האם אתם מרגישים בהבדל

boyboy03

New member
האם אתם מרגישים בהבדל

בין 128 ל 192 או 320 KBPS? מה עדיף לשים?

homart

New member
תשים 256 זה באמצע....

אני בטוח שיש הבדל כלשהוא , אבל אני לא נוטה לבדוק. זה חא בראש מעייני......

ƒire

New member
לא בדיוק...

פשוט מעל 192 כבר לא שמים לב להבדל, לכן אין כל היגיון בקידוד של יותר מ192.

weird dust

New member
שמעתי שיר ב128 ואחריו הגיע שיר 320

זה היה הבדל כל כך עצום, שזה לא יאמן. ממש אפשר להרגיש שהשיר עשיר יותר. מה שכן כששומעים גם תקליטים זה בכלל נותן לMP3 להישמע עלוב.

TheRealDeal

New member
אולי אתה אודיופיל, סער?

ואתה ממש צודק, ההבדל ממש מורגש, לפי דעתי האיכות המרה האולטימטיבית בפשרה של איכות מול מקום היא 192KBPS במקודד LAME בקצב סיביות משתנה (VBR), או בOGG VORBIS. אני ממיר בLAME או MP3 VBR בדר"כ באיכות 256, אבל לי אין בעיה של מקום. כמובן שאם מרגישים בהבדל או לא זה תלוי באיזה נגן משמיעים, יש גם נגנים שלא תומכים באיכות של מעל 96KBPS, כמו הנגנים הג'נריים, הם ישמיעו קבצים מעל האיכות הזאת, אבל המעבד סאונד שלהם ישמיע את זה כאילו זה 96KBPS. זה גם תלוי באוזניות או ברמקולים, ובכרטיס קול...

קציצון

New member
מה 256 אני חשבתי

שאני מתפרע שאני מוריד את כל השירים מהתחלה על 192? אין לי כח להוריד עכשיו עוד פעם הכל על 256 אני גם לא מבדיל ב192 ל128 ככה שנראה לי שזה ישאר 192

TheRealDeal

New member
הממ...

יש דרך לבדוק את זה, למרות שלא בטוח שאתה תרצה כדי לא להמיר הכל מהתחלה
תיקח דיסק או שיר, תמיר אותו ל128 ו256, תקשיב 256 הרבה, עד שאתה מרגיש שאתה מכיר כל חלק בע"פ, ואז פעם אחד תקשיב ל128 ותרגיש כאילו חסרים חלקים מהשיר... אם אתה עדיין לא מרגיש, תעשה הפוך (קודם לשמוע הרבה את ה128 ואז 256). אם אתה לא מרגיש גם אז, אז תגיד תודה, תאמין לי, הכי טוב ככה, בלי לרצות להוציא הרבה כסף על ציוד אודיו (ובסוף גם להוציא).

gt-master

New member
מה זה השטות הזאת?

"יש גם נגנים שלא תומכים באיכות של מעל 96KBPS, כמו הנגנים הג'נריים, הם ישמיעו קבצים מעל האיכות הזאת, אבל המעבד סאונד שלהם ישמיע את זה כאילו זה 96KBPS" אני לא חסיד של הזבל הסיני הזה אבל המשפט שאמרת מנותק מהמציאות. --אם הם משמיעים קבצים ב 192 (והם משמיעים) אז הם תומכים בזה.-- "המעבד סאונד שלהם ישמיע כאילו זה 96"-מאיפה הבאת את זה? זה שהם נשמעים חרא זה בגלל שהממירים שלהם מדיגיטל לאנלוג זולים מאוד, ומעגל ההגברה לאוזניות שווה שני גרוש. המעבד שלהם שווה שני גרוש וחצי וכנ"ל התוכנה שלהם ולכן הם נתקעים הרבה. המעבד לא משמיע שום סאונד.הוא רק מפענח את הקידוד ולאחר מכן זה כבר איכות של ממירי סאונד. גם בנגנים כאלה אני הבחין בין 96 ל 128 ו 196. זה פשוט : ב 96 המצילות והתדרים הגבוהים נשמעים מאוד מרוחים עם עיוות דיגיטלי.ב 128 שקודד טוב הכל נשמע כבר טוב וסביר,ב 196 יש הרבה יותר תדרים נמוכים מה שנותן הרגשה יותר מלאה ובסים יותר בריאים.

TheRealDeal

New member
ככה זה נשמע לי, מה אני אגיד לך...

בבדיקה דיי פשוטה שלקחתי שיר (Karma Police של Radiohead), באיכות של 192KBPS, שמתי אותו באייפוד ובנגן סיני. התוצאות היו שבאייפוד השיר נשמע הרבה יותר מפורט, ולא הצלחתי להקשיב ליותר מ20 שניות בנגן השני, זה פשוט גרוע... השוויתי את זה אח"כ לאיכות 96KBPS ששמעתי מהמחשב, והיה פחות או יותר אותו הדבר... בלתי נסבל! אם אנשים מורידים שירים מהאינטרנט, נגיד, אז אולי הם לא ירגישו שהשיר באיכות גרועה, כי אין להם למה להשוות...

gt-master

New member
זה לא אינדיקציה

ההשווה צריכה להתבצע עם אותו שיר מאותו מקור ע"י אותו מקודד עם ביטרייט שונה. בכל מקרה, ברור שיהיה הבדל בין 128 ל 320.

weird dust

New member
זה היה אותו שיר כמו שאתה מתאר

אחד היה שיר שקודדתי מזמן מדיסק ועכשיו כשקודדתי מאותו דיסק כמהשנים אחרי כשהתחלתי לחפש את השירים הטובים יותר באיכיות טובות יותר.

matke

New member
זה תלוי...

יש הרבה אנשים שלא מרגישים הבדל אבל יש כאלה שמרגישים הבדל עצום (כמוני)

amirxbox

New member
עדיין כל קידוד רחוק מהמקור

אני לא מבדיל כל כך בין 192 ל 128 אבל אם אני שומע מדיסק המקור אז בהחלט יש הבדל- אני ב IPOD רק בפורמט ללא דחיסה של APPLE.

Ibiza1800

New member
אני דווקא מבדיל בין 128 ל192

אבל בין 192 ל256 ו320 לא ממש חוץ מזה ש256 ומעלה נשמעים לי קצת חלשים...

למעלה