האם בדיקת דם פשוטה 'מזהה' סרטן בלוטות הלימפה?

so be it

New member
האם בדיקת דם פשוטה 'מזהה' סרטן בלוטות הלימפה?

שלום לכולם,
אני בחורה בת 26, אמי חלתה פעמים בסרטן בלוטות הלימפה (הודג'קין ולימפומה).
כשהייתי קטנה נבדקתי באופן קבוע לגילוי מוקדם של סרטן, אבל בשנים האחרונות הפסקתי את הבדיקות.
בחודשים האחרונים הרגשתי בליטות כואבות בצוואר, כל פעם בצד אחר, הסיבה שלא הלכתי לבדוק את זה הייתה שהנפיחות באה והלכה, כפי שמאפיין וירוס רגיל.
בימים האחרונים הנפיחות חזרה, בשני הצדדים והצטרפה אליה נפיחות וכאב בבית השחי, אני מנחשת שבבלוטות.
לפני פחות מחודש עשיתי בדיקת דם שיגרתית (בדיקה של B12 וברזל בעיקר)

השאלה שלי היא כזו, האם בבדיקת דם רגילה היה ניתן לראות שיש משהו לא תקין שמרמז על סרטן ולהניח שאם הרופאה לא ראתה את זה אז הכל בסדר
או שיש צורך לפנות לרופאת המשפחה? אני מרגישה כאילו אני רואה סרטן בכל מקום ולא רוצה להיות סתם היסטרית.
איך מגלים בכלל סרטן בבלוטות הלימפה?

אני אודא לתשובות של מי שמבין בזה....

עב

New member
איך גילו לאישי את הלימפומה

רופאת המשפחה לא שמה *&^ על תוצאות הבדיקות. אישי עבר לרופא אחר שחשדו התעורר בבדיקות הדם, כאשר כמה ספירות דם הראו ירידה עקבית בספירת הכדוריות הלבנות + בצקת. רופא המשפחה שלח אותו להתייעצות עם המטולוג בבית החולים וזה שלח לבדיקת מח עצם, CT בטן חזה, ביופסיה (שנכשלה. אין לו בלוטות נגישות) ובסוף PET-CT. בקיצור, הייתי מפנה לרופא שאלה ברורה בנושא, במיוחד בגלל ההיסטוריה המשפחתית. חוץ מזה אני שמחה שאת מוקירה את יגאל אלון!

so be it

New member
כדוריות דם לבנות תקינות, אדומות לא-בשל אנמיה

או ככה אני מניחה
אם הכדוריות הלבנות תקינות אז זה מעיד שזה לא סרטני? יש משהו אחר בבדיקות סטנדריות שאפשר לפיו להתקרב לאיבחון?
אני לא רוצה לעשות הר מעכבר,זה "סרט" שאני לא רוצה להכניס את המשפחה שלי אליו עד שאני לא יודעת בוודאות איך הוא נגמר, ואין לי מושג עם מי אפשר להתייעץ

תודה על השיתוף, אני אשתדל שזה לא יקרה לי עם רופאת המשפחה
ובקשר ליגאל אלון, האמת שהמשתמש הזה נוא בערך מאז שהייתי בשנת שירות (וואו, שמונה שנים!!!!!!), והוא היה דמות שלמדנו עלייה הרבה והתחבר לדברים שהאמנתי בהם בזמנו...

עב

New member
מתייעצים עם רופא/ת המשפחה

זה תפקידו/תפקידה.
והלוואי שתקבלי תשובה שזה שום דבר ותמשיכי הלאה בחייך.

יש בדיקת דם עם ספירה מבדלת

שאז בודקים ת הכדוריות לבנות לפי הסוגים זה נקא ספירה מבדלת
ולפ הכמות של כדורי דם לבנים
יודעים אם זה זיהום או משהו סרטני
אחרי שיחה ובדיקות דם שישלח אותך רופא המשפחה
הכי טוב להגיע להמותולוג להתייעצות ע"פ התוצאות
אבל בטוח שאת צריכה להגיע לרופא הכתיבה בפורום לא יעזור אין לנו פה רופא
והרופא יבדוק אותך וגם ישלח לבדיקות דם המתאימה ותשובה יש באותו היום

למעלה