האם בדו שיח בין האלוהים לעם היהודי.

nehud

New member
האם בדו שיח בין האלוהים לעם היהודי.

ב-2000 השנה האחרונות, אפשר לראות דפוס של הכוונה רוחני וויתור על האחיזה בקרקע = (בחומר). לדעתי כן. 1. ע"פ המסורת היהודית כתוצאה מאחיזה "בקרקע" של המימסד הדתי (הכוהנים) וכמובן העם נחרב המקדש שהפך לגל אבנים וגורש העם מהאחיזתו "בקרקע" 2. גרוש יהודי ספרד כאשר החלו לאחוז "בקרקע" 3 השואה השמדה וגרוש האוחזים בקרקע לאורך כל הדרך "הרוח" היהודית החזיקה את העם וכאשר זו הפכה לנחלת העשירים והמשכילים בלבד קם הבעל השם טוב והפך זאת לנחלת הכלל. האם אין המסר האלוהי הבא להגיד לעם היהודי (ולכולם) האחיזה ברוח כדרך חיים מובילה להתפתחות האחיזה בקרקע כדרך חיים מובילה להרס וחורבן. אינני עוסק בוויתור על החומר או קרקע, כי אם בקביעת הקווים המנחים לקבלת ההחלטות של העם היהודי וכל העמים בהתאם למסרים ברורים מאלוהים. אהוד

osho7

New member
אני מסכימה...

בנושא של הקו המנחה את החיים, וידוע שהאדמה הזאת לא שלנו כי אנחנו שלה. אם היתה פה אמונה יותר חזקה לרוב הקובע, אף אחד לא היה חושש ממה יהיה.. כי לאף אחד אין שליטה על מה שקורה בכל מקרה, ואמר לי אדם אחד דתי ומאמין, שבקרוב יבוא המשיח ואז ב"מילא יפוצו כל אויבינו.." אז אפשר להרגע ולהפסיק לנסות "לפתור" את המצב. אני יודעת שרוב האנשים לא רואים את זה ככה, כי הם חושבים שהפעולות שלהם יכולות לשנות את המצב לכאן או לכאן.

אור ה101

New member
אושו זה נכון. אבל,

כל דק` כל יום ויום שעובר זה פיקוח נפש מה שהיה וצריך להיות זה דבר אחד וצריך לעשות השתדלות לגבי זה. מה שקורה בחיינו היום יומיים צריך לעשות דברים על מנת שעוד דם לא ישפך (אני מתנצל נראה שאני גולש לנושא שלא קשור לפורום הזה איתכם הסליחה)

seeyou

New member
יהודי הנודד-../images/Emo22.gif

אם זה נכון מה שאתה אומר זה מתאים לתאוריה אשר אומרת: רק בזכות שהינו מפוזרים במשך 2000 שנה הצלחנו לשרוד כעם-דת! בקשר ל"דו שיח בין האלוהים לעם היהודי" יש טעות קטנה אין "לו" צורך ב "דו שיח"... Most conversations are simply monologues delivered in the presence of witnesses

seeyou

New member
מה זה דו-שיח?../images/Emo13.gif

את באמת מאמינה ש"גורם" אדיר ממדים ינהל שיחה עם מה שהוא מייצר? זה כמו שאם מנהלת שיחה עם וולד בין יום! האם היה לי דו-שיח איתו? כן! אני שאלתי שאלה,מאוד עקרונית מבחינתי...וקול
מוזר ענה לי... האם זה היה הקול שלו? אי אפשר לדעת-אך התשובה מתאימה לתפישה שלנו לשרשרת המזון.... המבין...יבין. פעם היו אומרים שאדם שמדבר לאלוהים הוא אדם מאמין... האדם שאלוהים מדבר איתו פרושו שהאדם משוגע... לכן,שומר את הדבר בסוד!

osho7

New member
הוא יצר אותנו כיד לחוות את עצמו

אז לא רק שהוא בדו שיח איתנו, הוא רוצה שנתחבר למהות שלו בקרבה הכי עמוקה שיש, איך יש לך בכלל ספק? מי שקרא את הספרים האלה או אפילו התחיל ללמוד קצת על הנושא בקבלה או משהו , כבר יודע שמטרת הבריאה היא להיטיב לנבראיה . אלוהים ברא אותנו בצלמו, אנחנו היום חלק מאלוהים כמו שהיינו לפני שנוצרנו, כשהיינו רק פוטנציאל -והפוטנציאל הזה הוא חלק מאלוהים. המשוואה ברורה לא??? ואמא מדברת לוולד שלה כשהוא רק נולד כל הזמן ולנצח.

nehud

New member
כמחלקת ההוצאה לפועל של הבריאה

כמו בכל מערכת יצרנית יש דו שיח בין ההנהלה לצוות העובדים . לעיתים קרובות דו שיח של חרשים אך לעיתים דו שיח פורה ומפתח לשם המשך הבריאה. אין לי היכולת להגיד ".. רק בזכות שהינו...." אך לדעתי התנסות של 2000 השנים האחרונות בכול הקשור לאחיזה בקרקע (חומר) אינה באה לידי ביטוי מבחינה דתית (הממסד הדתי) לדוגמה הרב עובדיה (אתמול) הנחשב לפוסק הלכתי חשוב טוען".. לא מקבלים דבר בעד הנסיגה..." הערך הרוחני לא קיים רק הפרוש החומרי. המצווה לשמש אור לגויים והרי כאשר אתה פנס בחשכה ,לגוי יש רצון לאחוז אותך חזק ובוודאי שלא לזרוק לים, אך אנו עסוקים בחושך. אהוד

osho7

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

לא כל כך הבנתי. בכל מקרה במה שקשור לדת ואלוהים מבחינתי כל המוסדות הדתיים והפוליטיים לא רק שלא מייצגים בעיני את הדת ואת אלוהים הם אפילו חוטאים להם, בכך שהם משתמשים ומבזים את כל מה שיפה וחכם וגבוה ביהדות והופכים אותה לשוט בו הם מצליפים בציבור כדי לצבור כוח ושליטה לעצמם. הם אלה שעסוקים בחושך, ומהם לא תצא תורה ולא יראו אור לגויים. הגאולה תבוא ממי שעושה עבודה אמיתית ומתקרב לאלוהים ממקום של אהבה ואמת ולא ממקום של פחד ושליטה. (אפילו בקבלה פעם אמרו שהגאולה תבוא מהחילונים...)

nehud

New member
עמית אהובתי אם כך דעתך אזי

הפיסקה הראשונה בהודעתך אינה ממקום של אהבה
דרכים נסתרות לו לאלוהים
ובבריאה יש מקום לאלו וגם לאלו על פי בחירתם! באם בחירתך להתנהל ממקום של אהבה ואור לסובביך עשי זאת במלאות באהבה אהוד

GirlFromHell

New member
לפי התנך

אם אני זוכרת נכון משיעורי תנך כתוב שהארץ בכלל לא שלנו ואין לנו זכות לקחת עליה בעלות מכיוון שכל האדמות של אלוהים הם. בתור אחת שלא מאמינה בחומרנות אני מסכימה עם הדעה הזאת. אני לא חושבת שבהכרח אחיזה בחומרנות מביאה להרס וחורבן כמו שאמרת אבל זה פשוט לא נראה לי הדברים החשובים בחיים.

nehud

New member
האחיזה בחומר כדרך חיים של העם

היהודי (נבחרי העם - נציגי העם) ב 2000 השנה האחרונות הובילה להרס וחורבן לעם. שלמה המלך בנה אמפריה שלאחר מכן התפרקה לישראל ויהודה. בית שני נהרס כתוצאה מאחיזה בחומר של מנהיגי העם . גרוש ספרד לאחר תור הזהב. אין הדבר אומר שאין צורך בקרקע להקים מדינה. לטעמי אין צורך להוסיף קרקע כדרך חיים יחידה ועיקרית ולבצע זאת בשם ערכים רוחניים בובזמן שערכים אחרים אשר לומדים ומתפללים עליהם נרמסים ברגל גסה. אהוד

osho7

New member
רגע רגע...

בית שני נחרב בגלל שנאת חינם, השאלה פה היא מתי האחיזה בחומר יוצרת שנאה, או יותר נכון מרחיקה אותנו מאלוהים, ולא אם צריך או לא צריך אחיזה בחומר. אנחנו בני אדם בשר ודם וכדי להתקיים בגוף הפיזי ובעולם הגשמי אנו צריכים את מה שהעולם הגשמי מספק לנו, גם בתור אנשים עם מודעות שעושים עבודה רוחנית, אנחנו עדיין נושמים ואוכלים וישנים ומפרישים וכו... השאלה מתי הצרכים שלנו הופכים אותנו לשונאי הזולת , ומרחיקים אותנו מהאהבה ומאלוהים ומתי מדובר במשהו אחר? אולי משהו מהותי שמעבר לצורך הפיזי, ומעבר לאגו.

nehud

New member
היום האחיזה בחומר יוצרת שינאת חינם

הדו שיח החל בנושא ההתנתקות מעזה . האם קיימת אהבה בין המצדדים בהתנתקות לבין אלו הדוגלים בהתיישבות . האם יש אהבה בין אלו הדוגלים בהתיישבות לבין שכינהם . האם ההתנהלות של הקיצונים משמאל ומימין מייצגת אהבה למשהו. או שנאה תהומית. האם אין מקום לחמלה לאותם אלו אשר נשלחו להתיישב בחבל עזה ולאחר 25 שנה מתבקשים לעזוב הכל ולהתחיל מחדש. באהבה אהוד

גריני

New member
תמיד יש מקום לחמלה ../images/Emo45.gif

ולכווווווולם
הבעייה היא שלפעמים החמלה הזאת מתנגשת בחמלה למישהו אחר
ונוצר מצב בו כאילו חמלה למתנחל בעזה מתנגשת בחמלה לאימו של חייל שנשלח לשמור על אותו מתנחל... וחמלה על החייל השומר - מתנגשת בחמלה על תושב עזה הערבי, שחייו אהמממ... סליחה - בזבל (פחות או יותר)... וכך אנחנו מגיעים למצב אבסורדי של "על מי צריך לחמול יותר"?

nehud

New member
לדעתי אין מקום לדרוג חמלה..

חמלה יכולה להתקיים גם כאשר אתה כובש ומטפל באוכלוסייה נכבשת מתוך חמלה מזון, מים, רפואה, חינוך וכדומה וגם כאשר אתה מפנה מתנחלים מביתם כי לדעתך (כמנהיג וכעם) זה צו השעה אין צורך לעשות זאת מתוך שינאה. התוצאה של ההתנהלות הנוכחית תוביל בתחילה לשנאה תהומית ובשלב הבא לזנות כאשר הנכונות לפינוי תמדד בערמות הכסף אשר ישלמו השנואים לשונאים ולהיפך. החמלה אינה מתנגשת עם נחישות פעולה קשה ככל שתהייה אלה קובעת את האיכות ממנה אתה נגש לביצוע. כדוגמה אמהות לחללי צה"ל הטמונים ברצועת עזה אינם מסוגלות לטענתם להוציא את יקירהם ולעזוב (יש מקום לחמלה) אך במידה ויש פינוי האם לא חשוב יותר לשמור על חייהם של החיים ממקום קבורתם של המתים? אזי הגישה לביצוע המשימה באם תבוא מכיוון של חמלה איכותה ותוצאותיה יהיו שונות מבידה ותבוא ממקום של שינאה מכך שיוצרים סיכון נוסף לחילים החיים. באהבה אהוד

osho7

New member
הלוואי עלינו בימי חיינו

שנזכה לחוות חמלה כזאת לא רק ממי שמניע את גלגלי האומה "לכאורה" אלא גם מהשכנים והקרובים שלנו. אנחנו מניעים את הכדור הזה באהבה ובחמלה או בכעס ושנאה שלנו. ההשפעה שלנו כפרטים היא טוטאלית וחד משמעית,לכן השינוי בא מכל אחד לעצמו, כשהעולם יבין את זה, העולם ישתנה מהר יותר לטובה.

למעלה