האם באמת sonoma הכרחי?

• פותח הנושא or99
  • פורסם בתאריך

or99

New member
האם באמת sonoma הכרחי?

כי אני מתלבט אם לקנות IBM R50e שאין לו סונומה אבל יש לו 60 ג'יגה וצורב DVD ועולה בערך 1000 שקל פחות מ-R52 שיש לו רק 40 ג'גה ואין לו צורב. מה אתם אומרים?

Mיקי_

New member
אם אין סונומה יש דותן או סנטרינו?

כי סלרון לא מומלץ

סונומה, דותן ובניאס

הם סוגים של מעבדי פנטיום M בטכנולוגיית סנטרינו.

or99

New member
תוכל להמליץ לי בבקשה?

אני מתלבט בין IBM THINKPAD R50e UR0S8IM, שהוא יחסית זול וכולל צורב DVD ודיסק קשיח גדול יותר, לבין IBM THINKPAD R52 Topseller UJ369IM שהוא יותר יקר בכמעט 1000 ש"ח, ולא כולל את התוספות הנ"ל (אבל הוא כולל גם blutooth). האם באמת ארגיש את ההבדל בביצועים בין הסונומה לדותן? האם באמת, כמו שאומרים, הביצועים של האינטרנט האלחוטי מהירים משמעותית?

במקרה הזה

החסרון העיקרי של הR50E הוא הכרטיס מסך. אבל חוץ מזה יש לו נתונים לא רעים ביחס לR52: DVD-W, דיסק יותר גדול, מעבד יותר טיפה יותר מהיר. לכן לדעתי עדיף במקרה הזה ללכת על הR50E.

Ixion

New member
זאת טעות,

סונומה זאת הפלטפורמה המחודשת של סנטרינו. כמו שסנטרינו הוא השילוב של מעבד פנטיום M מסוג בניאס (1מגה LEVEL TWO CACH), כרטיס WIFI וCHIPSET אחר כלשהו (סליחה אם אני לא בקיא בפרטים האלה..), כך גם סונומה, רק עם מעבד דותן (2מגה LEVEL TWO CACH) וCHIPSET מחודש.

Ice Age

New member
אתה בטוח?

כי לפי מה שאתה אומר אז דותן זה המעבד בפלטפורמת סונומה, אבל לפי מה שאני מבין סונומה זה המעבד החדש והיותר מתקדם לעומת דותן.

Ixion

New member
לא בדיוק, אבל כן.

מעבד דותן יכול להיות מותקן בפלטפורמת סנטרינו, אבל הוא מגיע בפלטפורמת סונומה ללא קשר.

Ice Age

New member
אז עכשיו אני בכלל לא מבין

לפי המסמך לסנטרינו קראו קודם סונומה, אז מה בדיוק קורה פה?

Y. Welis

New member
פנטיום M הוא המעבד; הטכנולוגיה

שבה הוא עובד (עם סט השבבים הייחודי של אינטל) היא 'סנטרינו' (לשעבר 'סונומה'). אין טעם לזכור שמות של אינטל, כי יש להם עשרות בכל שנה לכל סוג מעבד וקומבינציה של טכנולוגיות (הדור הבא למשל יהיה מעבד פנטיום M שולחני עם כמה ליבות). הפנטיום M עבר כמה גירסאות, שלכולן שמות עבריים - 'בניאס', 'דותן' ואח"כ 'יונה'.

Ice Age

New member
אז אם ככה

למה מוכרים את סונומה בתור הפלטפורמה החדשה?

Ixion

New member
הטעות היא בקשר לסונומה, אשר היא

לא מעבד, אלא פלטפורמה, בדומה לסנטרינו.

למעלה