האם אתם מעירים לגננת - רעיון לסקר

limori

New member
האם אתם מעירים לגננת - רעיון לסקר

אתמול הגננת ביקשה מילדי הגן לצאת בערב עם ההורים ולהתבונן בירח. אם לירח צורת בננה או עיגול וכו... ולצייר את מה שהם ראו.... יצאנו עם רואי ולא מצאנו את הירח כי העננים האפורים הסתירו אותו.. יזרנו הביתה ורואי צבע דף לבן באפור. יפה יצירתי וכו.... הבוקר דיויד ורואי הגיעו לגן רואי מגיש את הציור לגננת והיא בהחלט מתלהבת איזה יופי של ציור... ודיויד הסביר לה שיצאנו לחפש את הירח.... ופתאם "נפל האסימון" והיא הבינה שאלו הם "שיעורי הבית" שהיא נתנה, והיא מסתכלת על הציור ואומרת לרואי - "אבל רואי שחכת לצייר את הירח...." ורואי קצת האדים וחשב לרגע שהוא טעה ודיויד הסביר לה שהשמים היו אתמול מאד אפורים ושחורים ושאתמול הגשם לא הפסיק לרדת וכמה חבל שהיא לא הכינה שיעורי בית?!?!?! היא יכלה לחסוך לה את המבוכה...ולא לשבור לרואי את היצירתיות. זה כ"כ מכעיס אותי שהגננת גרה באותה שכונה שלנו ז"א שגם היא לא יכלה לראות את הירח וגם היא ראתה שהשמים כוסו בעננים אפורים.... ...... מעניין מה רואי יגיד לי כשהוא יחזור מהגן..... אתם מעירים לגננות של ילדכם???? לימור

אני מעירה למטפלת

שקד במשפחתון ולי ולמטפלת יש ממש שפה משותפת וגם הבנתי שצריך להעיר לה בעדינות אחרת היא נעלבת. אני בעיקרון אמא מאוד נוחה ולא ממש מתערבת חוץ מכשזה קשור ממש לקטע בריאותי לדוגמא: היא שמה את שקד פעם אחת בהליכון שיש לה, ביקשתי ממנה לא לעשות והסברתי לה שזה גם מסוכן וגם מעכב התפתחות של הליכה. השבוע במקרה אמא שלי לקחה את שקד וראתה ששקד אוכלת בקבוק בשכיבה אז ביקשתי שהיא תשעין אותה על כרית על מנת שהנוזלים לא יגיעו לאזניים. זו בערך רמת ההתערבות שלי. אני לא מתערבת במה שהן עושות במשך היום ואיך היא מפעילה אותם ויכול להיות שזו קצת שאננות מבחינתי אבל ככה אני.

תלוי במה ותלוי איך

אני משתדלת "לשתף" את הגננת בדברים שאני רואה, שומעת, מתרשמת ביחס לגן או ביחס לבת שלי בגן. אני בדר"כ משתדלת לא להעיר באופן שיתן לה תחושה של ננזפת, כי זו עמדה שקשה להתמודד איתה. חשוב גם תמיד לזכור שביחס שאת נותנת לגננת עשוי אח"כ להשתקף ביחס שהיא נותנת לבנך, כי היא אמנם אמורה להיות אשת מקצוע, אבל היא גם בן אדם... אז, לא לשתוק, להסב תשומת לב, אבל לשים בהחלט דגש אל האיך.

../images/Emo32.gif לימורי יש חדש בקשר ליחס של

רואי להריון ? ואיך בחרתם לנהוג בזה ? אני עוד חושבת עלייך.

mom&shaked

New member
נדמה לי שגננות מאוד לא אוהבות

כשמעירים להן... יצא לי כמה פעמים להעיר לגננת של שקד על דברים שהפריעו לי, אבל כשגננת מאמינה בדרך שלה קשה לה מאוד לראות דרכים אחרות. דוגמא שעולה לי בראש עכשיו היא שבהכנות לקראת מסיבת סוף השנה של שקד הגננת עשתה אין ספור חזרות עם הילדים. מי שהצליח יפה בחזרה קיבל סוכריה!!! לי זה ממש לא נראה והסברתי לה מה אני חושבת על "שיטת הפרס" היא כמובן עמדה על שלה והסבירה לי שכשילד כזה קטן מצליח בחזרה צריך לעודד אותו ולתת לו פרס. אני התנגדתי גם בגלל שזה לא באמת נראה לי חשוב, (כלומר המשימה להצליח בחזרה) וגם בגלל שלא נראה לי מתאים לעודד אותו ע"י מתן פרס וגם בגלל שהפרס הוא סוכריה!!! אז זאת רק דוגמא אחת מהרבה שיש לי. למדתי שבמקרים רבים גם כשאני מעירה זה לא ממש עוזר. אני ממשיכה להעיר על הדברים שחשובים לי ביותר וזה לא ממש עוזר לי לצערי.

noa_f

New member
לא נראה לכם שהגננות מתלהבות יותר

מדי מהטקסים לחגים, הרבה יותר מההורים? חלק גדול מימי הגן מוקדש ללימוד ושינון של ה"הצגות" המורכבות שהמנגנת המציאה, ואח"כ הן חושבות שהן עושות את זה "למען ההורים".

בעיני זה נורא

שחר, שבדר"כ בגן מאד משתפת פעולה, די מתהפכת באירועים כאלה לנוכח הקהל, ורואים שהיא ממש לא נהנית. כל השואו הוא מוגזם ומיותר, כי הרי מי שצריך להפיק מזה הנאה הם הילדים. לשיטת התגמול על "הצלחה" בחזרות - זה מזעזע אותי. לא רק הקטע של מתן פרס ואיזה פרס, אלא גם המחשבה על אותם ילדים חמודים שלא עברו את סף ההצלחה ורואים את חברים שלהם מקבלים סוכריה

נעה גל

New member
כי הן למדו מהנסיון המר

אם אין מסיבות, או שיש והן לא מושקעות גם אז להורים יש מה להגיד... ואם ילדים חוזרים הביתה בלי יצירות - גם אז יש להורים מה להגיד... וגננות למדו מהר מאוד... עדיף לטרטר את הילדים מאשר לשמוע אח"כ שהן לא משקיעות. עצוב.

רותי&ע

New member
בדיוק כמו בקטע של החוגים בגן

הן יודעות שאצל ההורים יותר חוגים=גן טוב יותר ולכן מעמיסות בחוגים שאולי מיותרים.

limori

New member
גלית&שחר../images/Emo32.gif

הי גלית כן יש שיפור גדול. האמת היא שהענין נעלם לחלוטין. היו לנו המון שיחות ושלחתי לו שני פתקים לגן והוא נורא שמח. הוא פשוט מיוחד הילד הזה. תודה על ההתענינות. לימור

יערה+

New member
יש דברים שאני מעירה ויש שמבליגה

לדוגמא, בתקופת הסתיו (אנחנו גרים באיזור ירושלים), היו מוציאים את הילדים אחה"צ החוצה, יחפים וכבר היה ממש קר, אז הערתי, או על זה שאני מגיעה בסוף היום והילד מלוכלך, עם פנים שחורות וידיים מטונפות, זה אולי נשמע קטנוני, אבל אני מביאה ילד נקי ומסודר לגן אני מצפה לקבלו ככה, ואני לא מדברת על הבגדים, על הגיינה מינמאלית, םנים וידיים. אז יש דברים שכן ויש שלא, אני במקומך הייתי מיידעת את הגננת, שהיא יכלה גם לצאת לבדוק, אבל לא בתקיפות, פשוט ליידע אותה בעניין, כדי שהיא תחשוב לפעם הבאה, אולי היא בכלל תחליט לא לתת יותר שיעורי בית. וכל הכבוד לרואי על היצירתיות שלו

דספרדו

New member
קודם כל גננת = אדם

ולכן גם גננת {רגע!!! יכול להיות גם גנן} יכולה לטעות ואפשר וצריך להעיר לה אם משהו ממש מפריע רק לא לשכוח שיש דרך ויש דרך, כמו שלא היינו רוצים שיבישו אותנו לא נעשה כך לגננת אלא בצורה של שאלה של התעניינות של פנייה לעזרה ושל הערות או בכל דרך דומה רק לא לפגוע ו.. סאמק גם לחייך לי הכי חשוב שתחייך ההיא {הגננת ברור} ולא אכפת לי שהילד חוזר מטונף או שרוט קצת כל עוד הוא חוזר שמח ומלא חוויות ובבוקר לא עושה בעיות כשהולך לגן טוב נו שימשיך להגיד לכולם ש "אבא שלו הוא הכי גיבור" שששש.. לא להגיב, לדעתי הוא צודק דווקא {ואני אובייקטיבי

למעלה