האם אתם משתמשים במים מינרלים להכנת המזון ?

שרון 337

New member
האם אתם משתמשים במים מינרלים להכנת המזון ?

האם אתם מוסיפים מים מינרלים ,בהכנת טחינה ,
בהכנת מרקים ,דייסות ,ליפתנים ,פודינג ,תבשילי אורז,פתיתים,
ושאר תבשילים שדורשים מים ?
ועוד שאלה:
רק לאחרונה שמתי לב,כשאני קונה שישיות של מים -מינרלים ,
(קונה המון,) בקופה -הרושמת מחייבים אותי בתשלום עבור פיקדון הבקבוקים .
האם יש אפשרות גם לקבל זיכוי ,עבור הבקבוקים הריקים ?
או ,שזה כסף שבאופן אוטומטי, מפרנס את רשתות-השיווק,
ולא חוזר ?
עושים עלינו רווח קל ?
האם ישנו חוק כולשהו בעניין ?
 

ga26

Member
מניח שהכנסת טרם חוקקה חוק בנושא

ובכל אופן אנחנו משתמשים במים מתמי 4.
 

TCHM

New member
אם הבנתי נכון אז היצרן מעביר את חובת התשלום עליך?

כלומר יש חברות שמשלמות - "יצרן או יבואן עשוי לקבל פטור מרישום חייב בפיקדון תמורת תשלום דמי פיקדון מוגדלים לקרן לשמירת הניקיון..."
ויש חברות שרוצות להרויח יותר מהכלום הזה ומעבירות את חובת התשלום
לאחרים, כמו במקרה שלך.
מה המסקנה? לקנות של חברה אחרת. או...לא לקנות כלל שכן כל ענין המים
המינרלים הוא גימיק שרק עושה כסף ליצרנים כי מי הברז שלנו מצוינים.

עכשיו עלה לי רעיון למכור שקיות "אויר אורגני".
 

TCHM

New member
עכשיו נזכרתי במקרה שהיה...

היה לי פעם שכן שעיסוקו היה במכירת בקבוקונים של "מי נהר הירדן" לצליינים
בארץ ובחו"ל, עשה מיליונים ממילוי בקבוקים במי ברז רגילים בהרצליה.
כשנתבע על רמאות טען שהמים מגיעים מהמוביל<הכנרת<הירדן...וואלה צדק
לכאורה אבל זה לא הועיל לו והוא נקנס וסגר את העסק.
 


אוויר אורגני אנכי מספקת!! ואצלי אפילו השקית אורגנית !!
בעיקר לאנשים שמבקשים ממני להגיש מים אורגניים, מלפפון אורגני (מרוסס היטב) וכל שאר הבולשיט ה-אורגני שמוכרים.....

קשה לי להבין את התמימות של לקוחות הרשתות האורגניות ושותי המים מבקבוקים.

אימצתי את הרוטב מס' 2 ללשון שנתת אנסה על סטייק , לשון לא חביבה עלי.
תודה
 

רוני1955

Active member
אני.

אבל לא מים מבקבוקים, אלא מים שיוצאים לי מהברז במטבח. מי מקורות שמגיעים אלינו הביתה הם מים עם מינרלים בריאים וטובים.
 

שרון 337

New member
הלוואי ויכולתי,מי ברז,אצלנו מי- הברז מכילי המון אבנית,,

ומדי פעם גם חלודה.
&nbsp
&nbsp
 

TCHM

New member
מציע שתשתמשי ב'בריטה' וחסל אבנית וחלודה...

ועדיין תשארי עם מים טעימים וטובים. לא תמי4 ולא שום מסנן אוגר חיידקים אחר.
אבל גם ללא פילטר למיטב ידיעתי וטעמי...
  • הגורמים לאבנית נמצאים גם במים מינרלים. רק מים מזוקקים אינם מכילים גורמי אבנית והם אינם מיועדים כלל לשתיה.
  • חלודה במי שתיה לא גורמת לשום נזק, זה רק ברזל מחומצן, רק ענין של טעם.
  • מי ברז טעימים ממים מינרלים.
  • יש צורך בעיקור (הרתחה) של המים במקרים מסוימים כאשר יש חשש ששימוש במי ברז רגילים/מים מינרלים יכול לזרז קלקול של מזון.
  • אני משתמש במיחם שמכיל 30 ליטר מים רתוחים שמשמש לבישול ואם יש צורך מצנן כמות בכלי סגור לתוספת למאכלים קרים כשיש צורך. במסעדות שמקפידות יש סיר ענק מלא מים (שהורתחו) על להבה נמוכה לשימוש בכל תבשיל.
אבל...הכל ענין של טעם, רמת חששות וגם לא מעט חוסר ידע.
 

raya

Well-known member
מים מינרליים - לא נכנסים אצלי לבית.
משתמשת בקנקן בריטה כבר הרבה שנים.
מחליפה פילטר כל חודשיים ולא כל חודש כפי שמומלץ.
עשיתי בדיקות למים מינרליים, מי ברז במקומות שונים בארץ ומים שעברו פילטר בריטה.
יש שוני גדול ברכוזי המתכות במקומות שונים. השוני נובע ממקור המים (מי באר, מי מוביל, מים מותפלים בתוספת מים "רגילים" וכדומה).
גם אצלנו היתה תקופה שהמים מהברז הכילו חלודה וחול, פנינו לעיריה והתקלה תוקנה.
רעיה
 
מי ברז


והאמת שזה די מוזר כי אין סיכוי שאשתה מים מהברז אבל כן מבשלת בלי בעיה עם זה.
&nbsp
הבנתי אבל שאני מהבודדים פה שלא אוהבת את הטעם של המים מהברז
 

ybo4

New member
אני רק מי ברז

כמעט לא קונה מים מינרלים.
המים באזור טעימים וטובים לשתיה
 
למעלה