האם אתם נוהגים לשטוף את האורז לפני הכנתו ?

יהלי 14

New member
האם אתם נוהגים לשטוף את האורז לפני הכנתו ?

האם \ה מומלץ ? או אפשר ישר מהשקית לסיר ?
תודה רבה
 

מאקי

New member
כן ממספר טעמים (סיבות)

הורדת הלכלוך
וברירת האורז
המים פותחים את הטעם.

תעשו נסיון
שימי בשני סירים - על אותה האש אורז שטוף ולא בשלי זהה ותחליטו
 

shron17

New member
תמיד חשוב לשטוף מכול האבק,לשטוף עד שהמים צלולים ולא עכורים,,

למרות שאני מכירה שף שעובד בבית מלון ,שסיפר שבבתי -המלון אין להם זמן להתעסק -בזה, ושם הם בכלל לא שוטפים את האורז.
ומאז לא הזמנתי אורז בבתי -מלון,כבר עדיף תפו"א.
 
אני מצטער לאכזב אתכם...

אבל תשאלו סינים תאילנדים וכיו"ב. אין שום חובה "לשטוף היטב" את האורז. אני עצמי יוצא משפחה שנהגו לשטוף את האורז 7 פעמים עד שהמים יצאו צלולים. למדתי מאז שזה שטויות במיץ. בשביל האסייתים זה חילול קודש.
"לברור אורז" (גם ביטוי מאוד פולני של שנות ה50 ) לא נעשה בכלל בשטיפה, מים לא פותחים שום טעם (את ההמצאה הזו טרם שמעתי) ואם שוטפים אורז (פעם אחת מספיקה בהחלט) זה כדי להסיר אבק, אם בכלל.
את האורז המשויף שנמכר היום אין צורך ל"רחוץ בגלל הלכלוך" בדיוק כשם שאין רוחצים סולת, סוכר ושאר טחונים למיניהם.
 

מאקי

New member
חבל שאף לא אחד במשך 7 דורות טרח לחנך אותך

ראשית לא אומרים שטויות למישהו- מקסימום חולקים על דעתו.
שנית אני אסביר אבל לא בהודעה לך.
 
אוכל בבתי מלון

שלום
אחרי שעבדתי במטבח של מלון מכובד, אני יכול להגיד לך שהרשימה שלי ארוכה יותר, אם בכלל:
1. לא אוכל ארוחות בשריות (צהריים וערב) בבית מלון.
2. בארוחות בוקר לא נוגע בסלט ירקות.
3. לא נוגע בקינוחים או מאפים. הם עשויים פרווה ומכילים מרגרינה במקום חמאה.
4. בורר את הגבינות הקשות (צהובות) חלקן של כפיר! ולא על בסיס חלב.

כל הבשר במלון היה מהקפאה. כל הבשר ירוד וזול. כל הבשר מוכשר ומלא פוספטים. למעט עגל חלב שהוגש בימי שישי בערב.
במלון של 300+ אורחים, קוצצים את הירק יום קודם. מחזיקים בקרור עם רשת או נייר ומערבבים ומתבלים בבוקר לפני הגשה. הערך התזונתי שבהם = 0
חלק מהמאפים לא מגיע בכלל מהמלון אלה מבחוץ. רובו פרווה שיתאים לעוד ארוחות ולכן הוא מכיל מרגרינה - חומר שנאסר בארה"ב ומכיל שומן טראנס.
רוב האוכל בארוחות בוקר במבחר גדול ובאיכות ירודה.
 

מאקי

New member
כתבתי לך שאפשר כך וכך.

ונשאלתי (בעצם העירו שלא בטוב טעם) לגבי המים
מים הם אילו שמבשלים את המוצר
אם תשימי למשל איטריות במים ותחכי בסבלנות שעות מספר הן תהיינה רכות
האדם המודרני מבשל באש ומרתיח מים (או משתמש במיקרו) על מנת להאיץ את הבישול וגם לקבל אולי מזון חם.
בתרבויות אחרות לא מבשלים במים רותחים הכל כי הבישול בחום מוריד מהערך הויטמני של המוצר.
לכן יש איטריות זכוכית למשל שאפשר רק להשרות ולהוסיף בדקה האחרונה למחבת.
אני מקפידה להשרות אורז מלא במי קרח.
מקצר את זמן הבישול ומשאיר ויטמנים רבים יותר במוצר

הצעתי לך אם השאלה מבחינת טעם-לעשות ניסוי בסירים זהים על להבה זהה
ולבדוק.
שבת שלום
 
נהגתי בעבר,יחד עם ברירה של אורז

אבל האמת שהפסקתי עם זה.
מתלבטת אם לחזור לזה בעקבות השרשור.
 
רמת ההיגיינה בתרבויות ועמים ברחבי העולם-שונה

פעם היו גם בוררים אותו, היום עם הקידמה, האורז נראה נקי יותר מכל מיני.
אני נוהגת רק לשטוף אותו עד שהמים צלולים, מייבשת ורק אז מעבירה לבישול.
למרות שאורז למרק המשמש במקום אטריות, אני נוהגת לבשל במים רותחים עד שמתרכך, ואח"כ שוטפת דרך מסננת, במים קרים.
 
למעלה