האם אתן מפחדות להזדקן?

האם אתן מפחדות להזדקן?

ואני לא מדברת ברמה של קמט פה קמט שם ואו תוספת של קילו שניים. אני מדברת על אובדן החיות, הרצון לבלוע את העולם החלומות, ההשלמה שזה מה שיש וזה כנראה יישאר. הפחד משינויים, האחזות במה שקיים. האם אני צודקת כשאני מייחסת זאת לגיל מבוגר יותר או שלא?

דוVשה

New member
אני חושבת שזה ממש לא קשור לגיל

ההשלמה עם 'זה מה שיש' יכולה לבוא בכל גיל כמו שלבלוע את העולם, חלומות וכו' יכולים לבוא בכל גיל. אין שום קשר אם הבנאדם צעיק או זקן.

niva99

New member
התשובות שלי

שאלת את השאלות הנכונות בחדות של איזמל מנתחים או קרן לייזר פגעת בול בנק' הנכונות.כי מהם קמט פה או קילו שם מול אובדן החיות? -אובדן החיות- מידת החיות שלהאדם נובעת בין השאר מנסיבות החיים לכל אחד בלי יוצא מהכלל ישנן נק' רגישות שאם לוחצים עליהן מספיק זמן ובמידה הנכונה-האדם עלול לאבד את חיוניותו. -הרצון לבלוע את העולם-אכן הולך ונשחק לו לאיטו עם השנים,וזאת בגלל המחויבויות,השיגרה האפורה והשוחקת.אני יודעת שלעולם לא אעשה טרקים בנפאל /הודו / דרום אמריקה.לא אקפוץ בנג'י. לעומת זאת בטוח אצלול עם דולפינים. יש גם משהו מנחם ומרגיע בזה שעם השנים אתה משלים עם מי שאתה ומקבל את עצמך כך. -החלומות אצלי מתגברים עם השנים -ביג טיים- אני יודעת בדיוק מה אני רוצה הכל נעשה ממוקד ומפוקס יותר. -הפחד מהשינויים -זה עניין של אופי .ישנם אנשים זורמים יותר וישנם פחות. ולסיום וידוי קטן-איך אני רואה עצמי בתור סבתא. בשום פנים ואופן לא אדם מריר אלא להיפך,מין נהגת שודים חביבה כזו. אחת,שהנכדים יוכלו לספר לה הכל,גם מה שלא יספרו להורים. אחתשלא איבדה את היכולות המנטליות שלה -קרי חדטות המחשבה, הזיכרון וחוש ההומור.

../images/Emo140.gifלניבה

קודם כל מזל טוב על האדמומיות, הולמת אותך... לעניין, (אנחנו בערך בנות אותו גיל וסטטוס דומה) שאלתי את השאלות כי אני ניצבת עכשיו בפני צומת דרכים הן מההיבט המקצועי והן מההיבט המשפחתי, יש לי כל כך הרבה החלטות לקבל, ואני ממש אבל ממש לא מצליחה לגבש החלטה חד משמעית. דבר אחד אני יודעת, אני כבר לא בת עשרים(ותאמינו לי או לא אבל לשמחתי!) ויש דברים שהייתי עושה אחרת, וכעת נראה שלא אעשה אותם. מההרהורים האלו-נולדו השאלות האלו. אגב, אני מקווה שבעתיד אוכל לשתף אתכן (וגם אותך תומר-אל תקפוץ..) בדילמות שלי..אולי תעזרו לי לקבל החלטות באופן מפוקח ורב-זוויתי.

niva99

New member
הרבה המנקודות שהעלית הרגשתי

כאילו את קוראת את מחשבותי הכמוסות ביותר ומדברת מגרוני. ספווווווקי.

ס22ית

New member
יש כאלו שמאבדים את שמחת החיים כבר

בגיל צעיר ובהמשך לזה יש מבוגרים שדווקא לעת "זקנה" מתחילים לבלות ולהנות באמת מהחיים.

מודה ומתוודה - מפחדת..

אבל כזו אני, תמיד מפחדת משינויים. אני יודעת שזה לא טוב ואני יודעת ששינוי יכול להביא איתו דברים חדשים וטובים יותר. אבל תמיד מקננן בי הפחד להרוס. והכי מפחדת לא להספיק את כל מה שאני רוצה. להשאר עם טעם של עוד בפה.. ואני עוד נחשבת לצעירה יחסית, אז כנראה שזה נימצא בכל גיל

ובכל זאת,

אני כנראה מבוגרת ממך בעשור פלוס מינוס, ומבין הדברים שציינתי דווקא שינוי, או יותר נכון הפחד משינויי, מתאים לכל הגילאים. (גם ילדים בני 2-3 לא ששים להיפטר מהחיתול לטובת הסיר...) אבלמבין כל הפחדים שהעליתי , הכי נראה לי מפחיד זה להתעורר יום אחד ולהבין שזהו- יש דברים שחלמתי כל חיי לעשות וכבר לא אוכל בשל הגיל- ואני לא מדברת על טרקים בדרום אמריקה או בנג'י כי זה עשיתי..

כן , בהחלט מפחיד אותי ...

הרגשה שמיציתי את החיים משהו בסגנון של "זהו ... אני את שלי כבר עשיתי , עכשיו תורם של אחרים". את האמת ממש מדכא ומפחיד אותי מעכשיו לחשוב על זה.

ועוד איך

אם יש משהו שמפחיד אותי אז זו התבגרות. וזה כולל גם קמט פה קמט שם ושני קילו.

במקרה הפרטי שלי..

אני נראית היום בגילי המתקדם הרבה יותר טוב ממה שנראיתי בגיל 18-20 אז קילו או שניים תמיד אפשר להוריד (והורדתי יותר תאמיני לי..) ובעידן הפילינגים למיניהם גם קמט או שניים לא מפחידים. השאלה היא שוב: גם אם את נראית כמו בת 25 ובעצם את 10 שנים יותר, האם את אכן מרגישה כך??

גם אני

נראית היום יותר טוב מאשר בגיל 20. א' אני נראית יותר צעירה מגילי, וב' בגיל 20 הייתי שלד ועצמות, ועכשיו אני במשקל ממוצע פחות או יותר. אין לי מושג מה זה "להרגיש זקנה", לדעתי אני בכלל לא מרגישה זקנה. כלומר, אני שונאת אחריות, שונאת חשיבה לטווח ארוך, אוהבת ספונטניות. וה"קמט פה קמט שם" (שהפילינגים אמנם מחליקים, אבל לא מעלימים לחלוטין כך שגם אני לא אראה) אלה הדברים היחידים שמזכירים לי איפה אני. וזה מפחיד אותי, כי בעוד 10 שנים זה מן הסתם יהיה יותר גרוע. האופן בו אנו תופסים את עצמנו מאוד מושפע מהאופן בו האחרים תופסים אותנו. ואם כולם יראו בי מבוגרת, יתייחסו אלי כמבוגרת וידברו אלי כמבוגרת - לא אוכל להרגיש צעירה.

צודקת..

אז אם נסכם.. אנחנו פוחדות גם מהזדקנות פיזית(קמט פה קמט שם..) אבל ובעיקר מהזדקנות נפשית-להרגיש זקן.. עם זאת.. כשאני רואה את רבקה מיכאלי עושה פרסומת לבית ברמת פולג- מה זה בא לי להיות בת 60 ולצאת לפנסיה..

למעלה