האם ביטול בגרות חורף חלה גם על תלמיד וותיק בן 20

האם ביטול בגרות חורף חלה גם על תלמיד וותיק בן 20

יש לי תלמיד בן 20 שקצב עשיית בחינות הבגרות שלי הואט מפאת העובדה שהוא בחינוך מיוחד / "נפגע נפש" ,(אמן שהשם יתן לו רפואה שלמה,ושישוב לאיתנו !!) האם גם הוא לא יוכל לגשת להיבחן בבגרויות שבוטלו במועד חורף השנה ?? לתלמיד מתקשה כזה -העברת כל עומס הבחינות לקיץ תכשיל ותפגע בו !ורק פיצול עומס הבחינות לחורף ולקיץ אפקטיבי בשבילו. בכל עונה הוא מסוגל ללמוד בין שניים לשלושה מקצועות לימוד ,וביטול מועדי החורף היא החלטה רעה לתלמיד מסוגו!! אל מי ניתן לפנות לפתור את הבעיה הזו?,ומול מי בדיוק לשטוח את תלונתינו ובלבד ויזכה להיתר להיבחן גם בחורף? הוא כבר סיים בהצלחה מתמטיקה ואנגלית , וטרם נבחן במקצועות ההומניסטיים - כך שהשאלה שלי נוגעת לשלל המקצועות .אודה למי שיתייחס לשאלתי . באיחולי שנה טובה ומתוקה.

ybo4

New member
השאלה איננה ברורה

במועד החורף נמשכות בחינות הבגרות - רק בחינות הבגרות שהן חובה לתעודה.
ההשתתפות במועד הזה מותרת מתלמידי יב' והלאה.
השנה מתקיים מועד חורף ונראה שהוא מתאים גם לתלמיד שלך

מועד חורף להיסטוריה ? לספרות ואפילו תנ"ך ??

תשובה מפתיעה!! כי במקום שהוא לומד בו שהינו ביה"ס לא "רגיל", מוסד לימודים לא פורמלי, שנספח לביה"ח פסיכיאטרי, הודיעו לתלמיד שיש בחורף רק לשון אנגלית ומתמטיקה ! ורק בקיץ יוכל להיבחן בכל המקצועות ההומניסטיים ,והוא נלחץ מזה .הוא כבר סיים בהצלחה לשון אנגלית ומתמטיקה, והיה רוצה להיבחן גם בחורף ובקיץ שנה זו במה שנותר לו ..אולי הצוות החינוכי שם לא הבין שביטול מועדי החורף לא חל על מי שהוא מעל י"ב ומעלה ..?

ybo4

New member
מבטיחה לבדוק שוב אישית

בשבילך ולחזור עם תשובה רשמית

ybo4

New member
נא קראי

את הפרסום הרשמי מאתר משרד החינוך בקישור
ראי שורה 4 במיוחד.
מקצועות חובה, כולל רמות גבוהות של מתמטיקה ואנגלית ואף גיאוגרפיה.
מקצועות חובה כוללים היסטוריה, תנ"ך וספרות - כ"א 2 יחידות חובה.

נ ה ד ר! חייבים לידע את הצוות החינוכי !!

אין בעיה להמתין עד אחרי החגים לבדיקה יותר יסודית! תודה רבה על הבשורה הטובה ל ybo4'!!!

ybo4

New member
תשובה רשמית

במועד החורף הנוכחי ובמועד הקיץ הקרוב - תשע"ו - יתקיימו בחינות גם בשאלונים המוכרים, הקודמים.
המגבלה היחידה היא שתלמידים שהחלו לימודיהם בכיתה י' בתשע"ה - אינם רשאים לגשת לשאלונים ה"ישנים", אלא מחוייבים בתכנית החדשה.
זו התשובה הכי רשמית שקיבלתי.
ביררתי לגבי אחד המקצועות, אך בהכרח התשובה טובה לכולם.
ההחלטה לגבי אילו שאלונים נכללים באיזה מועד, היא החלטה של המזכירות הפדגוגית, האחראית על כל המקצועות וכל הבחינות.
שיהיה בהצלחה

למעלה