האם אתם עושים ביקורת עצמית לבלוגים

e-magine

New member
האם אתם עושים ביקורת עצמית לבלוגים

שלכם? אבהיר את השאלה. אני בטוח כמעט לכל בלוגר שכתב יותר מרשומה אחת, קרה שרצה למחוק את הרשומה, או לבצע בה שינויים ואולי גם נהג כך. וכמובן יש גם כאלה שמחקו בלחיצה אחת את כל הבלוג. אבל האם אתם קוראים בבלוג לאחור ונתקלים ברשומות ישנות, או בצילומים שפירסמתם ובזמנו נראו לכם טובים ועכשיו הם נראים לכם לא שווים? ואם כן, מה אתם עושים? משאירים בשביל ההיסטוריה/נוסטלגיה או מוחקים את הדברים הישנים שנראים לכם לא שווים?

ע ל ו מ ה

New member
המ... לא, לא מוחקת בדיעבד

אני עושה ביקורת עצמית רבה בעת כתיבת הרשומה, וגם כמה ימים אחרי כתיבתה אני ממשיכה לעבור עליה ולדייק מילים. לא זכור לי שמחקתי רשומה כי בדיעבד לא מצאה חן בעיני. גם אם אני קוראת אחורה בבלוג, אני בכוונה לא קוראת באופן ביקורתי - אוותר לעצמי גם אם הדברים לא ימצאו חן. חשובה לי האותנטיות וכיוון שיש על כל רשומה תאריך ושעה, מבחינתי כל רשומה מעידה שהיתה כלילת השלמות בעיני ברגע שפירסמתי אותה. די לי בכך. רשומה אחת שאני חוככת בדעתי אם למחוק היא הרשומה המדברת סרה (במידה מסוימת) בגן האנתרופוסופי. הרשומה הזו מביאה אלי לבלוג, דרך גוגל, המון מבקרים ביום. הקהילה האנתרופוסופית עוד תעשה עלי עליהום, וזה לא כל-כך מתאים, כשדווקא החלטתי ללכת על זה, גם אם לא פירסמתי בבלוג. אז בנושא הזה אני בהתלבטות בין האותנטיות לבין ה... מציאות
.

reedgreenwhait

New member
איני נוהגת לקרוא

רשומות ישנות שלי. אך יצא שעשיתי זאת ולא אהבתי את מה שראיתי... לא מחקתי. קרה ששיניתי דברים. בגדול, איני רואה טעם לנבור בעבר. אם מישהו רואה בזה טעם, שיקרא את זה איך שזה... אך אם לרשומה ישנה תוסב תשומת לב מיוחדת כן יהיה לי חשוב לשנותה כדי שתהיה במיטבה.

חס וחלילה..

ברוח הציטוט של סלבדור דאלי "טעויות הן כמעט תמיד בעלות הילה של קדושה. לעולם אל תנסה לתקן אותן. להפך, נמק אותן, הבן אותן באופן יסודי. לאחר מכן, יתאפשר לך לטהר אותן." אני בעד להתייחס לכל טקסט פחות או יותר כמו לתנ"ך. ברגע שהוא נחתם, לקדש אותו, יחד עם הטעויות שבו... דווקא הטעויות, והפאשלות שאחר כך לא שלמים איתם, נושאים איתם את המידע היקר ביותר...

Tali1912

New member
כן

מחקתי כמה פוסטים שהחלטתי שאני לא רוצה אותם. אני נוהגת לעבור על רשומות שנמצאות בארכיון וברור שאני משאירה את כל הרשומות חוץ מאלה שהחלטתי למחוק.

פגעסוס

Well-known member
לא מוחק רשומות

מאוד חשוב לי לראות איך חשבתי בעבר ואת השוני בין מה שחשבתי בעבר לבין מה שאני חושב כיום. אם מדובר ברשומה שהיא אינפורמטיבית לחלוטין ואני אמצא בה טעות, אני אתקן.

../images/Emo45.gif

מידי פעם אני אוהב "לחזור אחורה" ולראות איך כתבתי ואיך חשבתי - אני לא רואה את עצמי מוחק רשומה מסויימת, מה שנכתב נכתב וזה נמצא בעבר. יש בלוג מסויים שאני כותב ואני בטוח שבעוד כמה שנים, אני דיי אצחק על עצמי כשאקרא על מה שכתבתי ואיך חשבתי.. ובכל זאת, אני לא רואה את עצמי מוחק. בנוגע לשגיאות כתיב וטעויות למיניהן - בד''כ אני עובר כ-3\2 פעמים על הרשומה לפני פרסומה על מנת לוודא שאין שגיאות, הדברים האלו חשובים לי, ועל כן אני מקווה שלא אצטרך לערוך את הרשומה פעם נוספת בעקבות כזה דבר.

noyy

New member
../images/Emo28.gifמבקרת את עצמי חופשי

יוצא לי שאני מדפדפת האחורה.. והאמת, זה ממש מתסכל. כבר לא אמחק את הרשומות שכתבתי, אבל הייתי מעדיפה לא לכתוב אותן מלכתחילה. גיל 12 שלי... כ"כ רדוד, כ"כ שטחי, וכ"כ מתועד :|

הדבר היחיד שגורם לי לרוץ לעורך

ולשנות, זה שגיאות כתיב. זה משגע אותי, מלבד זאת אני לא נוגע בכלום.

Tali1912

New member
כמוני כמוך

למרות שאני עושה הגהות לפני שאני שולחת סופית. לפעמים מתפלק לי ואז אני עורכת, אני מקבלת עור ברוז אם אני מזהה שגיאה או בסגנון. לפעמים יוצא לי לערוך כמו שעשיתי השבוע שהוספתי תמונות לאחר שהרשומה כבר עלתה לאויר.

TheWhiteTigris

New member
המון, אבל רק שיפוצים.

כלומר אם קטעים לא כתובים בצורה ברורה, בצורה פוגעת (אם רתחתי באותו רגע), אם עלול להיות מצב של אי הבנות קשות, ואם צריך להוסיף הבהרות. מחיקת פוסט - רק פעם אחת נאלצתי למחוק, וזה כשכל כך כעסתי - שפכתי כתבתי פוסט ממש לא ראוי. אבל בטווח של זמן - אני לא מוחק פוסטים, ואף לא משפץ, כי אני אוהב לראות איך השתנתי עם הזמן.

ailag

New member
מצאתי בלוג ישן שלי

שאני זוכרת למה התכוונתי כשכתבתי את הרשומות בו, אבל משום מה הן יצאו ממש אחרת וממש בצורה שאני לא אוהבת אצל אחרים. אז כתבתי פוסט הבהרה .. ממילא אף אחד לא ימצא אותו. אני מקווה.

אני מתבייש

בכל פעם שאני מציץ ברשומות הישנות. אני לא מוחק כי.. לא יודע.. הרבה פעמים רציתי למחוק כמה רשומות, אבל אני מעדיף שלא. לאחרונה החלטתי שאני לא אפרסם דברים סתם, אלא רק פוסטים שאני לא אתחרט עליהם יותר. אני גם מוסיף קישורים של הפוסטים שאהבתי או של הפוסטים שהומלצו ע"י תפוז בשביל להדגיש את החלק הטוב שבבלוג. (כי רוב האנשים לא מדפדפים וקוראים רשומה רשומה אלא רק את הרשימות או את הרשומות האחרונות.

idodo cohen

New member
מודה, מוחק

כשיש דברים שאני מוצא אותם היום כדברים שיוכלו לפגוע בי איכשהו, או שהם ממש מבישים, אני משתדל למחוק אותם.. אבל רק דברים ממש נוראיים :p.

למעלה