האם אתם קוראים את תכולת הקניה שלכם ?

האם אתם קוראים את תכולת הקניה שלכם ?

אני בהחלט קורא, כי אני רוצה לדעת מה נכנס אלי לגוף.
ובכל פעם אני מופתע מחדש.

למשל קטשופ המפורסם ביותר "היינץ"- מכיל 60% מחית עגבניות
למשל שניצל עוף מאמא-עוף - מכילן 54% בשר עוף
למשל קופסה טונה עם ירקות - מכיל 28% טונה.
למשל מרק עוף עם איטריות של קנור - מכיל עוף 2.5%, את האיטריות אפשר לספור, מזל שהם שמים גם קצת אבקת מרק עוף, אז אני מוסיף רבע חבילה של איטריות דקיקות אורז, ויש לי מכל שקית שתי מנות.

אשתי הפסיקה לקנות מאמא-עוף, אלא מטגנת שניצלים של ממש
מיטבל עגבניות מכינים מעגבניות מגוררות על פומפיה דקה עם שמן זית מלח ופלפל, יותר טעים מקטשאופ
וטונה במקומה קונים סלמון, שזה מצויין בכריך עם גבינה קוטג'.

הבעיה שלצרכן הממוצע אין איך לבדוק דברים, אבל לפחות כשהוא קונה מוכן, שישים לב מה הוא קונה.....

כי אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר.....

אגב, לגבי ביטוח לאומי בדקתי במקרה ונכנס אתמול 28.9

 

superman1234

New member
מאיר ידידי, מה יהיה ?

נראה לי שאתה קודם יורה את החץ, ואחר כך מסמן את המטרה.
קודם כל צריך להכיר את המושגים.

60% מחית עגבניות זה המון.
ואני מניח שהמחית הוא בן 28 Bx (בריקס) שזו הדרך להגדיר את רמת המוצקים במוצר. כשאתה מגרד עגבניה רמת המוצקים שיש בעגבניה רגילה היא כ 5%. בכדי לייצר 100 גרם של מחית עגבניות ב 22Bx צריך כ 9 עגבניות ,כל אחת במשקל 50 גרם. או כמעט חצי ק"ג עגבניות.

שניצל תעשייתי ידוע בכך שמשקל פירורי הלחם , הקמח והביצה זהים למשקל הבשר. ולכן ראוי ורצוי להכין לבד.

קופסת טונה עם ירקות זה אכן בזבוז. אבל בקופסת טונה רגילה יש כ 70% טונה ו 30% שמן. קנה את אלו עם שמן זית. ד"א סולומון (אני מניח שמעושן) יש בו בין 4 ל 14 אחוזי שומן , כלוסטרול והרבה מלח. שימורי טונה עם שמן זית טובה באותה מידה.

לגבי מרקים ככלל, עושים לבד כולל את הציר. כל המרקים התעשיתיים טעימים ככל שיהיו הם עתירי מלח. ד"א היו פעם שימורי מרק (נוזלי) ממפעל שהיה בקיבוץ דורות ואוסם הפיצה את המוצר שהיה מרק לכל דבר ועיניין. בחול אתה יכול למצוא מרק בפחית טעים ובריא. החסרון היחיד , הפחית עוברת עיקור ב 120 מעלות שהורג גם את מקצתם של המינרלים השווים במרק.
 

מינהר

New member
כל הכבוד, סופר.

אני משתדלת להכין כמה שיותר בעצמי מחומרי גלם. אבל לא תמיד אפשר. בלאו הכי לא נחיה לנצח, אז לא נורא אם אוכלים לפעמים אוכל לא אידיאלי למען קלות ההכנה.
 
אז מה יהיה איתך באמת ?

למה הפתיח שלך מתחיל במשפט תוכחה ?

כל מיני נוסחאות ממש לא מעניינות אותי. אם מוצר נקרא בשם מסויים, עליו להכיל את הכמות המירבית מאותו מוצר , אחרת זו הונאה. ואילו הנספחים צריכים להיות זעירים ובטלים בשישים.
לא יכול להיות שמיכל קטשופ מכיל רק 60% עגבניות והיתה 40% דברים אחרים, כי אז השם לא נכון.

חוץ מזה, אם חצי ק"ג עגבניות (לדבריך) מייצר 100 גרם מחית, הרי עבור קטשופ 700 גרם יש כ-3.5 ק"ג עגבניות שמחירן כ-48.3 שקלים בעוד מחיר הקטשופ הוא 10.90 אצל רמי לוי.

גם אילו היה מחיר העגבניות למפעל היה חמישית מזה, 9.76 , אם נוסיף לכך גם את עלות האריזה שינוע יצוא ו-40% מוצרים נוספים המוכנסים למיכל, הס"הכ עולה על מחיר המכירה.

חוץ מזה כאשר אני מגרד 3 עגבניות גדולות אני מקבל כ-50 גרם תוצרת, מה שמספיק לארוחה (לשידרוג אפשר להוסיף טיפה שמן זית מלח פלפל וטיפה לימון - וזה בעלות כמעט אפסית).

לגבי השניצל משקל הבשר 54% ואילו פרורי הלחם 22%, יחד 76% וכל היתר מרכיבים כימיים שונים.

לגבי המרק, כאשר אין בדיוק מי שיכין, מתפשרים על קנוי ושמצריך התעסקות המעטה ביותר, כיוון שאני מוסיף את האבקה למים רותחים ואז את איטריות האורז הסיני, מבשל חמש דקות ויש לי 2 מנות.

בשורה התחתונה, כמו שאמרתי, צריך תמיד לבדוק ואם רואים נתונים לא טובים לפנות למקור אחר.
 

superman1234

New member
אם קריאת הפתיח נשמע כתוכחה - אבקש סליחה.

זו לא הייתה הכוונה.
1.תעשיית המזון כפופה לפארמקופיאה של ה FDA. כשאתה קורא את תכולת המוצר (INGREDIENTS) הוא מופיע בסדר יורד. המרכיב הגדול ביותר רשום ראשון ואחריו בסדר יורד שאר המרכיבים.
2.קטשופ אינו מחית עגבניות . הוא סוג של תיבול וככזה הוא אמור להכיל רכיבים אחרים בנוסף למחית עגבניות.
3.אם היינץ או אפילו אוסם, היו קונים את העגבניות להכנת רכז עגבניות (מחית, רכז, רסק אלו שמות נרדפים) אצל רמי לוי , הם היו פושטים את הרגל מזמן. יצרני רכז עגבניות בארץ הם אלו שמיצרים את רכז התפוזים. בחורף, עונת התפוזים ובקיץ עונת העגבניות. הציוד לייצור רכז עגבניות ורכז תפוזים זהה. המפעלים הגדולים כמו "גן שמואל" ו "פרי ניר" קונים את "שטחי העגבניות" עוד בטרם נזרע הזרע הראשון שלהן.
4.אם באמת אתה מעוניין ללמוד את משמעות המונחים חפש את המונחים הבאים: Brix ו Tomato. ד"א בריקס מציין את אחוזי המוצקים (סוכרים ) ביחס למשקל (להבדיל מנפח).
5. בשניצל תעשיתי יש בנוסף לפירורי לחם גם קמח וביצה ותוספי טעם וכנראה שגם חומרי שימור.
6. לגבי מרק, סתם כהמלצה , אבקות המרק למינהן הן אחד ממוצרי המזון הפחות בריאים שקיימים בשוק. אצלינו בבית מחזיקים אבקת מרק (אמיתית) לשימוש מינימלי לתיבול.

לסיכום : לא חובה לבדוק את מרכיבי המזון כי כל היצרנים בסופו של דבר מיצרים את אותו המוצר עם אותם המרכיבים עם שונות מאוד קטנה. אני בוחר את המוצר מספק שהוא אמין עלי מבחינת מערכת אבטחת האיכות שלו.
 

superman1234

New member
ומדוע אינך מפרגנת לידידנו מאיר שגם הוא בהחלט

מפגין ידע לא מבוטל ?
לא יפה.....
שנה טובה
 
אולי הפרטים במוצר מאוזנים לפי הצורך שלהם

אבל כאשר אני מקבל "מרק עוף עם איטריות", והעוף הוא 2.5% בלבד, אני חש מרומה.
גם כמות האיטריות שכתוב 44% נשמע לי לא הגיוני כאשר אתה כמעט יכול לספור את פיסות האיטריות הקטנות, זו הסיבה שאני מוסיף רבע חבילה של איטריות אורז (נקרא "מקלוני אורז") ומכיל אך ורק אורז ומים !

בכל מקרה כמו שאמרתי, שימוש במוצרים אלו ולא הבריאים יותר, זה מכורח הנסיבות.

עם הזמן אני שם לב שדברים שאהבתי פעם אני לא נוגע בהם היום ולהיפך, אני משתדל לא לצרוך מוצרים תעשייתיים אבל זה ענין של אפשרות אישית, כמו כן למרות שאני קרניבור כל חיי, כבר אמרתי לאשתי שאני לא רוצה בשר יותר מיומיים בשבוע (הרופאים ממליצים על בשר בקר לגילאי 70 ומעלה) וזה בעיקר כגולש חריף, וביתר זה מרקים (למדתי להכין מרק ירקות) ואני גם מתפשר על השקית ההיא כאשר ממש אין לי סבלנות, סלטים, מאכלי ירקות כמו גיבץ' - ואני לא מרגיש שאני מפסיד משהו.

ואנקדוטה קטנה.
חשבתי על כך שבגילי אני אוכל פחות ופחות ובעיקר ארוחות קטנות, ובארוחת הבוקר לא יותר מכריך שמנת ותה.

אז נזכרתי בפרס . בהיותי ע.קמב"צ תל אביב ערכתי מידי פעם ביקורות אצל הזקיפים של פרס ורבין (באותה שכונה) כאשר הבודקה של הזקיף בקומה של האישיות מול הדלת שלו.

בביקור אצל רבין, תמיד אם הוא היה בבית, הוא היה פותח את הדלת לראות מי זה, אומר שלום וסוגר.
אצל פרס אם הוא היה בבית, תמיד ראיתי אצל הזקיף כוס תה מלאה או ריקה והוא היה מספר שפרס מוציא לו גם מידי פעם איזו פרוסת עוגה, והחלפה דברים היתה קצת יותר משלום, ופעם אחת ביקרתי מוקדם בבוקר, הוא כבר היה ער ושאל אם אני רוצה לאכול משהו, נעלמו המילים מפי, בסוף אמרתי שאכלתי בבית, והוא הזמין אותי לארח לו לחברה.
ישבנו במטבח, הוא מזג לי כוס תה ופרוסה עוגה שיש, הוא עצמו אכל פרוסה מרוחה בחמאה או מרגרינה, חלבון של ביצה, ותה.
בשיחה הוא התעניין בתפקידי שאל מה אני עושה ומהי הדרגה שלי (אז היתה רק רס"ב נקראת - נון קומישן אופיסר) , הזכרתי לו שהוא ביקר במועצת הפועלים שם שוחח עם אשתי והצלם איתה, ואני הייתי בהלם מוחלט כשהוא אומר שהוא זוכר שהיה גם בחתונה של הבת שלי.......

פשוט היה אדם מדהים, איך אמר עליו היום יולי אדלשטיין - הוא היה "מנטש".

 

superman1234

New member
לגבי פרס ורבין, אתה מתכוון כשהם גרו בנוה אביבים (רמת אביב)

ברחוב טאגור ?
 

נימה3

New member
אתם כנראה תחיו עד מאה ועשרים

אני מודה שאני לא מתענינת במה שכתוב על הקופסא רק בכמות הנתרן והאשלגן. וכמובן סוכר. אין לי סבלנות לכל הפרטים. בלאו הכי לא חיים לנצח. אם לא טעים לי לא קונה
 
צריך לדעת מה אתה מכניס לגוף

ובכל המשפחה שלי גם אנחנו גם הילדים וגם הנכדים, קוראים את מה שכתוב על מוצרים, קוראים כל מה שכתוב במסמך הנלווה לתרופה, מעולם לא נחתום על חוזה ואפילו יהיה בן 100 עמודים - בלי לקרוא כל מילה ובלי להבהיר כל מושג (כן, אני יודע, זה משגע את המוכר), אנשים מתמקחים על קילו מלפפונים בשוק וטוענים שזה יקר וההוא יקר, אבל לא יכול להיות שאני קונה דירה בשני מליון שקלים אבל חותם על הדוח "בלאנקו".

אתן דוגמא טובה מאוד למה אני מתכוון.
כאשר אני טס לחו"ל כמובן שאני קונה לעצמי ביטוח בהתאם למה שאני צריך והיום זה המכסימום של 6 דולר ליום כולל ביטוח+החמרה.
אנשים בחלקם יודעים שהביטוח לא יתפוס אם היית מאושפז בחצי השנה שלפני הטיסה.
קראתי את חוזה הביטוח ומצאתי סעיף מדאיג. כתוב שם שהביטוח לא כולל מקרים של "אירוע פולשני". מה הבעיה ? כל חצי שנה אני עובר בדיקה לקוצב הלב, אני יושב על כסא לבוש בבגדיי, ומניחים לי על הכתף מעל הבגדים קצה של כבל היוצא ממחשב בשם מרילין הקורא את הנתונים מהקוצב, בסיום אני מקבל את פלט המחשב שחייב להיות איתי בכל עת.

הבעיה שהמחלקה הזו במכון הלב נקרא "מרפאה פולשנית". הרי זה נכלל בגדר אי כיסוי החוזה, ולכן מכיוון שאני עובר זאת כל חצי שנה, לעולם לא אוכל לעשות ביטוח לטיסות לחו"ל.
פניתי לחברת הביטוח והסברתי שאין כאן שום דבר פולשני וצרפתי תמונה שלי בעת הבדיקה, כשרואים שאין כאן שום דבר פולשני , החליטו שהם משנים את הנושא ל-"טיפול פולשני", מאוחר יותר ביטלו את הנושא בכלל.
 

superman1234

New member
חחחחח בלי לפגוע חלילה את מזכירה לי את

המערכון של שייקה אופיר על של ציונה והעין המקולקלת.
https://www.youtube.com/watch?v=Yflvn4SXsZA
התחילי לראות מ 1:30 דק.
את לא מתענינת מה רשום על הקופסא חוץ מ.....חחחחח..
שכולנו נזכה להיות בריאים.....

 
למעלה