האם אתם מסכימים עם אריאנה מלמד?

masorti

New member
אני לא הבנתי מה היא רצתה לומר...

היה צריך לחתום על הסכם שילומים? לא היה צריך? בגין צדק? בן גוריון צדק? היה צריך לחתום על הסכם שיעביר כסף לניצולים ולא למדינה? הטענה שהניצולים הוזנחו ושהמדינה גזלה לפחות חלק ממה שהגיע להם מהשילומים - היא דבר ברור שאינו צריך הוכחה. מעבר לזה, אני לא יודע מה אריאנה מלמד ניסתה לומר במאמר. בשולי הדברים, ראוי לשים לב לשיר של דן פגיס שמצוטט שם. תחילתו היא "הכל יוחזר למקומו, סעיף אחר סעיף" ואח"כ מפורט איך ה"סרט" של השואה יגולגל לאחור כאילו לא קרה. ההשערה שלי היא שכותרת השיר ותוכנו הם לא במקרה. השם הגרמני הרשמי של השילומים מגרמניה אינו "פיצויים" או "שילומים" אלא Wiedergutmachung שפירושו המילולי הוא בערך "לעשות טוב שוב". במונחים של תיקון רכב שנפגע בתאונה, המשמעות היא תיקון מושלם כך שהמכונית תהיה כחדשה וכאילו לא נפגעה. בדיוק כפי שדן פגיס כתב: "הכול יוחזר למקומו, סעיף אחר סעיף".

עב

New member
במה יש להסכים? היא תיארה אירוע

זוהי סדרה שכנראה נולדה לכבוד 60 שנות מדינה ומתארת אירועים מרכזיים בחיי המדינה. לדעתי אין פה שאלה של הסכמה בכלל, למעט ההערה הפוליטית שהימין עושה דה-לגיטימציה לשמאל. אם אני מבינה נכון, אז הפורום הזה לא מתעסק בשאלה של ימין ושמאל.

למעלה