האם אתם מפרסמים בבלוג בשבת?

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
האם אתם מפרסמים בבלוג בשבת?

(השאלה מיועדת לאלו שלא שומרים שבת) אני למשל, לא פירסמתי אף רשומה חוץ מ-2 בשבת, כי אני מתחשב בזה שיש קוראים דתיים שאולי זה מפריע להם שכתבתי בשבת. מה איתכם? אתם גם דואגים לא לפרסם בשבת כי אולי יש קוראים דתיים?

reedgreenwhait

New member
אני מפרסמת בשבת.

וגם במועדים...הממם קדושים אחרים. קוראים דתיים צריכים להתחשב בזה שאני לא דתייה ולא להפך.

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo45.gif

לא עלה אפילו בדעתי שלא. אני גם מפרסמת בשישי, למרות שאולי יש קוראים מוסלמים, וגם בראשון...
. הפלורליזם של האינטרנט מאפשר לכל אחד להיות הוא, ולכל קורא לבחור איזה הוא הוא קורא.

idodo cohen

New member
כפייה דתית בבלוגים? ../images/Emo2.gif

מה הקטע? אני אפרסם רשומה מתי שבא לי כל עוד זה מסתדר בחיים שלי, ובחיים שלי אין שום בעיה עם מחשב ביום שבת. בלוגר דתי מוזמן לא לכתוב רשומות ביום שבת ואכבד אותו על כך מאוד. אבל למה שאני אצטרך להגביל את עצמי? גם כך הבלוגר הדתי, אם וכאשר יקרא רשומה שלי שנכתבה ביום שבת, זה כבר יהיה ביום אחר. הוא עשה את שלו, ואני את שלי. מה הבעיה פה? בקיצור... אם י/תהיה לי קורא/ת דתי/ה שי/תהיה מעוניין בשמירתי הווירטואלית את השבת (או לפחות שאעמיד פנים), הוא/היא מוזמנ/ת לפנות אליי ובהחלט אשקול, אני רציני. אבל נכון להיום עוד לא קיבלתי בקשה כזו.

idodo cohen

New member
יצא קצת צעקני למראה עין ../images/Emo3.gif

אל תדאגו, זה לא שפניי זעופות כרגע או משהו. זו פשוט דעתי
.

דם דם

New member
../images/Emo45.gif בדיוק מה שאמרת

גם ככה רוב המקרים לא קוראים ישר את הפוסט אלא רק אחרי יום יומיים וכבר לא יהיה שבת, ואם אני ידע שיש לי קוראים דתיים וזה באמת מפריע להם וכול זה אני לא יפרסם בשבת אני ישתדל להתחשב. גם ככה רוב הפוסטים שלי זה בלילה ככה שאם כבר שבת אז זה יוצא בצאת שבת ואפילו בשעות 2-3 בלילה כשזה כבר יום ראשון

noyy

New member
../images/Emo28.gifכפייה דתית!!!!!!!

מסכימה עם כל מילה

ny22

New member
מנהל
../images/Emo45.gif../images/Emo26.gif

עם זה אני מסכים בהחלט (בעיקר עם הפיסקה השניה). אני יכול רק לספר לך שדתיים ביקשו ממני לא לשלוח להם מייל בשבת.... (וכמובן שיש הבדל מאוד גדול בין פירסום פוסט {אני נכנס לבלוג שלי בשבת} לשליחת אימייל, אבל עדיין זה גרם לי לחשוב על זה).

אף פעם לא חשבתי על זה.

באותה מידה שאני אפרסם מה שאני רוצה בבלוג שלי, ללא התייחסות בסוג הקוראים, אני אכתוב מתי שאני רוצה. בחגים, בשעות הקטנות של הלילה, בשבתות ובימי שלישי. למעשה, אף פעם לא חשבתי על השאלה שלך, זה היה ברור מאליו אצלי שלפרסם בשבת זה כמו לפרסם ביום ראשון, או רביעי

TheWhiteTigris

New member
../images/Emo6.gif ?!

הוא במילא לא יקרא את זה בשבת אז כמו שאני מדליק TV בשבת ואף דתי לא דופק לי בדלת ומבק שאכבה אותה, מה אכפת לו באיזה יום כתבתי? לא נראה לי שהוא יסתכל על התאריך וישוב לעצמו: "המממ נכנסתי לפוסט שנכתב ביום שבת... אני בדילמה. מצד אחד כבר ראיתי אותו מצד שני כאמור בשבת!"

ny22

New member
מנהל
בעיקרון אתה צודק...

אבל יש כאלו שמקפידים ומסתכלים על התאריך.

idodo cohen

New member
נו

ואז מה הם יעשו? ירביצו לעצמם בראש עם פטיש על זה שהם בטעות הסתכלו על רשומה שנכתבה בשבת? האמת, אני בכלל לא חושב שזה יפריע להם.

ny22

New member
מנהל
בד"כ זה יקרה כך

אם הם יראו עוד לפני קריאת הרשומה שזה פורסם בשבת, הם לא יקראו (אני מניח שזה מה שהם יעשו, הרי אני כותב בפורום שיש בו דתיים וע"פ התגובות שלהם, אני מניח שזה מה שיקרה). אם הם יראו את זה תוך כדי הקריאה, הם יפסיקו לקרוא. ואם אחרי הקריאה, אז אין ממש מה לעשות.... אבל הם יתחילו לשים לב מתי פורסמו הרשומות...

ny22

New member
מנהל
כן, אבל זה לא כך לגבי כל הדתיים

תלוי עד כמה הם מקצינים את הדת...

Tali1912

New member
נו בודאי

זה יום שונה מיום רגיל?
<טוב נו... תלוי למי> עד שהשר החדש אלי ישי <ש"ס> לא מודיע על תקנות חדשות בקשר ל... "יום מנוחה" ומשנן טוב טוב את החומר, אני מרשה לעצמי לכתוב בשבת
וגם שיאסור על עבודה בשבת, אני אחשוב על זה

אני בבלוג שלי מאוד מתחשב בדתיים

ובשומרי השבת. כן, אני חובב גדול של אנשי הדת, כידוע לכל. לא, סתם.. מי שלא רוצה לקרא שלא יקרא. צריך להבין שדתיים זה לא קבוצה של פאנטים שמסתובבים בעולם ומעירים לכולם הערות מעליבות (מה שקרה עם נוי, מה שקרה לא מזמן עם הלסבית שפורסם בעמוד הראשי, מה שקרה ל.. אה.. עוד אנשים...), דתיים הם בדר"כ |הדגשלא אנשים הזויים כאלה. אני לא חושב שיש להם בעיה עם זה שאני כותב את הרשומות שלי בשבת אחרי שאכלתי כמה חלזונות מגינה ואנסתי את הכלבה שלי.

ny22

New member
מנהל
נכון, אתה צודק!

האמת, מה שקרה עם הלסביות (מה קרה עם נוי?) זה היה חרדי, והחרדים שונים מאוד מהדתיים (דעו לכם, שגם החרדים והדתיים נמצאים בויכוח גדול, יש כאלו שיגידו לכם אפילו שהויכוח גדול יותר ממה שאנחנו והדתיים נמצאים בו). ואתה צודק בקטע של ההכללות!

למעלה