שלחתי קודם תגובה מפורטת, אבל ...
היא נעלמה. כנראה היא היתה ארוכה מכדי יכולתו של הפורום לשאת אותה. לכן אגיב בקצרה בלבד. אני לא מסכים עם רוב אלה שהגיבו (יגאל - היחיד שענה תשובה לענין, לדעתי). צִפִּי - בשביל לקבוע שזו אפילה לא צריך להאמין בשוויון "מלא" בין המינים. מספיק שגם חיילת וגם חייל יילכו לאותו תפקיד כדי לראות שמשהו לא בסדר בכך שאחד מהם יהיה חייב להיות מסופר על פי הפקודות והשניה - תוכל להסתפק באיסוף השיער. (ברור שיש אפליה גם בעניינים אחרים, כמו משך השירות וברור שיש אפליות אפילו חמורות יותר נגד חיילות, אבל זה לא עילה לאשר אפליה בענין מראה). חנה בית הלחמי - אני מסכים איתך שההוראות המטופשות שהיו בעבר (תיק צד, חצאית, חזיה) לא היו בסדר וטוב שהן פסו מהעולם. (אגב, אני לא בטוח שאם היתה מוגשת עתירה נגד חובת נשיאת התיק, למשל, היא גם היתה נדחית או שבמקרה שהיתה נדחית לא הייתי מצליח לגייס בפורום תגובות אוהדות לכך שמדובר באפליה). זה לא מצדיק את המשך האפליה לכיוון השני. עוד דבר - חובת איסוף השער היא משהו שניתן להבין אותו, זה גם לא משהו נורא, כי כשיוצאים לחופשה - אפשר להתיר את השער, אבל אי אפשר לגדל את השער בזמן יציאה לאפטר או לחמשוש או אפילו לרגילה. ברור שחובה כזו חלה היום רק על חיילות, כי רק להן מותר לגדל את השער. איש - "כבוד האדם" הוא לא רק מונח ערטילאי, אקדמי או של מי שמכונה "יפה נפש". זה ענין מהותי שנוגע לכל אחד מאיתנו ואני לא הייתי מתייחס בביטול לטענות כאלה. (אני גם לא רואה פסול בכך שחייל יילך עם חצאית, במדי א´. למי זה מזיק?). עוד לא קראתי את פסק הדין, אבל אני אלך לבדוק את ההנמקות. אני חושב שהתערבות כופה במראה של האנשים, כשאין לדבר הצדקה ממשית, היא פסולה. אשמח אם מישהו ייטול לידיו את היוזמה ויגיש עתירה נגד התקנות בדבר "מדי משפט", שלדעתי הן סותרות את חוק יסוד כבוד האדם וחרותו. עוד משהו לחשוב עליו - אם היו מחייבים חיילות להסתפר בזמן השירות הסדיר, הדבר היה פחות נורא, גם בגלל שהשירות עצמו יותר קצר וגם בגלל שלאחר השירות הן היו יכולות לגדל את השער שנים ארוכות. אצל חיילים, לא רק שהשירות ארוך יותר, אלא שלאחר כמה שנים, רובם הולכים ומקריחים, כך שייתכן שהם לא יוכלו לחזור לאורך השער שהיה להם לפני זה.