כל פעם מנסים פה לחפש איזה פרמטר שמסווג איפה יותר מעניין ומה יתרום יותר לקריירה.איפה יותר מעניין? מה תורם יותר להתפתחות הקריירה?
פיתוח יותר תורם להתפתחות הקריירה מאשר תחזוקה.השאיפה של חברות פרויקטים היא לקיים את רצונו של הלקוח בהקדם האפשרי. השאיפה של חברות מוצר היא לפתח פחות, עדיף לייצר תהליך אחד גנרי ויציב, יעיל יותר וחסכני לאורך זמן, כך שהלקוח יקבל את מה שהוא צריך ולא בהכרח באופן שהוא ביקש.
איפה יותר מעניין? מה תורם יותר להתפתחות הקריירה?
הכול טוב ויפה, אך כמה מתוך מפתחים חברות כאלו גדולות צריכות? הרי רוב העובדים שלהם עוסקים בתחזוקה ורק מס' מועט עוסק באמת בפיתוח חדשני.מעניין תלוי יותר באופי החברה ובמידת חדשנותה, יותר מאשר בהיותה חברת פרויקטים או חברת מוצר. אינטואיטיבית נראה כאילו חברת פרוייקטים מעניינת יותר כי צריך להתאים כל הזמן לדרישות משתנות של לקוחות, אך ראה, חברות מוצר כגון גוגל, מייקרוסופט, אפל ודומיהן רואות בחדשנות ערך ומקדימות את דרישות הלקוחות ביצירת פיצ'רים חדשים ומוצרים חדשים שעונים על צרכים שזוהו לפני שלקוחות דרשו אותם.
לפתח מוצר דורש יותר יצירתיות, יותר דמיון, ויותר בדיקות מקרי קצה שסביר להניח שיקרו אך לקוחות לא יחשבו עליהם, וכמובן, פיתוח מסקראץ', מה שלא קיים בחברות פרוייקטים שמסתמכות בעיקר על מוצרים קיימים ועושות להם אינטגרציה וקסטומיזציה על פי דרישות הלקוחות, וחלקן (אם לא רובן) לא מתעסקות בפיתוח כלל. לכן, דווקא חברות מוצר תורמות יותר להתפתחות הקריירה.
עוד לא שמעתי על חברת פרויקטים שמחלקת מניות לעובדיה, חברות מוצר דווקא כן. לגבי השכר, הכל אפשרי.אני חושב שאנשים מעדיפים איפה שהשכר+ המניות שמשלמים יותר גבוה...
לא יודע, אבל אני קורא ל-feature הזה: common sense.
זאת לא הייתה השאלה כי אין קשר בין שכר לבין התפתחות מקצועית.אני חושב שאנשים מעדיפים איפה שהשכר+ המניות שמשלמים יותר גבוה...
לא יודע, אבל אני קורא ל-feature הזה: common sense.
אני מניחה שאולי לא פעם זה תלוי באיזו חברת פרוייקטים מדובר - יש חברות (אני מניחה שהחברה שלך היא כזו) שמשכירה מומחים בתחומם לפיתוח מהיר, ואחרות שפעולות בחברות שאין להן מחלקת IT חזקה והן נותנות בעיקר תחזוקה ושיפורים למוצרים קיימים, ואז העבודה משעממת יותר ופחות מקדמת מקצועית.אני הכי נהנה לעשות גם וגם. לעבוד בחברת פרוייקטים שנותנת שירותים לחברות מוצר. מצד אחד אתה יושב פיזית בחברות שמפתחות מוצרים מעניינים, מצד שני אתה לא נתקע שנים ארוכות בפרוייקטי תחזוקה אלא עובר כל כמה חודשים. בנוסף, בדרך כלל חברות פרוייקטים נקראות לדגל כשצריך לפתח מוצר חדש או יכולות חדשות שחברת המוצר מתקשה לפתח בעצמה. זה אומר שזה כמעט תמיד עבודה בקצב פיתוח גבוה ומשימות מאתגרות. ואז כשמסיימים אחרי כמה חודשים והמוצר נכנס לקצב איטי יותר עם יותר אופי תחזוקתי עוברים ללקוח הבא.
גם מבחינת יצירת קשרים זה טוב לשבת חצי שנה בקבוצת R&D חזקה, ללמוד מה שאפשר, להתקשר עם מי שצריך ולהמשיך הלאה למקום הבא. לומדים המון מזה שיושבים בהרבה חברות שונות.
גילוי נאות: אני בעלים של חברת פרוייקטים אז אני אולי לא הכי אובייקטיבי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.