האם אתם קלים להשגה?

shelycat

New member
האם אתם קלים להשגה?

האם אתם כזוג נגישים ונוחים למשפחות שלכם? הכוונה כמובן לא יחסי האנוש אלא האם כשההורים (בעיקר אבל כמובן גם סבים, אחים, דודים ושאר בני משפחה כלולים בעיניין) רוצים לקפוץ או רוצים שתבואו אתם אליהם, תמיד תגיעו? או שהכל תלוי בלו"ז שלכם ולא תזיזו דברים שנקבעו מראש למען מפגש משפחתי מתוכנן או ספונטני. האם תשנו תוכניות בשל ארוע משפחתי שהודיעו לכם עליו מאוחר וכבר יש לכם התחייבות לאותו הזמן?

rona25

New member
טוב אז...

אני בעיקרון בנאדם שממש לא אוהב (בלשון המעטה) שנוחתים עליו מבלי להודיע לפחות 15 דקות מראש. כמו שאני לא "נוחתת" על אנשים בהפתעה זה נראה לי ממש לא מנומס , גם אם מדובר במשפחה. למזלי אצלנו זה לא כ"כ נהוג - אבל קרה לי כבר די הרבה שאחותי (לידי) הפילה עליי בייביסטר לילדים שלה מעכשיו לעכשיו, וזה היה די מעצבן, גם אם אין לי תוכניות מיוחדות. אבל אם יש לי תוכניות - אני לא מתביישת לומר "לא", גם אם מדובר במשפחה. למזלי גם בעלי כמוני - לדןגמא לפני שבועיים ההורים שלו הודיעו שהם רוצים לבוא ליום שישי הבא לארוחת ערב (הם גרים רחוק מאיתנו למזלי הרב...) והיו לנו כבר תוכניות, אז אמרנו להם שאנחנו עמוסים והם לא באו. יחד עם זאת כמובן שהכל תלוי בנסיבות.. ואם זה אירוע שמאוד מאוד חשוב לי או למשפחה שלי אז אני כן אזיז את שאר ההתחייבויות ואתמקד בהם

kisses

New member
תראי זה מאוד תלוי

ההורים שלי וההורים שלו תמיד. בני דודים זה כבר סיפור אחר ולא, כשלי לא נוח אני לא אהיה נגישהת לא אזיז דברים ולא כלום.

אופה3

New member
אצלי הבית פתוח , לפעמים גם ללא התרע

התרעה מראש, אבל אני בהחלט צריכה לשקול את השאלה, אם לדחות משהו חשוב למען אירוע משפחתי, אם זה פגישה אצל הרופא, אני לא אדחה , אבל אם יש דברים פחות חשובים אני אדחה, חוץ מזה לא יכול להיות אצלנו ארוע משפחתי בלי שאני אדע. הבית שלי פתוח, ואנשים מגיעים כל הזמן בלי להודיע, זה מעצבן לפעמים, כי את בדיוק מתכננת משהו, אבל שאני מתכננת משהו, ומגיעים אנשים וזה באמת חשוב לי, אני אומרת בפירוש. כל טוב ושנה טובה האופה

שמופית

New member
אנחנו די קלים להשגה.......

במיוחד אם אנחנו בבית ואין לנו תוכניות מיוחדות. המשפחה שלי לא גדולה ואין הנחתות פתאומיות. אצל תמיר זה אחרת ותמיד יש איזה סבא וסבתא לבקר ויש מנהגים שבסוכות כולם בסוכה של הסבא וסבתא האלה, ובחנוכה מדליקים נר עם המשפחה, אבל אז אנחנו יודעים מראש מתי ואיפה. אני לא אוהבת הנחתות ולרוב אם יש לי תוכניות קודמות (אפילו אם הן רק לנוח בבית ולקרוא), אני לא מבטלת - אני פשוט שונאת כשאנשים מזלזלים בזמן שלי, ויש אנשים שזה אצלם באופי
אנשים צריכים ללמוד ליידע אותי מראש לגבי תוכניות וכאלה (אלא אם כן זה משהו ספונטני... אני מדברת על תוכנית שכולם יודעים ממנה ורק אותי לא מיידעים - את זה אני שונאת !)

shelycat

New member
לאלו שהם די קלים להשגה.....

לאלו מבינינו שדי קלים להשגה: האם לא מפריע לכם להיות זמינים מידי, האם אתם לא חשים לפעמים שהנגישות שלכם לאותם אנשים גורמת להם להתייחס אל העובדה שתתפנו למענם כאל מובן מאילו והאם זה מפריע לכם? למשל אנחנו יחסית נגישים למשפחות ובאמת לא צריכים התרעות ארוכות מידי כדי להגיע לארוחת צהריים/ערב ספונטנית עם ההורים אבל...... לעיתים אני מרגישה למשל שבני המשפחה מתכננים תכניות ומכניסים אותנו (כלומר פגישה איתנו) מתי שנוח להם בלו"ז שלהם ופשוט ברור להם מאילו שזה יהיה אפשרי ושנפנה זמן אליהם-אני אישית כשאני מרגישה שלוקחים אותנו ואת הזמן שלנו כמובן מאילו אני משתדלת להבהיר שזה לא כך כמו למשל לסרב לארוחת ערב עם אותו בן משפחה למרות שברור שאולי לא נוכל להפגש בקרוב בגלל שהוא כבר העמיס על הלו"ז שלו. אני אוהבת שמתייעצים איתי לגבי הזמן שלי ומתי נוח לי להפגש (שונאת לקום בבוקר כדי לאכול צהריים מוקדמים או בראנץ ותמיד מעדיפה ארוחות מאוחרות למשל).

שמופית

New member
זה בדיוק מה שאמרתי -

שאני שונאת שאנשים מרשים לעצמם לזלזל בזמן שלי, רק בגלל שאני נגישה ! וגם אני נוטה "להעניש" ולא להגיע כשזה לא מתאים לי...

fila

New member
למרות שלא יצא לי כ"כ להתקל בבעיה

וכולם יודעים ששנינו עובדים מאוד קשה, לא מנחיתים עליי כלום! גם הבית שלנו פתוח לאורחים כל הזמן אבל אנ לא ממש זורמת עם הספונטניות של ההנחתות ובטח שלא באמצע השבוע, אנחנו גרים במרחק חצי שעה עם מאמא של שמעון ובמרחק חצי שנייה מההורים שלי (חצר משותפת) ויאמר לזכותם שהם ממש לא בקטע של קבית מועדים כפויים למפגשים אם אנחנו יכולים ז באים ואם לא,אז לא........ חייבת לציין שלאבא שלי יש את הקטע ל לאכול צהריים בשבת ב12:30 ואנחנו לא מעיזים להתחמק גם אם התעוררנו רק ב-11:00

danonit

New member
זה נורא תלוי...

יש בעיה מסוימת במשפחה שלו... וזה שיש שם מישהו שתמיד מתכנן תוכניות ארוכות ולא הכי נוחות לכולם חוץ מלו. מה זתומרת? נניח הוא צריך שיביאו לו משהו מעיר אחת לעיר אחרת אז הוא מזמין את כולם לארוחה ודואג שגם יביאו לו מה שהוא צריך. ולפעמים זה ממש בתדירות של אחת לחודש. הרבה פעמים פשוט קורה שפתאום נקבעות בשבילנו כל מיני תוכניות סבוכות לסופי שבוע, שכוללות לשרשרת של מקומות כשידוע שהמטרה הסופית היא משהו שהוא צריך. זה מרתיח אותי וגם את בעלי (שיודע קצת יותר מאיפה זה בא) ויוצר המון חיכוכים והרגשת פיכסה. אנחנו משתדלים לשמור על איזון של לא להיות מנוצלים יותר מדי אבל גם לא להראות כאילו לא בא לנו פגישות משפחתיות וכאלה. מעבר לזה אנחנו גרים ליד ההורים שלו וכל הזמן אצלם (וההפך) כי הם ממש אנשים נחמדים וכייפיים. עם המשפחה שלי אנחנו מאוד זמינים לאח שלי, אנחנו חברים טובים, אני גם משתדלת לעזור לו בכל מיני דברים. להורים שלי אנחנו קצת פחות זמינים כי היחסים יותר בעייתים וקורקטיים.

אביבית1

New member
זה נורא תלוי

אם מדובר במשפחה הקרובה הורים, אחים, אחיות אם אין תוכניות מיוחדות אז אנחנו זמינים. לגבי כל השאר זה תלוי מה הסיבה, איך, למה, כמה, ועד כמה אני יכולים להשתדל להיות זמינים.

אופה3

New member
לא תמיד זה מפריע, רק שיש לי ממש

תוכניות או משהו, וזה משבש, אז אני אומרת בפירוש,אבל לפעמים זה גם עולה לי על הסעיף, שכולם חושבים שהם יכולים לבוא מתי ואיך שהם רוצים, ובכלל לא חושבים לשאול, ואז אני עושה פרצוף כזה, שאני בטוחה שכולם מבינים שאני לא מרוצה, ואם בכל זאת הם נשארים, אז אני הולכת לעשות מה שבא לי,ולא איכפת לי, אבל למזלי, רק שנכנסו לבית, היתה פה סחרחרת של ביקורים, עכשיו פחות או יותר כולם מתקשרים או מעדכנים מתי הם באים שנה טובה האופה

למעלה