האם אתם מרוצים מבית הספר של ילדכם?

האם אתם מרוצים מבית הספר של ילדכם?

אני אמא לארבעה ילדים, נמצאת כרגע ברליוקיישן בארצות הברית וצפויה לחזור בסוף שנה זו לארץ. אנחנו צריכים להחליט איפה לשכור בית , אני ממש לא מכירה את העיר רעננה אבל אשמח לשמוע חוות דעת שלכם על בתי הספר של ילדיכם. האם אתם מרוצים? האם יש בית ספר מועדף כלומר טוב יותר מהאחרים? האם יש בבית הספר היסודי שלכם כתות אנגלית לדוברי אנגלית (החל מאיזה כתה)? האם יש מבחר רב של חוגים ברעננה? איך חטיבת הביניים שלכם? אשמח לקבל מידע. גיל ילדיי - תאומות בנות 6 עולות לכתה א, ילד בן 10 כתה ד, ילדה בת 12 כתה ז. בתודה אפרוחית

תמר 110

New member
שלום אפרוחית

ברוך שובכם. לפי השאלות שלך, המקום הטוב ביותר בישבלכם יהיה כפר שמריהו. ביהס' נחשב למצויין, כל הכיתות הן דוברות אנגלית, הלימודים מתנהלים עד לשעות אחה"צ מאחר וכל יום יש חוגים שונים ורבים. אם בכל זאת תבחרי בעירינו רעננה, אז הנה הכוונה קלה: א. למיטב ידיעתי אין בעיר כיתות לדוברי אנגלית (יש רק גנים). ב. רמת החינוך בעירינו (לצערי) אינה שונה מכלל המדינה, אני ממליצה לך להגיע לביקור מקדים ולסייר בבתי הספר (חלקם ישנים ולא מטופחים עם מס' רב של תלמידים בכיתה. ומעטים קטנים יותר וקצת יותר מושקעים כמו ביה"ס דקל). ג. בעירינו מגוון עשיר של חוגים בעיקר פרטיים ורובם איכותיים. יש גם את מועדון שפינוזה הממומן ברובו ע"י העיריה . לכל ילד יש אפשרות של עד 6 חוגים בעלות של 90 ש"ח לחודש לילד, רמת החוגים - בינוני אבל נחמד. מקווה שהתשובה שלי לא תניע אותך מרצונך להתיישב ברעננה, יש בעירינו גם הרבה דברים טובים כמו: פארק משגע (בחגי ישראל עמוס בעיקר בדוסים שמגיעים באוטובוסים מאורגנים מכל המדינה, ובבני דודינו הלובושים ברעלות שחורות). יש לנו גם ברח' הראשי מדרכה, הרבה מדרכה, מן מדרכה רחבה כזו, חדשה, משגעת. אבל אין לנו מקום חניה אחד! יש לנו קניון ענק, רוב המוכרים והקונים בו הם בני דודינו. רעננה היא מחלוצת המוקדים - יש לנו את מוקד 107 - פעם הוא היה איכותי ונתן מענה לכל ,אבל לכל , בעיה ומיד. היום זה קצת שונה, היום, מהירות התגובה (ובכלל, מתן תגובה), היא כנראה לפי איזור מגורים... יש לנו גם אנסים. ברח' שלי, במרחק של פחות מ-10 מטר מהבית שלי, יש 2 גברים שהם אנסים (אחד שוחרר על בסיס של פסיכי - אבל לא נורא שהוא ימשיך להסתובב ברח' - מתרגלים לפחד, והשני שוחרר כי העדה המרכזית לא בארץ, אז כאילו חוסר ראיות - אבל לא נורא שהוא ימשיך לגור כאן ולהסתובב - מתרגלים לפחד.

ATAF151

New member
ממש לא מסכים

1. רמת החינוך בעירנו בהחלט יותר טובה מרוב המדינה, אם כי כמובן עדיין מדובר במערכת הציבורית. 2. פארק רעננה נכון לעכשיו ממש לא מלא בחרדים וערבים. נכון שיש חשש שבעתיד הוא יתמלא בגלל שהפסיקו לגבות דמי כניסה, אבל אולי דמי החניה ימנעו את ההצפה. צריך גם לזכור שהימים הכי מבוקשים בפארק הם שבות וחגים בהם החרדים כלל לא מגיעים לפארק. 3. יש מקומות חניה בחניונים, ובחלקם יש גם חניה חינם לתושבי העיר, אבל נכון שזה לא מספיק בימי שישי. 4. בקניון ממש אין המון ערבים, פרט למספר ימי חג מאוד בודדים בשנה. 5. 107 הוא עדיין מצויין ונדיר באיכותו. 6. לגבי אנסים, זו לא תופעה יחודית לרעננה. לראש העיר אין סמכות להרחיק אף אדם מהעיר. ואגב האנס השני לא גר בעיר עוד מאז שהוגשה התלונה נגדו. אני ממש לא בטוח שבכפר שמריהו אין אנסים שוחררו כי הם פסיכים.

HayaBee

New member
תמר, זה היה דווקא מצחיק למרות האמת

הבאת את הדברים מנקודת השקפה קצת שונה וצינית, אפרוחית צריכה לבוא ולראות במו עיניה, רעננה תמצא חן בעיניה אין ספק, היא ביקשה מידע ואכן קיבלה. רעננה מצוינת כמו כל מקום אחר, יש טוב ויש רע - ואולי אולי קצת יותר מבוקשת....כתוצאה מפעולות שעשה אדם כמו עוזי כהן שזכה לקיטונות של עליהום....ואחרים שאהבו את המקום ובאו להשקיע ממרצם ומכוחם. מבחינתי ה-מקום בארץ, נהדר לגור כאן, ממליצה.

העיר מקסימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אנחנו מרוצים מאוד|!!!!!! מבית הספר (היובל) יש שיעורים לדוברי אנגלית. יש המון חוגים בעיר.

כפי שאת רואה יש לנו מהכל....

יש את כאלה שרואים את החצי הכוס המלאה ויש את כאלה הרואים את החצי הכוס הריקה "פעם היה יותר טוב". אנו בעד שלום אבל לא רוצים לראות את בני דודנו בקניון. אנחנו בעד עם ישראל מאוחד אבל לא אוהבים דוסים בפארק. בשפה העברית קוראים לזה "מרירות" למד אותי אבי שאין אנשים מרים יש אנשים שמר להם. וזה כנראה הקייס גם פה. לעצם שאלתך... אנחנו עיר ככל הערים יש הרבה מאד דברים טובים לדוגמא המוקד העירוני וכל מחלקות העירייה - השרות שאנחנו מקבלים בעיר אין לו אח ורע בשום עיר אחרת. עונים מהר ופותרים מהר. אבל לפעמים לאנשים מרים קשה לראות את הדברים החיובים. יחד עם זאת יש גם הרבה דברים לשיפור חניה, צפיפות בכיתות ועוד. בואו אלינו לשבוע שבועיים - אין בית מלון עוד חסרון בעיר, קחו אופנים לכו ברגל תסתובבו דברו עם אנשים צלצלו למוקד כאילו... ותנסו את עירנו. טוב לכם טוב לנו. ברוכים הבאים לישראל.

ATAF151

New member
הרי ברור ששוחרי השלום לא רוצים לראות ערבים

המטרה של השלום היא להפריד בין האוכלוסיה הערבית ליהודית ככל שניתן וליצור מדינה יהודית עם רוב ברור.

תמר 110

New member
איזה גועל נפש

איזו היתיפיפות. מי אתה שתקבע שאני ממורמרת - רק בגלל שאני, בחיי היום יום רואה ונתקלת בדברים שונים לגמרי ממך?! אתה ושכמותך חוצפנים. לידיעתך, בשל תפקידי ומקצועי אני רואה את הדברים מבפנים ובדיוק כמו שהם וצר לי אם הראות שלי וההשקפה שלי לא תואמת את שלך. אני מקווה שחנה תמצא לנכון (לאחר האבל שירד עלינו) להזכיר לך, ולשכמותך מהו חופש הביטוי.

למעלה