האם באמת כולכם מקפידים על רישיון

לימורי

New member
האם באמת כולכם מקפידים על רישיון

לגן ? מה עם יש רק אישור ממכבי אש ? כמה קריטי זה ?

*שיר

New member
לנו זה היה מאוד מאוד חשוב

התחלנו לחפש גנים בדיוק אחרי אולמי ורסאי, ולכן זה היה בראש מעיינינו.

הילית*

New member
אנחנו מאוד הקפדנו

כשחיפשנו מקום זה היה בדיוק בתקופה של ורסיי (אנחנו היינו אפילו באותו ערב בבדיקת מקום מסוים שאח"כ התברר שנסגר בגלל בעית רשיון...). לא היה לי ספק שאנחנו הולכים למקום עם רשיונות בלבד. זו אחריות גדולה מדי על האורחים שלנו וגם ככה החיים בארץ שלנו לא הכי בטוחים אז אני רציתיע להקטין את הסיכון...

לימורי

New member
השאלה מה החשיבות של זה בגן, כשאין

משהו שיתמוטט עליך..מה לעשות אם מקום מוצא חן ובטווח מחירים אבל "בתהליכים " של קבלת רישיון ? האם נסתכן את האורחים שלנו ?

הילית*

New member
טעות ! זה מאוד חשוב בגן

במקרה של שריפה או חס וחלילה אם אין רשיון מהנדס לגשר התאורה והוא יכול לכרוס על הרוקדים, לא עלינו... רק לא מזמן נשרף בין שמיים וארץ (אין לי מושג למה). למזלם זה לא היה במהלך חתונה. אבל צריכים לעשות את המקסימום בקטע של הרשיונות. אם מישהו במדידה החפיפניקית שלנו קבע איזה רשיונות הם חשובים לעסק אז למה שאנחנו ניתן יד לפעילות של עסקים ללא רשיון?

לימורי

New member
יש שמועה שלשמים וארץ אפילו לא היה

מטף.. האמת, שזה ממש מבאס שזה לא נורמטיבי שיהיה לכולם רשיונות, ועד שמוצאים מקום עם רשיון פשוט יוצאת הנשמה..אנחנו מתחתנים ביולי ורוצים לראות את המקומות לפני שהם ייסגרו בחורף ועדיין לא מצאנו מקום,ועד שמצאנו משהו קרוב, הוא "בהליכים " - לא מעצבן ?!
מה שכן, לפחות מחר אנחנו נוסעים לשבוע לכריתים להתאוששות כללית..

לימורי

New member
אני חושבת שזה לא באיזור שלנו-

אנחנו גרים בחיפה ומחפשים בסביבה - עד חדרה.עוד לא בדקנו בקיסריה, מגידו, ובית אורן. אנחנו גם לא רוצים כ"כ ליד הים מפני שאמרו לנו שיש לחות יותר גבוהה וזה מאוד מורגש בקיץ.

אינצה

New member
ניסיתם ביער בחדרה?

הייתי שם בחתונה לפני שבועיים והיה מהמם! המקום מקסים! הענין הוא שאין להם קייטרינג משלהם ולא כולם רוצים להתרוצץ ולחפש (וגם לשלם) גם על קייטרינג.

*שיר

New member
ביער בחדרה הוא מקום מקסים-מקסים ../images/Emo47.gif

ויש לו גם רשיון (ראינו במו עינינו), הבעיה היא שבגלל שאין לו קייטרינג משלו זה יוצא קצת יקר (לפחות בחודשים המבוקשים של השנה). אבל מצד שני, המחירים שם הם כמו "מקום בטבע" אבל זה שווה פי אלף, לדעתי.

יעלי2

New member
הילית, זו את שהתחתנת בגן אומנים? ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

בקשר לרשיון עסק. השבוע היינו שם בטעימות עם עוד משפחה. ונשאלה השאלה הנ"ל. אחד מבעלי המקום שעשה את הטעימות אמר שאין להם רישיון עסק. יש להם את האישורים מהמשטרה וכו אבל הם בתהליכים (המקום קיים 6 שנים)....לך נאמר שיש רישיון?

הילית*

New member
במפורש כן! אני די בהלם...

הראו לי המון רשיונות וזה היה נראה לי ממש בסדר...

אנחנו לא בחרנו בהם גם בשל הרשיון

הם גמגמו והראו המון ניירת אבל בין הניירות לא היה אפילו שמץ של רישוי.

גם אני די בשוק. אני מניחה שקצת

מאוחר מידי עכשיו לשנות את המקום, ואני גם מאד מקווה שלא יהיה שום דבר, בכל זאת זהו גן פתוח, ולא אולם, ואני יודעת שאת גשר התאורה בנה גיל טייכמן, שבנה כבר דברים יותר מסובכים מזה, אבל בכל זאת, יש לי חשש קטן בלב עכשיו. אני מאד מקווה שהכל יהיה בסדר....

יעלי2

New member
עוד בענין רשיון גן האומנים

אנחנו שאלנו את שאלה על הרשיון בצורה ספונטנית במלך טעימות והתשובה הכנה והישירה היתה בהתאם. אנחנו מתענינים במקביל במקום נוסף שהציף אותנו בניירת ומנסה לשכנע שזה ענין פורמלי, שכל האישורים בידיהם ומדובר על שינוי סטטוס של המקום ממחסן לגן/אולם. אנחנו חושבים כן ללכת עליו והיות וגן האומנים לא מחזיק ברשיון, אנחנו מקווים לטוב ולא רואים הבדל (ומקווים שחס וחלילה לא יהיה).

יעלי2

New member
ואחרון חביב בענין הרישיון

יש מקומות שלא מקבלים רשיון למרות שיש להם את כל האישורים, בגלל רעש מהשכנים, או כמו שאמרו בגן האומנים שבגלל שהם יושבים על קרקע חקלאית אז מותר לקבל רשיון לעסק בתחום החקלאות אבל לא גן אירועים. זה כנראה כל הסיפור. (החוקים המטופשים שבמדינה).

למעלה