). אישית, אני מקווה שיום אחד אני אמצא את המכסה שלי. בכל אופן- לא מוכנה להתפשר. "לכל דבר יש סיבה" מאמינה גדולה במשפט הזה. לא אוהבת את התירוץ "הכל מלמעלה". יש אפקט פרפר, וכל דבר שמתרחש גורם להתרחשויות אחרות, ודברים לא קורים סתם או נוצרים יש מאין. "בכל
יש
, ובכל
יש
"
לא נכון. אני בטוחה שיש דברים שהם רק טובים (אפילו אנשים מסויימים) בלי טיפת רוע. זה כמו להגיד שאין גבר מושלם. בטח שישגבר מושלם... רק חבל שהוא תפוס/הומו. "אתה מה שאתה אוכל" בתור תזונאית אני יודעת כמה זה נכון. אין צורך להסביר, אחרת זו תהיה חפירה. "אמור לי מי הם חבריך, ואומר לך מי אתה" רק חברי נפש יכולים להעיד על מי שאתה. חברים אחרים- פחות (ואני אומרת את זה בתור אחת שמסתובבת עם טיפוסים מאוד מגוונים, אבל רק מעטים הם חברי הנפש שלי)

MyTaoWay

New member
ואני דווקא אשמח אם תסביר

את - ''אתה מה שאתה אוכל'' אשמח להסבר

לכל סיר יש מכסה

אבל כמו שאנשים שונים זה מזה כך גם כלי מטבח. מה עם מחבת? מה עם מסננת? לא לכל אחד יש מכסה. ולגבי הסירים - מה אם המכסה מתעקם? מה אם הסיר חטף מכה ולא מתאים יותר למכסה? בעיה.

עונה:

1. "לכל סיר יש מכסה" לא! מחבת היא סוג של סיר ולרוב אין לה מכסה! 2. "לכל דבר יש סיבה" בהחלט מאמין! סיבה יכולה להיות גשמית או רוחנית, 3. "בכל טוב יש רע ובכל רע יש טוב" לא! הקב"ה כולו טוב! גם אם אנו חושבים שרע, בסוף הכל לטובתינו, 4. "אתה מה שאתה אוכל" לא הבנתי.... 5."אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה". לא! יש לי חברים מטומטמים גמורים, ויש חכמים, זה לא הופך אותי לטמבל או גאון, אבל יש שחר לקלישאה הזאת,

אלמוג153

New member
קלישאה

לא סתם נוצרה.. רובן נכונות אבל אני לא שמעתי על האוכל...אם אני מנגב חומוס זה אומר שאני פיתה?? ובקשר לחברים, זה לא תמיד נכון אבל מצביע על תבנית כלשהי...אני הייתי מעדיף לא להיצמד לאיזה קלישאה ולעבוד איתה. פשוט לחיות את החיים ולבחון כל דבר לגופו.

זו גישה טובה...לבחון כל דבר לגופו

אבל הכי גישה טובה בעולם זה לא לבחון כלום. רק לחיות ולזרום. הלוואי והייתי יכולה....

מממ

1.אפילו כמה מכסים
2.לא לכל דבר . 3.בכל טוב יש רע- לא נכון , בכל רע יש טוב - נכון. 4.המשפט הכי לא ברור ששמעתי עד היום
5.ברוב המקרים כן.

גילושיט

New member
אני לא חושבת שהבנתם את המשפט עם הסירים

הכוונה היא שכל בנזוג הוא מכסה (ואז יש כמה מכסים) אלא שבסוף כל אחד ימצא את מי שמושלם עבורו... קיצר משפט קלאסי לומר לרווקה ממורמרת

למעלה