האם באמת הדיאטה נחוצה להתקדמות הילד?

רונית3011

New member
האם באמת הדיאטה נחוצה להתקדמות הילד?

הילד נמצא בדיאטה זה 4 חודשים כולל תוספים ולווי תזונאית. אתמול היינו בקבוצת הורים בגן של הילד. כל ההורים דיווחו על התקדמות זו או אחרת של הילד מאז שהתחיל ללכת לגן. ילדי הוא היחידי בדיאטה והנה, כל ההורים מדווחים על קפיצות בהתפתחות. היתה אמא שסיפרה שעד לפני שבועיים הילד שלה לא הראה כל תגובה ופתאום מלפני שבועיים יש קשר עין, מגע עם הסביבה, פניה לאנשים אחרים וכו'. בדיוק כפי שהיה לנו עם התחלת הדיאטה. התחלנו לחשוב - האם באמת הדיאטה היא זו שמועילה לילד או שזה פשוט מסלול טבעי שכל ילד בספקטרום עובר בשלב זה או אחר. יש עובדה ברורה בשטח שאין עליה ויכוח - הטיפולים הפרא-רפואיים עוזרים. השאלה היא האם באמת הדיאטה נחוצה אם אפשר להשיג את אותו הדבר בלעדיה? אשמח לתובנות מתוך נסיון.

אין תשובה אחת

כל ילד הוא אחר. אפילו אותו ילד בזמנים שונים. אנחנו כבר לא בדייאטה. יותם מסתדר עם מוצרי חלב אבל אנחנו עדיין רוב הזמן בלי גלוטן, וכשהוא כן אוכל גלוטן מדי פעם התגובה לא כל כך קשה אלא אם כן הוא אוכל כמה ימים ברציפות או כמות גדולה. יש ילדים כמו יותם ש-GFCF לבדה לא הניבה תוצאות אבל דייאטות חמורות יותר שכללו אותה כן. הערה נוספת - ארבעה חודשים זה לא המון זמן. תני לה לפחות שמונה תשעה חודשים. התשובה הכי מקורבת למה שאת רוצה תהייה תשובה סטטיסטית, וכאן הנתונים חד משמעיים: זו ההתערבות הכי אפקטיבית אחרי קילציה, היא עזרה לרובם הגדול של הילדים, וגם אם נראה שהיא עצמה לא עזרה - טיפולים אחרים היו כפי הנראה אפקטיביים יותר יחד איתה. כתבת: התחלנו לחשוב - האם באמת הדיאטה היא זו שמועילה לילד או שזה פשוט מסלול טבעי שכל ילד בספקטרום עובר בשלב זה או אחר. את צודקת כמובן. את בעצם שואלת לגבי אפקט פלצבו. גם כאן אין לי תשובה מספיק טובה. בהחלט סביר שלפחות בכמה מהמקרים זה מה שעובד, אבל שוב - סקר ההורים הראה אחוזים גבוהים ממה שניתן לייחס לפלצבו לבדו. הילדים שלנו בהחלט מתקדמים לעתים גם בלי כל התערבות. וכיוון שבדרך כלל אנחנו עושים הרבה דברים במקביל, קשה לבודד את גורם ההתקדמות (עד בלתי אפשרי). הרי אנחנו לא חיים במעבדה. אני אישית סוברת שדייאטת GFCF תועיל לרוב האנשים. (לא יודעת אם קראת את המאמר על SCD ובעיקר את חלקו האחרון שמסביר את דעתי). אני גם חושבת שהיא שווה את ההשקעה. השאלה שלי היא אם קשה לכם כל כך איתה. כי אם היא לא קשה בצורה קיצונית, גורמת לסבל איום של הילד והמשפחה ודורשת מכם משאבים רבים מדיי, אני בעד המשך הניסיון. עוד אגב: בידקו היטב אם לא הסתנן לדייאטה מאכל המכיל גלוטן או קזאין, כי כבר היו דברים מעולם... מקווה שעזרתי.

למעלה