ילדים במשפחה פרק ב'
הי,
את מעלה נקודה מאוד חשובה בעניין הילדים שחשב לי להתייחס אליה.
אני מאמינה שאנחנו לא יכולים ל"הטביע" בילדים שלנו כלום.
אני גם לא חושבת שאנחנו יכולים או צריכים באזושהיא דרך ל"הכריח" את הילדים שלנו לצורת חשיבה מסויימת או להתייחסות מסויימת.
כשאני אומרת מטרה זה המטרה שלנו כזוג. למה אנחנו יחד, מה אנחנו רוצים ליצור.
לגבי הילדים – בעיניי חובתינו היא לעשות הכי טוב שאנחנו יכולים בכל רגע נתון, להקשיב להם, להבין את המצוקות שלהם, לתת לה את הסביבה הטובה ביותר שאנחנו יכולים בה ירגישו שייכים, בטוחים ורצויים.
על זה צריך לעבוד, זה לא מובן מאליו לא בפרק א' ובטח לא בפרק ב'.
הילדים עצמם? הם יבחרו מה שהם רוצים, אין לנו באמת שליטה על זה.
אנחנו יכולים לתת להם דוגמא אישית, לחיות את הערכים שהיינו רוצים שהם יגדלו לאורם, לקבל אותם כמו שהם, אבל הם בסוף ירגישו מה שהם רוצים וזה בסדר!
ילדים תמיד מעדיפים את ההורים שלהם יחד בכל גיל ובכל שלב, זה ברור.
הבחירה שלנו בזוגיות שנייה היא שלנו, היא לא חייבת להיות שלהם.
יש לנו 2 אפשרויות:
או לוותר על החיים שלנו, על אהבה, זוגיות ושותפות לחיים, או לחיות את החיים שלנו על פי הערכים שאנחנו מאמינים בהם, בכך לתת דוגמא אישית לילדים שלנו.
זה לא אומר שאנחנו מתעלמים ממצוקותיהם וקשייהם, זה לא אומר שאנחנו מצפים מהם להתייחס למסגרת החדשה כמשפחה, או לבני הזוג החדשים כאבא ואמא. ממש לא!!
למשל, אני מתייחסת לילדים של בן זוגי כמשפחה שלי, כי זו הבחירה שלי.
יותר מזה, כשאני בחרתי להגיד לעצמי שהבן של בן זוגי הוא משפחה עבורי, באופן מפתיע חל שינוי במערכת היחסים בינינו לטובה.
גם בן זוגי רואה בי ובילדים שלי משפחה שלו.
זה לא היה מובן בהתחלה, ודיברנו על זה הרבה שנינו, וכל הזמן מדברים.
כלומר, שנינו בחרנו את נקודת המוצא שלנו כמבוגרים והורים של הילדים והיא: שהוא וילדיו הם משפחה שלי, ואני וילדיי משפחה שלו. נקודת המוצא הזו מכתיבה את ההתנהלות שלנו ביום יום.
אבל...וזה חשוב, זה רק שלנו!
זה לא אומר שזה מה שהילדים שלנו צריכים להרגיש, או לסגל לעצמם.
מעולם לא הכרחנו מי מהילדים שלנו לקרוא אחד לשני אחים, או להתייחס אחד לשני כמשפחה, הם יבחרו מה שהם רוצים.
זה שאנחנו שמנו לנו מטרה לעשות הכי טוב שאפשר כדי ליצור אוירה משפחתית, ביחד, שיויון בין כולם, ועוד ערכים שבעינינו מאפיינים משפחה, זה אחלה, זה מה משנחה אותנו.
אבל זה לא אומר שזה גם מה שהילדים שלנו צריכים לחשוב ,ואין לנו שום ציפיות מהם.
לכן אין פה שום כשלון, פנטזיה לא ממומשת, או נסיון להטביע בהם משהו.
יש לנו ילדים בני 20 ובני 16 ו 14
אנחנו מכירים את כל הגילאים, כולל ילדה שבחרה לא לגור איתנו, והיא עדיין חלק מהמשפחה. .
בקיצור,
אנחנו לא באמת יכולים וגם לא צריכים להחליט בשביל הילדים שלנו מה הם ירגישו ואיך הם יתייחסו לבני הזוג שלנו וילדיהם, גם לא בעוד 30 או 40 שנה.
אנחנו כן מחוייבים בעיניי לחיות כמו שאנחנו מאמינים שצריך לחיות, ולתת להם את הסביבה הכי טובה לגדול בה.
בשביל זה כדאי לדעת מה מנחה אותנו, מה המטרה המיטבית מבחינתינו ומה הערכים שלנו.
זה פשוט יעזור לנו להתמודד עם קשיים ומשברים (ויש הרבה ברוך השם בפרק ב'),
וכל מה שעוזר ועובד, בעיניי מבורך