האם בילדותכם אובחנתם כמחוננים,

• פותח הנושא sneta
  • פורסם בתאריך

sneta

New member
האם בילדותכם אובחנתם כמחוננים,

ציפיתם בבגרותכם לחולל מהפיכות, ובסוף הרגשתם שהחיים שלכם "בסדר"? כלומר לא "עלובי החיים", אבל אתם מרגישים שלא הגשמתם את עצמכם, אלא אתם חיים חיים רגילים לכול דבר, או קצת מעל\מתחת לממוצע?

E s t e b a n

New member
לא חושב במונחים האלה.

מעולם לא ציפיתי לחולל מהפיכות, או ניסיתי לחשוב כמה החיים שלי רגילים או לא. זה נראה לי מאוד מיותר.

sneta

New member
השאלה היא אם הרגשת שמכיוון שיש

לך יותר פוטנציאל, ציפית מעצמך ליותר מאחרים אבל זה לא קרה. לא בהכרח לפצח את האטום, אבל גם לא חיים רגילים לגמרי (אין לי מושג מה זה אומר)

E s t e b a n

New member
אם אין לך מושג...

אז מה השאלה? לא חשבתי על הפוטנציאל שלי לעומת האחרים, לא ציפיתי מעצמי דברים בשהוואה לאחרים, ובכלל אני לא נוטה לעשות הכללות אלא לבחון כל דבר לגופו של עניין. לכן להגדרה "חיים רגילים" אין שום משמעות עבורי - כאמור, אני לא חושב במונחים האלה.

sneta

New member
אני אחדד.

קשה לי להאמין (אולי אני טועה) שאתה לא מצפה מעצמך לכלום. אם אתה כן, למה אתה מצפה מעצמך (אני לא מתכוון במישור המוסרי), והאם אתה מרגיש שעמדת בזה? דבר שני-ללא הכללות-בד"כ גם כן למה האנשים בסביבה הקרובה אליך מצפים מעצמם. זה לא תמיד כ"כ ברור אבל אפשר להבחין בזה. ללא שום שפיטה עצמית, או שפיטה אחרת, איפה היית ממקם את עצמך? גם אם אתה כבר לא חושב על זה יותר, יש סיכוי טוב שחשבת על זה בעבר.

E s t e b a n

New member
אני גם אחדד

כתבתי שאני לא מצפה מעצמי -ביחס לאחרים-. יש לי ציפיות מעצמי, אבל אני בהחלט לא משווה את יחס ההישג/ציפיה של עצמי מול אחרים, קרובים או רחוקים. מעולם לא השוותי, מאז שאני זוכר את עצמי. בעיני זה מסיח, לא רלוונטי ומיותר.

Deep1

New member
מצויין

כי למי שאין את ההרגל הזה (לסמוך על עצמך ולא על הסביבה), יכולים להיות הרבה רגשות אשם ותסכולים.

neko

New member
אנחנו עדיין צעירים, הרבה אנשים

גדולים חוללו מהפכות רק בגיל 40 או אפילו 70, אז עוד יש תקווה
מחוננים בד"כ מגיעים לתפקידים שבהם יש יתרון לאינטליגנציה: חוקרים, מהנדסים, עו"ד, וכו'. בהרבה סוגים של תפקידים, למשל צבא ופוליטיקה, אינטליגנציה היא לא התכונה החשובה העיקרית, ולכן אין שום סיבה לצפות שמחונן ירצה להיות גדול דווקא בתחומים הללו (שהם התחומים בהם יש את האפשרות לחולל מהפכות). בנוסף, אני חושב שבן-אדם אינטליגנטי בד"כ יבין שהסיכוי שלו לחולל מהפכה קטן מאד, ושהמהפכות בד"כ לא חיוביות במיוחד בדיעבד כמו שחשבו, אז הוא ישקיע במה שהוא יכול לעשות: לחיות טוב, או לחקור, או גם וגם...

sneta

New member
אני כמובן לא מתכוון להפיכה צבאית

או פוליטית. אני גם מבין שהסיכוי לחולל שינויים גדולים מאוד הוא קטן. השאלה היא אם אתה מרגיש שהשפעת או הגעת לאיפה שחשבת או רצית להגיע. ד"א בצבא ואפילו בפוליטיקה צריך לא מעט שכל כדי להתקדם ו/או לשרוד

E s t e b a n

New member
זו לא היתה השאלה המקורית, לא?

אין פה שום השוואה לאחרים... אני מרגיש שהשפעתי, עדיין משפיע, והגעתי בדיוק לאיפה שרציתי להגיע בגיל שלי.

sneta

New member
יפה שהצלחת להגיע

*בדיוק* לאיפה שרצית בגילך. אם אתה מתקדם יותר מדי אתה עוצר? :)) עכשיו ברצינות - זה הישג לא רע להיות מרוצה כ"כ הרבה כ"כ מהר - (לא בציניות). השמועה אומרת שרוב המתקדמים הם דווקא המתוסכלים וחסרי המנוחה. אבל לכל כלל יש יוצא מהכלל ודרכים רבות להצלחה. אפשר (אולי אפילו עדיף) גם אחרת :)

E s t e b a n

New member
הכל אפשר אחרת

החיים מלאים בבחירות שניתן לעשות. לדעתי ניתן לבחור להיות מרוצה, כמו שניתן לבחור להיות מאושר, ולפעול בהתאם. אני מאמין שמי שלא מרוצה או לא מאושר, בוחר בכך. בקשר לשמועה ששמעת - אני לא כל כך מקשיב לשמועות. כפי שכבר ציינתי שוב ושוב, אני חושב שזה מיותר ומזיק להשוות את עצמי לאחרים, ולכן למידע כזה אין השפעה עלי (בהקשר של הבחירות שאני עושה). אני ממליץ לך לחקור קצת את תיאוריות המוטיבציה השונות, לדעתי זה ישנה את דעתך על מה זה "הכלל" ומה "יוצא מן הכלל".

atayen

New member
אני מרגישה בדיוק כמוך!

כשהייתי יותר צעירה (כיום אני בת 19) מלא אנשים חשבו שאני מחוננת. לא עשיתי שום מבחן, אבל בכל כיתה שהייתי, המחנכת היתה מתפעלת איך אני חכמה ואיך אם הייתי משקיעה יותר הייתי.....לוידת מה. מליון פעמים אנשים היו אומרים לי "את גאון את גאון" ונראה לי שמרוב זה כבר ציפיתי שאני אהיה איזה איינשטיין כשאני אהיה גדולה. אבל האמת היא שהוצאתי ציונים נורמליים בבגרות, ונכנסתי לחיים האמיתיים, והשגעון גדלות עבר.והרגשתי את עצמי, כמו שאמרת, מתחת לממוצע... ואז עברתי איזשהו שלב,וכמו ש esteban הסביר, קלטתי שזה מיותר להשוות עם אחרים. זה דרש שינוי תפיסה מאוד עמוק אצלי, ולקח לי מלא זמן עד שנפל לי האסימון שהעיקר בחיים זה לעשות דברים שעושים אותי מאושרת. אני מקוה שהבנת למה אני מתכוונת...

Deep1

New member
צריך שכל

אבל אני לא חושב שמדובר באותם כישורים שנבחנים במבחני IQ.

למעלה