האם באמת ניתן לגשר..

Baby Boo

New member
האם באמת ניתן לגשר..

האם ניתן לגשר בין דתיים לחילונים? באופן הפרטי בין אדם לאדם או באופן חברתי? אני חושבת שבין אדם לחברו זה ניתן בגלל שכל אדם הוא אדם ולא משנה עם הוא אוכל בשר וחלב ללא הפרש או הולך להתפלל כל יום שלול פעמים בבית כנסת.. אני חושבת שאנשים מתחברים ברמה האנושים מעבר לאמונה וצורת חיים.. אבל כחברה אין סיכוי! כי כל אחת מהחברות בטוחה שהדרך שלה היא הטובה ביותר טל

מסכים לחלוטין מניסיון מסוים

בתקופה שבה הייתי לא מאמין הצלחתי להתחבר דווקא לאנשים ה"יותר דתיים". כמובן שניסיתי להימנע מדיבור על נושאים רגישים.... בכל מקרה זה פעל מצוין...

פלסטיק

New member
ניתן ללמוד לקבל את השונה

כוונתי לקבל את השונה ולכבד אותו עם דתיים וחילוני אני מקווה שזה אפשרי עם חרדים אני לא רואה אופציה כזו

פלסטיק

New member
כי הם לא מוכנים לכבד את השונה

זה נע בין עיקום פרצוף במקרה ה"טוב" לבין זה שחלקם אומרים שעדיף לאם שתתפלל למות בניה ושלא יהפכו לחילונים (במקרה הרע) לכן הם לא מוכנים לחיות עם חילונים או דתיים ובמיוחד שומרים את ילדיהם מהחברות האלה מי שלא יכול לכבד את דרך חייו של אחר יוצר פירוד אני לא מדבר על חרדים בודדים שאולי כן יקבלו חילוני אלא על הרוב המוחלט שבהם הלואי והייתי טועה אבל זהו המצב

מתנדב

New member
וכאן השאלה היא....

למה אם חרדים זה לא ניתן? למעשה מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין דתי לחרדי? שניהם מחוייבים לקיים מצוות שניהם מתפללים שניהם לומדים שניהם מאמינים אולי בגלל שהדתיים יותר ליברלים? בגלל זה השנאה כנגד החרדים גבוהה כל כך?

אמממ...דתייה+חילונייה+מסורתית

ככה אני וחברות שלי נראות...חוץ מהעובדה שאפ'חד לא מבין מה קורה ומה פשר השלישיה המאוד מאוד מאוד מוזרה הזאת...הכל סבבה! פעם בשבוע אנחנו נפגשות..מדברות מלא בטלפון+אינטרנט! המסורתית הולכת לבוא אליי הבייתה שבוע הבא....מה זה אי-אפשר? זה הכל כוח רצון! ועם חרדים? זה תלוי בהם! בדר"כ חרדים מתנזרים מחילוניים....לי פעם הייתה חברה חרדית-הם לא שונים...אבל ברגע שהיא ראתה חילוני היא עיוותה ת'פרצוף כאילו הוא טמא! בגלל זה הם לא רוצים....יש כאלה שכן, יש כאלה שלא...זה הכל תלוי בבנאדם!

למעלה