האם בבית שיש ראוטר אפשר לגלוש ב WI FI?

BravoMan

Active member
תלוי:

האם הראוטר מצויד ב-WiFi?
האם ה-WiFi בראוטר מופעל?

רוב הסיכויים שהתשובה היא כן, לשתי השאלות, ואז אפשר לגלוש.

BravoMan

Active member
וודאי שלא.

גלישה ב-WiFi זו גלישה באינטרנט הביתי שלך.
זה בדיוק כמו לחבר מחשב עם כבל לראוטר, רק בצורה אלחוטית.

אם את צרכיה עזרה בהגדרת הראוטר יש כאן בתפוז פורום "רשתות ופס רחב" שם ישמחו לעזור.

אל תשכחי לספר להם איזה ראוטר יש לך.

בהצלחה!

BravoMan

Active member
תקראו לי פרנואיד, אבל אני לא נותן לאיש לחטט

ברשת הביתית שלי.

לכן, לא הייתי משתמש בדבר כזה.

מצד שני, יש לי כמה חברים שטוענים שהם בכוונה לא נועלים את הנתבים שלהם, כי לא אכפת להם אם השכנים יגלשו קצת על חשבונם, והם טוענים שגם לא נורא אם איזה פרחח יכנס וידפוק להם דברים במחשב.

כל אחד והשיקולים שלו.

אגב, היזמה של בזק לא חדשה. כבר לפני כמה שנים קראתי על חברה (לא תלויה בספקית) בארה"ב שעושה בדיוק את זה: אתה פותח את הנתב שלך לאחרים, ותמורה מקבל שם משתמש וססמה להתחבר דרך אנשים אחרים שעשו את אותו הדבר.

החברה גם מצא דרך לגבות כסף על זה (לא זוכר בדיוק איך המודל עבד), אבל זה עדיין היה הרבה יותר זול מגלישה סלולרית.

noa_f

New member
לטעמי, יש הבדל מהותי בין אדם שמחליט לפתוח את

הרשת שלו לציבור, לבין היוזמה של בזק. בזק מתכוונת לגזור "קופון חברתי" על חשבון הציבור וזה די דוחה בעיני.
לו היתה נותנת איזו הטבה למי שעושה עבורה, ניחא. אבל היא לא.

noa_f

New member
שוב: מה הקשר לבזק? רשתות פתוחות כבר קיימות

והרבה (ת"א היא העיר הכי מחוברת בעולם, כמעט). זה לא שמישהו זקוק לזה.
מדוע בזק גוזרת קופון על חשבון מישהו אחר? האם האדם שפותח חלק מתעבורת הרשת שלו משלם לה פחות? לא. האם הוא מקבל ממנה משהו בחינם? לא.
הוא מממן וחשוף לבעיות אבטחה והיא אומרת שזה "שלה" והיא "חברתית" ומפרסמת את השירות שהוא נותן כאילו הוא מטעמה. על סמך מה? ולמה שמישהו ירצה לתת לה לעשות לו את זה?
בבית הקפה אתה לפחות קונה כוס קפה, אבל מדוע שארצה לתת חזרה לבזק חלק מתעבורת רשת שאני משלמת עליה מחיר מלא? בשביל שאוכל - אולי!!! - למצוא וויי-פיי בפינת רחוב בעפולה?

למעלה