האם אתם נוהגים לשמוע מוזיקה בזמן

murmur

New member
האם אתם נוהגים לשמוע מוזיקה בזמן

כתיבה? איך זה משפיע לכם על הכתיבה? אם בכלל?

farseer

New member
בדר"כ לא

שמתי לב שלפעמים זה מסיח את דעתי כשאני מתחילה לזמזם את השיר. במקרים כאלה זה הופך להיות סיוט כי אני רואה שמה שכתבתי נהרס בגלל שלא התרכזתי. אני מעדיפה לוותר..

Boojie

New member
גם אני לא.

להבדיל מעבודה אחרת, שבה אני הרבה פעמים מקשיבה למוזיקה קלאסית (או נכון יותר, "מוזיקה בלי מילים"), בזמן כתיבה אני לא מסוגלת להתרכז בכלל אם יש מוזיקה. איך מסוגלים לכתוב אנשים כמו סטיבן קינג, שסיפר שהוא כותב לצלילי רוק כבד, נשגב מבינתי. מצד שני - אולי זה הסוד... ואולי בגלל זה בספרים שלו יש כל כך הרבה ציטוטים משירים.

אסתר 1984

New member
גם אני ככה.

לא יכולה להקשיב למוזיקה בזמן שאני כותבת. אני צריכה לסגור את הדלת של החדר, לכבות את האור (עוזר לפעמים), ורק ככה אני מצליחה לכתוב. למרות שלפעמים דווקא מתחיל לי רעיון משיר שאני שומעת, אבל אני לא ממשיכה להקשיב למוזיקה אח"כ, כי ברגע שאני אשמע שיר אחר כל הרעיון יברח...

לפעמים זה דווקא עוזר לי...

בעיקר מוסיקה אירית. למשל, כתבתי סצינה עצובה במחזה, ושמתי שיר עצוב כזה, וזה היה אחד הדברים הכי מרגשים שכתבתי. בכלל, כשאני שומעת מוסיקה אירית זה עושה לי חשק מטורף לכתוב, לצייר את הסיפור בראש שלי. חולה על מוסיקה אירית...

לפעמים..

זה תלוי מתי ואיזו מוזיקה.. - אם אני בא ב.. מעין תנופה שכזו עם הרבה מוטיבציה לכתיבה ויש בדיוק מוזיקה שמתחברת לזה אז זה יכול לזרום.. בד"כ לא - כפי שאמרו - זה די מפריע.

avivs

New member
כל מוזיקה

ולא משנה מתי. אני לומד, קורא, כותב, הכול עם מוזיקה. אני יכול לשמוע דיסק שלם מבלי בכלל להיות מודע לשירים. המוח שלי מתנתק ואין לי מושג מה אני שומע. ככה גם עם אנשים. הם יכולים לדבר ממש לידי ואני מתרכז במשהו אחר וזה כאילו שהם לא שם. כשאני חושב אני סוגר את החלק של המודעות לדברים חיצוניים. מלא פעמים אני קורה או חושב על משהו ואז מסתכל על הדיסקמן. "שיר 8? אבל הרגע הייתי ב2."

Yuli Gama

New member
כן, בדרך כלל

אם אני כותבת בבית (משהו שמזמן לא הזדמן לי לעשות) אני שמה דיסק של מוזיקה כסיגנון Linking park, או Evanescence משהו מספיק רועש כדי שהמילים לא יפריעו, ולא מספיק רועש כדי שהמוסיקה תפריע לכתיבה. זה עוזר לי בכתיבת קטע אקשן, או קטעים מהירים, נותן מקצב (אולי לא לסיפור, אבל לפחות לי תוך כדי כתיבה).

למעלה