האם אתם תוכלו לעזור לי?

jenny361

New member
האם אתם תוכלו לעזור לי?

נפגעתי בשרותי הצבאי ונותרתי בעלת נכות. כיום המדינה מתנערת ממצבי והגעתי למצב של פת לחם. פרסמתי עצומה ברשת החברתית, בכדי שאולי משהו יוכל להשתנות מבחינתי, אך אין הרבה חותמים. האם למישהו מכם יש רעיון איך אוכל להפיץ את העצומה בצורה יותר יעילה? http://www.atzuma.co.il/zhuti רעיונות יתקבלו בברכה (וגם חתימה על העצומה במידה ותזדהו עם הכתוב). תודה רבה, ג'ני.

alex0285

New member
היי ג'ני

קודם כל אני מאוד מזדהה עם מה שכתוב בעצומה, אבל אני מציע לך להשתמש בערוצים יותר יעילים שעושים את העבודה יותר טוב. אני אישית מציע לך לפנות למשרד יחסי ציבור כלשהו ולראות איך הסיפור שלך יכול להגיע לכותרות, בעדיפות לטלוויזיה כמובן. שירותים של משרד יחסי ציבור לא יקרים בדרך כלל במצבים כאלה, ואני חושב שניתן להגיד בגסות שזה עניין של כמה אלפים בודדים, למרות שאני במקום משרד יחסי ציבור הייתי עוזר לך בחינם, כי לא מכל דבר עושים כסף. אני מקווה שנתתי לך כיוון, נחקה מה החברים המכובדים בפורום ימליצו. בהצלחה!

jenny361

New member
תודה על תשובתך אלכס

לצערי, הכלי היחידי שעומד לרשותי כעת הוא התקשורת האלקטרונית. אין ספק שמשרד יח"צ היה יכול לעשות את המלאכה בצורה הטובה ביותר, אך מצבי הכלכלי, איך נאמר-דוחק. בכ"א, תודה רבה על תשובתך:)

ושאלה נוספת

האם ניסית להיעזר בעורך דין? עורכי דין המתמחים בעבודה מול משרד הביטחון עובדים בדרך כלל על בסיס אחוזים מהצלחה, כך שחסרון הכיס אינו שיקול כאן.

jenny361

New member
תשובה

אנשים טורחים לשאול אותי שאלות לגבי מה תעזור העצומה ואני תמיד טורחת לענות. הבעיה היא, ששואלי השאלות לא טורחים אפילו להיכנס ולקרוא את הקישור, כל שכן לחתום. האמינו לי, שזה יכול לקרות לכל אחד במדינה הזאת ואז מי שזה יקרה לו, יחפש דרכים לקבל את המגיע לו ואז יתאכזב בדרך מאנשים שרק מקשים עליו בשאלות, אבל לא מעוניינים לעזור לו. לשאלתך- עצומה יכולה לעורר מודעות עצומה יכולה להגיע לאנשים בעלי השפעה שכן יכולים לעזור. אני מקווה שנתתי לך לך תשובה מספקת. סליחה על הציניות שבתשובתי, אבל אני בטוחה שתוכלו להבין את התסכול שלי. נפגעתי כחיילת, רצו לשחרר אותי מהצבא ונלחמתי בכדי לסיים את השירות וזה הגמול שאני מקבלת. אני אם חד הורית לשני ילדים שלא יכולה לעבוד מפאת מצבי הבריאותי. בעוד שבועיים מפנים אותנו מהדירה ואין לנו היכן לגור.. הוסיפו לכך את העובדה שאנשים בארץ נעשו קשי לב ולא מוכנים אפילו לבזבז דקה מזמנם בכדי לחתום על העצומה ותוכלו להבין מה פשר המרמור...

אני בכלל לא מסכימה איתך

השאלה נשאלה מתוך רצון לעזור. לעצומות אין שום ערך. יכולתי לפטור את עצמי בלחתום לך על משהו חסר ערך, והיית מרגישה נפלא עם עצמך. הנה חתמו לך. האם זה היה משפר את מצבך במילימטר? ממש לא. לעומת זאת - שאלתי אותך שאלה חשובה שלא ענית עליה: האם תבעת את משרד הביטחון? אם נגרם לך נזק רפואי בצבא - מגיעה לך קיצבה ופיצוי ממדינת ישראל. אני יודעת שהמדינה הרבה פעמים מתנערת ממחוייבותה - ולכן יש לתבוע אותה. השאלה היא האם כבר הלכת בנתיב הזה. אשמח להפנות אותך למישהו שיוכל לעזור לך. וזה יוכל לגרום לשינוי משמעותי הרבה יותר מאשר אוסף חתימות כזה או אחר שאף אחד לא יתייחס אליו....

jenny361

New member
אז ראשית, תודה כנה על הרצון לעזור

שנית- העצומה בעצם מספרת את הסיפור שלי, כך שאילו היית קוראת אותה היית יודעת שאני נלחמת מול משרד הביטחון כבר 17 שנים בניסיון להשיג הכרה. יש לי עו"ד, אך גם הוא לא מצליח להתמודד עם הסחבת והמניפולציות של משרד הביטחון. גם הביטוח הלאומי פסק לי גמלת נכות למס' חודשים והפסיק אותה למרות שמצבי הלך והחמיר, כך שלמעשה המדינה הפקירה אותי מכל כיוון אפשרי.

Itzik RDVC

New member
אולי הגיע הזמן להחליף עו"ד...

לפעמים עו"ד גם אם הוא מעולה נתקע..... וצריך ראיה חדשה וטריה על המצב. אני במקרה מכיר עו"ד מעולה שמטפל במקרים כאלו, אולי שווה לדבר איתו ולו בשביל לקבל פרפקטיבה אחרת וזה רק יעלה לך השקעת השעה מזמנך. אם תרצי פני אלי דרך מסרים לקבלת הפרטים. אני אנסה לבדוק בקרב קשרי האישיים האם מישהו יכול לעשות משהו למענך, מאחל לך המון הצלחה.

noga ke

New member
מסכימה מאוד עם הנאמר בשרשור

ועם המנהלת. עצומות זה כמו כוסות רוח למת. לכן גם אני לא חותמת עליהן אף פעם. לא משנה מי הוא המבקש, כך שאל תקחי את זה אישית. במדינה הזאת מבינים דבר אחד- כוח. העו"ד שיש לך לא עוזר? תחליפי אותו. תתארגני בקבוצה עם עוד אנשים במצבך ותתבעי את המדינה בתביעה ייצוגית. זה דבר שעושה המון רעש, בייחוד כשזה נגד המדינה. הנה, רק לפני כמה ימים היה בעמוד הראשי של תפוז בלוג של מישהי שמצבה דומה לשלך, תפני אליה, תאחדי כוחות. כוח זה שם המשחק, ואת חייבת להשיג כוח כדי לשנות את המצב שלך. תביני, עצומות זה פעולה פאסיבית. זה לשבת ולחכות שמישהו יעזור לך. לא שאת לא עושה דברים תוך כדי. את עושה, אבל לא את הדברים הנכונים. לא יודעת אם שמעת עליו, אבל זאת בדיוק משמעות הביטוי "לתת גז בניוטרל". בהצלחה.

jenny361

New member
היי ותגובה

ברמה העקרונית אני מבינה מה שאתם טוענים לגבי עצומות. על פניו זו אכן נראית כמו פעולה פסיבית שלא משיגה דבר. מניסיוני בחודש האחרון, למדתי שההפך הוא הנכון. דרך העצומה פנו אליי חברי עמותה אשר פועלת למען נכי צה"ל מול משרד הביטחון. העמותה הזו פועלת בחודש האחרון למעני, בצורה מעוררת השתאות. כמו כן, העצומה מעלה את הנושא לסדר היום הציבורי ויכולה לחבר בין סיפורים דומים, לצורכי שיתוף פעולה. לגבי הבחורה המדוברת, אני כבר בקשר יומיומי עימה ואני לא שוללת את האפשרות לשלב איתה כוחות. לגבי תביעה ייצוגית- העלית כאן רעיון מצוין שלא חשבתי עליו ושבהחלט אשקול. תודה רבה, ג'ני.

noga ke

New member
את זה אפשר לעשות גם בלי עצומות.

העצומה כשלעצמה, זאת פעולה פאסיבית. את החיבורים האלו שאת מדברת עליהם, יכלת לעשות גם בלי עצומות, אלא רק פשוט מלספר את הסיפור שלך ופשוט לשאול אם למישהו יש קשרים בתחום, או עצות ולבקש לשתף. לזה קוראים סיעור מוחות. שמחתי לעזור איכשהו.
בהצלחה.

Itzik RDVC

New member
לא ניתן לעשות תביעה יצוגית

אני לא עו"ד, אבל עד כמה שאני יודע לא ניתן לתבוע תביעה יצוגית את המדינה או רשויותיה. לגבי העצומה, אני חושב שאף עם אי אפשר לדעת מה עוזר. אני מסכים לגמרי שעצם העברת העצומה בין אנשים זה יכול לגרום לסיפור להגיע לאותו אדם שיכול לעזור לה. בכל מקרה זה לא יכול להזיק.

כבש 16

New member
לג'ני

אני מבין את תחושתך אבל צריך לזכור שיש גם צד שני למטבע. לדברייך הנכות נגרמה לך בעקבות הפעילות הצבאית, מה שאומר שצריך להכיר בך, אבל היות וזה עדיין לא קרה אני מניח שהמקרה שלך נופל איפשהו בתחום האפור. הקשיים שמערימים בדרכך נובעים מהצורך של המערכת להגן על עצמה מפני תביעות לא מוצדקות. קראתי את תוכן העצומה שלך אבל לא גיבשתי דעה היות ואין בה פרטים קונקרטיים שמביאים למסקנה כזאת או אחרת. אני מאחל לך שהדברים יסתדרו לטובה.

hatkyinc

New member
אולי יהיה יותר קל, אם כבר זה לא זז שנים לעבוד

עם מומחים כמו "המרכז לזכויות רפואיות" http://www.medical-rights.co.il/ זה לא שאני ממש רוצה לקדם אותם, אני מניח גם שהם יקחו חלק מההכנסה אבל אם במשך שנים לבד לא הצלחת עדיין להשיג כלום את צריכה אנשי מקצוע, אני אישית הייתי מוצא עו"ד בנושא שהוא סוג של בולדוזר ומכיר את הנושאים האלה והגופים ויודע לסגור עניינים מהר. אבל אני מניח שלחברה כזו (ויש גם אחרות אני חושב) יש נסיון רב בבעיות כאלה. לרוב הבעיה היא לא באמת הגופים, אלה שלא יודעים מה השטיקים שמזיזים אותם מהר וסוגרים עניינים. לא נראה לי שעצומה תהיה אפקטיבית בכלל, מה תעשי איתה? תלכי לכנסת? תוסיפי לבית משפט? זה רק להאריך תהליך ארוך גם ככה... ההצעה של משרד יחסי ציבור שהוזכרה אני גם בעד, אבל נסי גוף מומחה כזה בזכויות רפואיות, אני מניח שהם יודעים להזיז עניינים יותר מהר הכל גוף אחר ויש להם נסיון בטח עם מקרים כמו שלך. לבד לא הלך לך עד עכשיו, אז הגיעה הזמן לנסות משהו חדש. שוב אני לא קשור אליהם ולא יודע אם הם הכי מוצלחים, רק חרשו לי את הפרסומת ברדיו, אם יש חברה אחרת גם טוב.

למעלה