האם באמת קיימת אי-סבילות לגלוטן?- כנראה שלא

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
האם באמת קיימת אי-סבילות לגלוטן?- כנראה שלא

לפני מספר שנים, בשנת 2011, העלו מספר חוקרים מהמחלקה לגסטרואנטרולוגיה באוניברסיטת מונאש ((Monash University שבאוסטרליה, ביניהם חוקר בשם גיבסון (Gibson PR), את הטענה שאצל אנשים מסוימים גלוטן (חלבון הנמצא בחיטה, שעורה ודגנים אחרים, מעניק ללחם את הפריכיות שלו בעת הלעיסה) יכול לגרום לתסמיני עיכול. החוקרים קראו לזה מצב של אי-סבילות לגלוטן...
לחצו להמשך קריאה
 

BigBadWolf

Member
וזה מצטרף לשורה ארוכה במיוחד של מיס-קונספציות לגבי תזונה

 

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מה שיפה כאן שהיה חוקר שתיקן את עצמו...

משמע לא נח על זרי הדפנה של הגילוי שלו והמשיך ללבות אותו, אלא בדק בעזרת מחקר ועוד מחקר ומצא שהמסקנות הראשוניות שלו היו שגויות.
 

BigBadWolf

Member
בהחלט יפה וראוי, אבל לצערי זה לא יספק את חובבי המיתוס

מהרגע ששמעו על רגישות לגלוטן שום דבר לא ישנה את דעתם. לאנשים קשה במיוחד להרפות ממיס-קונספציות לגבי תזונה כמו גם כאלו שקשורות ברפואה.
 

uzi2

Active member
אתה צודק, אבל מצד שני

זה ממש לא פשוט לאדם מן הישוב, להבין מכל רעש הרקע, עד כמה יש תוקף מדעי לכל טענה.

ברפואה כבר מזמן שלמחקר יחיד לא אמורים לתת משקל רב אלא רק למטה-אנליזות. אבל כאמור, למי מן הישוב יש משאבים לחקור לעומק כל תפישה רפואית שעומד מאחוריה רופא שאינו מטיל ספק בנכונותה.
 
למעלה