האם אתר האינטרנט מוסיקה נטו נרכש ע"י חברת NMC?

25306yosef

New member
האם אתר האינטרנט מוסיקה נטו נרכש ע"י חברת NMC?

אתמול הייתי במרכז לונדון מיניסטר בת"א ולדאבוני ראיתי שחנות הדיסקים מוסיקה נטו נסגרה ואינה קיימת עוד.

הבוקר חיפשתי באתר האינטרנט של מוסיקה נטו את הכתובת החדשה אם בכלל קיימת:

1. רשום שם שמשרדי האתר (לא חנות!!!) נמצאים בסינימה סיטי גלילות בנין הרב-מכר. היכן שממוקמים המשרדים של חברת NMC.

2. מספר הפקס המופיע באתר לצורך יצירת קשר הוא לדעתי מספר טלפון הנמצא בטווח מספור מיוחד שהוקצע ע"י חברת בזק לצורך חיוג ישיר לשלוחות הפנימיות במשרדי חברת NMC (בכל מקרה, מספר הפקס הוא מספר טלפון הנמצא בטווח מספור מיוחד שהוקצה ע"י חברת בזק לצורך חיוג ישיר פנימה לשלוחות פנימיות במשרדים הממוקמים בבנין הרב מכר בגלילות. כל מספרי הטלפון המתחילים ב- 03-69098 הם מספרי שלוחות פנימיות הנמצאות במשרדים הממוקמים בבניין הרב מכר בגלילות).

האם אכן אתר האינטרנט מוסיקה נטו הוא כיום בבעלות חברת NMC?

לעניות דעתי התשובה היא כן.

הם כותבים במפורש

שעברו למתכונת און ליין בלבד.
האמת שלא הכרתי חנויות פיזיות שלהם . תמיד רכשתי און ליין.
ולא נראה לי NMC היו מתחבאים מאחורי ההודעה בצללים.

למה לחפור?

25306yosef

New member
למה לחפור?

מאחר ונראה לי שהשם מוסיקה נטו וגם האתר נרכשו ע"י חברת התקליטים NMC.

זאת ועוד, החנות ברחוב אבן גבירול (שהיתה רשומה ברשם החברות כחברה בע"מ) נסגרה ואיננה קיימת עוד, אך למרות זאת הבעלים לא עידכן את רשם החברות לגבי כתובתה העדכנית של החברה. מה שמחזק את השערתי שכל נכסי חברת מוסיקה נטו ולרבות השם מוסיקה נטו, נרכשו כולם ע"י חברת התקליטים NMC.

ולמה לחפור?

מאחר ושוק מכירות התקליטים בישראל מתנהל בחלקו במחשכים ובאפלה מוחלטת והכל בו סודי וממודר ביותר וכך זה כבר למעלה מ-30 שנה.

ולמען הסר ספק,

ברצוני לציין ולהדגיש שוב שמדובר בחלק קטן ביותר משוק מכירות התקליטים שמתנהל כולו במחשכים ובאפלה מוחלטת שהכל בו סודי ביותר וממודר ביותר. רובו של שוק מכירות התקליטים בישראל הוא גלוי לציבור ואין בו סודיות כלל.

יצויין בזאת שאותו חלק קטן ביותר משוק מכירות התקליטים בישראל המתנהל כולו במחשכים ובאפלה מוחלטת ותוך כדי הפרות חוק רבות ביותר והפרות זכויות יוצרים (על פי הדין במדינת ישראל), הוא שוק מכירות התקליטים (כולל קלטות ודיסקים) לריקודי עם ולריקודי עם בלבד!

לחברות התקליטים בישראל (להלן החברות) ולחנויות התקליטים בישראל (להלן החנויות) שלמיטב ידיעתי פועלים כולם כדין, אין כל יד בעניין הפרות החוק ולמעשה הם כולם נפגעים במישרין מכך שמבוצעות הפרות חוק בעניין מכירות התקליטים לריקודי העם. טבעי הדבר שהחברות וגם החנויות היו רוצים לקחת חלק בשוק המכירות של התקליטים לריקודי עם שמתנהל כאמור במחשכים ובאפלה מוחלטת ותוך כדי הפרות חוק רבות ביותר.

25306yosef

New member
ועוד הערה קטנטנה וחשובה ביותר,

אני דווקא תמיד העדפתי לרכוש תקליטים ודיסקים בחנויות פיזיות ולא און ליין.

אין כמו להיכנס לחנות תקליטים ולהריח את הריח ולראות את הקופה הרושמת. את החוויה הזו של קניות בחנות פיזית לא ניתן לקבל בחנות און ליין.

ברכישה בחנות פיזית אני גם מקבל בכל רכישה חשבונית מס / קבלה הקבילה לתיק הנהלת חשבונות. ברכישה און ליין לא תמיד מקבלים חשבונית מס / קבלה ויש כאלו שנמנעים בצורה עקבית לצרף למשלוח חשבונית מס / קבלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
חשבונית/קבלה חייבים להוציא לך בכל עסקה, לא משנה מקוונת או לא

ובכל ההזמנות המקוונות שעשיתי קיבלתי תמיד חשבונית בתוך החבילה שנשלחה אליי (או שהיא נשלחה אליי בדואל). אם בטעות לא מקבלים אפשר לבקש והם מחויבים לתת, זה החוק.

dori78

New member

25306yosef

New member
יש אחד שלא מוציא חשבוניות כלל

וכל פעם צריך להתקשר אליו על מנת שיואיל בטובו לשלוח חשבונית.

אני בטוח שאם הייתי מגיע פיזית לחנות שלו הוא היה מוציא חשבונית באופן אוטומטי בלי שאבקש (כמו בסופר).

dori78

New member

רוב הסיכויים שחשבונית מופקת לצורך תיעוד חשבוני של ההכנסה של המוכר, אבל לא נשלחת אליך.
תנסה פעם לבדוק את הנושא בחדרי כושר, בהם רוב המנויים משלמים על המנוי השנתי בתשלומים; המנוי מקבל קבלה במעמד ביצוע העסקה בכרטיס האשראי אבל חשבונית מופקת רק בזמן החיוב החודשי של הכרטיס. מרבית חדרי הכושר לא טורחים לשלוח את החשבוניות למנויים, מכיוון שקבלה היא הוכחת רכישה מספקת במקרה של דיון בעצם ביצוע התשלום.

25306yosef

New member
הייתי אתמול בחנות התקליטים של אילן בן שחר

ולבסוף ביצעתי אתמול את הרכישה בחנות התקליטים של אילן בן שחר. ובמחיר של פחות מ-30 ש"ח לדיסק נוסטלגיה ישראלית של דב זעירא.

בדקתי שתי חנויות תקליטים בת"א, דיסק סנטר בדיזינגוף סנטר ואת החנות של אילן בן שחר. ולבסוף כאמור בחרתי בחנות של אילן בן שחר. ראוי לציין שאילן בן שחר מחזיק את כל כותרי נוסטלגיה ישראלית של דב זעירא, אחרים לאו. הייתי אתמול גם באוזן השלישית אבל פסלתי את האפשרות לרכוש שם מחשש שימכרו לי מוצרים משומשים יד שנייה.

אני מאוד שמח מכך שיש עדיין בישראל חנויות תקליטים פיזיות.

ואגב, מומלץ לדעתי לבקר בחנות של קוליפון בככר השעון ביפו. ראיתי שיש שם הרבה תקליטי ויניל. לצערי לא הצלחתי לבדוק את קוליפון מאחר והגעתי לשם לאחר השעה 19:00 והחנות כבר היתה סגורה.

למעלה