האם בישראל

pcp1

New member
האם בישראל

יש גופים סודיים כמו באמריקה שעוסקים בתחום החייזרים עבמים

Gilliana

New member
אם הם סודיים...

אז אנחנו לא אמורים לדעת אודותיהם, לא?
אבל ברצינות עכשיו - על התחום הזה אמון חיה"א הישראלי.

חפY

New member
מניין לך? ../images/Emo12.gif

מניין לך, Majestic12, שקיימת יחידה כזו?

כריסטין

New member
יאאא זה מעניין , תשפוך פרטים.......

בבסיסי ארה"ב הוכח שיש יחידה לעב"מים (הוקלט תמליל כלשהו) , אבל באמת מה קורה בארץ //

Majestic12

New member
היחידה בחיל האויר

עובדה זו לא חדשה. העניין ידוע שנים רבות, וזוהי הדלפה שהגיעה בראשונה לידיו של העיתונאי דוד רונן, עוד בשנות התשעים.

מה שכן בטוח

שיש גם פה בישראל וגם בארה"ב ואולי במדינות אחרות יחידות צבא או יחידות מיוחדות שחוקרות עצמים מוזרים בשמיים...לא חייזרים! אל עב"מ כפי שהוא עצם בלתי מזוהה...חייבות להיות יחידות שחוקרות מקרים של עצמים מוזרים בשמיים ומוזעקות כשיש דיווחים..אבלללל...מן הסתם יכול להיות שבמקרה של עדי עב"מים לא מזניקים מטוס לאוויר כי יכול מאוד להיות שהעב"מ עצמו הוא מטוס של חיל האוויר...אז לפי דעתי הם בודקים עדויות...למשל אני אתן דוגמא לא אמיתית..היום בשעה 5:40 דיווח אזרח על עב"מ בשמי רמת הגולן...אז היחידה שומעת נכנסת למאגרי הטיסות של צה"ל ובודקת מי ומה המריא קרוב לשעה הזאת באותו איזור...אם היה ונמצא שזה היה מטוס אז הם לא בודקים כלום...אם לא נמצא שום מידע על מטוס שהמריא קרוב לשעה הזאת וקרוב לאיזור אז הם בטח שולחים מטוס לסקירת השמיים ומציבים מצלמות באיזור לכמה ימים

Gilliana

New member
תאמין לי...

... שאף אחד לא מחכה לדווחים של אזרחים. הצבא "סורק" את השמיים באופן כ"כ צפוף כך שברגע שצץ משהו, הצבא וחיה"א יודעים על כך הרבה הרבה לפני האזרחים "הרגילים". ואוי ואבוי באמת אם זה לא היה כך, מסיבות בטחוניות כמובן.

כריסטין

New member
אבל לעב"מים יש יכולת להתחבא מרדארים

ואז חיל האוויר לא מודע לכך שעצם נכנס לתחומה של ישראל , ברגע שהוא עולה על העצם זה גם לא ממש יעזור , העב"ם מהיר יותר ממטוסי חיל האוויר .

Gilliana

New member
אם ראדאר...

היה האמצעי היחיד לסריקת השמים, אוי ואבוי היה לנו באמת. לא רק עבמי"ם יכולים להתחמק מראדאר - גם, ועיקר הסכנה, מטוסי אויב. האם ידעת למשל שמתחת לרף גובה מסוים הראדאר אינו מסוגל לקלוט את כלי הטיס? מכירה את המושג משבשי ראדאר? את בודאי מודעת לכך כי קיימות כיום טכנולוגיות הסוואה מתקדמות המסוגלות לעקוף את הראדאר "כמו חמאה". חיה"א הישראלי למשל מחזיק באופן קבוע באוויר מספר לא קטן של כלי טיס על מנת לנטר את השמיים ולמנוע חדירת כלי טיס עויינים - וזה כולל בין השאר גם עבמי"ם, קיימות גם דרכים נוספות.

pcp1

New member
תגידו מישהו

יודע אם אי פעם דווח בארץ מקרה שהממשלה ניסתה להסתיר דברים הקשורים בחייזרים או עבמים כמו למשל בארה"ב? תודה רבה

Majestic12

New member
ממשלת ישראל

ממשלת ישראל לא ניסתה להסתיר - היא פשוט מסתירה הכל! - למיטב ידיעתי ממשלת ישראל לא פירסמה מעולם כל התייחסות רצינית הנוגעת לעבמי"ם, פרט למקרה של שאילתא, שהעלה חה"כ אבי יחזקאל בזמנו, ואשר קיבלה קיטונות של בוז (כצפוי כמובן) מכיוונו של מנהל משרד המדע לשעבר, צבי ינאי. מי שממונה על הטיפול בעבמי"ם הינו חיל-האויר, וכוחות הביטחון (בעיקר המשטרה). כל מידע סודי, אינו מפורסם ע"י הממשלה בישראל - היא פשוט אינה מתייחסת לנושא.

Gilliana

New member
צבי ינאי

אחד האנשים הבזויים ביותר שנתקלתי בהם ועוד התיימר לקרוא לעצמו מדען. פשוט בושה וחרפה, תת רמה. לא הייתי נותנת לו להיות אפילו מנקה בפקולטה למדעים.

Majestic12

New member
הנדון...

מצד אחד אני מעריך מאד את צבי ינאי - אדם שהוא אוטודידאקט, והגיע להישגים מרשימים ועמוקים בכל הנוגע לתחומי מדע רבים, ואף מונה לתפקיד מנהל משרד המדע בזמנו. מצד שני - הוא אדם צר מוחין, אשר במקרה של העבמי"ם, העדיף לתת תשובות מקובלות (ודי אידיוטיות, למען האמת), אשר חלק מאנשי המדע אוהבים לספק בכל הנוגע לעבמי"ם. הכוונה, כמובן, לאותם אנשי מדע שלא ביצעו שום חקירה, ולא קראו שום מאמר רציני הנוגע לעבמי"ם - אלא יושבים מאחורי שולחן במשרד באוניברסיטה, ומשם מנהלים את העולם. והבעיה היא, שישנם יותר מדי אנשי אקדמייה מסוג זה - במיוחד במשרד החינוך הישראלי (הבאתי זאת כדוגמא קלאסית, לאנשי מדע, הכותבים ומפיצים תוכניות לימוד לביתי הספר, בעוד הם מנותקים לחלוטין מהנעשה בשטח)

Gilliana

New member
מעולם לא התרשמתי...

כי צבי ינאי מנותק מהשטח - או שמא איטיב להגדיר זאת: ינאי ניתק את עצמו מהשטח בכוונה תחילה, ניתוק שישרת את מטרתו כאותו אדם צר מוחין, יהיר ועם כל הכבוד - גם לא מי יודע "מלומד". יש רבים וטובים ממנו אשר אמנם לא הגיעו למעמד שר המדע, אבל כולנו יודעים שבמדינת ישראל, אלו אינם הקריטריונים למינויו של שר. על משרד החינוך הישראלי אני בכלל לא רוצה לדבר - אני מציעה להסב את שמו לאלתר ל-"משרד הגיחוך".

Majestic12

New member
אני בכלל הצעתי בזמנו...

בתור מי שהיה עמוק בתוך מערכת החינוך, אני הצעתי בזמנו לעשות למשרד מה שעשה ניירון קיסר לרומא.... - כלומר, לפרק ולבנות הכל מהתחלה...

למעלה