האם אתם מתקנים שגיאות עברית ודקדוק של הילדים?

akavishon

New member
האם אתם מתקנים שגיאות עברית ודקדוק של הילדים?

אם כן כיצד? אם הם אומרים משפט שגוי, אני משתדל לחזור עליו בצורת שאלה, בעברית תקנית. למשל, הקטן שלי אומר: "אבא, ראיתי הרבה דבורות". אז אני אומר: "ראית דבורים? איפה". ואז הוא כבר חוזר על התיקון במשפט הבא שלו. מצד שני, אם הם אומרים "אני ילך.." "אני יפתח" וכו' אז אני מייד מתקן אותם ואומר "אלך. לא ילך". מה איתכם?

Master Stav

New member
לא לא מתקן ....

בעצמי יש לי שגיאות בעברית ואני שנאתי ומאד לא אוהב שמתקנים אותי כך שאני על תקן מה שלא אהוד עליך על תעשה לילדך .....

Master Stav

New member
מתקנים אותם מספיק

אני אישית לא.....

לילדים שלי אני כן מתקנת - כמו בדוגמא

שנתת. צורם לי ההתעלמות משגיאות דיבור (גם התעלמות משגיאות כתיב צורמת לי). אני דוברת עיברית די טובה ורוצה שגם ילדי ידברו נכון .

מפרשיות

New member
ברור שמתקנת

רק שהקטנה מתעקשת על הצורה השגויה: אומרים נשים, אני אומרת לה. לא. אישות. היא מתעקשת. לך תתווכח עם פספוסה בת 3.5., בסוף היא תפנים. באשר לשם המספר, זה ייקח עוד הרבה זמן עד שתהיה הפנמה. שלוש זה בנים ושלושה זה בנות, היא אומרת. הגיוני לא?

hag70

New member
עכשיו כבר כן (גיל 7)

אבל לפני כן לא כל כך. בעיקר כי יש הרבה שגיאות "חמודות" שהן סטנדרטיות לגיל ומתאימות להתפתחות השפה (סבתא מומחית לדברים האלה|מרובע). כיוון ששנינו מדברים עברית תקנית וקוראים ספרים בבית אני לא רואה סביה שהעברית שלה תצא קלוקלת. .

למעלה