האם בכלל יש מקום להתאחדות X יוגוסלביה?

bensha1

New member
משהו בקשר להתאחדות

האם כדאי לדעתכם להתחיל להתארגן כבר עכשיו ולהקים התאחדות או התארגנות מקבילה להתאחדות עולי יוגוסלביה, או שכדאי להמתין לכנס השנתי שיערך ב 10 בספטמבר. אני יודע שה"ותיקים" אלה שניזונים מידיה של ההתאחדות, מכינים את עצמם להתנפל על האחרים.השאלה היא אם נצליח, אנו הצעירים, להביא מספיק "קהל" שלנו שיעיף אותם לכל הרוחות, כולל את מערכת העריכה הנוכחית!! או שכדאי פשוט לשכוח מהם ולהקים גוף אחר, צעיר, נקי ועם מחשבות מודרניות. דעתכם חשובה לי, אשמח לשמוע מכולם (ד"א בגוף חדש כזה יהיה וצריך להיות גם מקום לכל מי שירצה להצטרף גם אם הוא לא בגיל של "דור המשך", בתנאי שירגיש צעיר.

לדעתי יש לדון במהות לפני כל פעולה

האם קיימת הצדקה לקיום גוף שכזה?‬ אם כן מהן המטרות ומהיכן המשאבים? מה תהייה תרומתו לציבור? האם יש רצון אצל ילידי ישראל לקחת חלק בארגון? מה מאחד את יוצאי מדינות X יוגוסלביה, ולמען איזו מטרה משותפת יש להתאחד?

faridi

New member
שבוע טוב!

שאלת שאלות חכמות, מנהל הפורום: האם קיימת הצדקה לקיום הגוף? מה תרומתו? לאיזו מטרה להתאחד? ובכן, לא רק שהתשובות בגוף השאלות,אלא שהן אותן תשובות לקיום הפורום. השבוע ענית לי על זה: פורום שאינו עדתי אלא קיים כצורך שלנו צאצאי אברהם יוצאי מדינות X יוגוסלביה דור שני ושלישי, לדון על ההיסטוריה, על הקורה ומה צופן העתיד שלנו בישראל, על הקשר עם מדינות X יוגוסלביה ואיך הן נראות מכאן. לספר לכל המתעניינות/ים על העבר של משפחתינו. הקיום שלנו כאן לא קשור כלל לעדות אלא חזרה לעם ישר-אל במדינתו. קיומנו תלוי במימוש "ואהבת לרעך כמוך" יחד עם עמידה בטחונית איתנה וערבות הדדית. אך אין די בכך.

SandraX

New member
תומכת ברעיון שלך, אנו צירים ממש כבר התארגנו ב

פייסבוק...

bensha1

New member
אבל איך את מגיבה לטענות או

למה שאומר "מדינת הנגב המערבי"? האם בכלל יש מקום להתארגנות?

bensha1

New member
תזמיני את אנשי הפיסבוק כאן לפורום

שיביעו את דעתם, הם יכולים לעשות זאת גם בסרבוקרואטית אם קשה להם בעברית.

faridi

New member
בנשה, אני איתך!

אברך ואכבד כל החלטה ואם אפשר גם אעזור. אך כדאי שתדבר ישירות עם י.ז'מבוקי ואולי נחסוך מעצמנו מלחמה מיותרת.

bensha1

New member
לא מוצא שום בסיס משותף

באלוקים ניסיתי, ממש החזקתי לו את היד, לא היה נושא או בעיה שהוא לא היה מתקשר אלי לשאול, להתייעץ ותמיד הייתי נכון, אבל יש גבול, המניעים שלו אינם תואמים את קו המחשבה שלי, מערכת קבלת ההחלטות שלו ויועציו אינם מ"בית ספרי"! אני האמנתי לתומי שקיום ההתאחדות הכי חשוב, הם לא!!

faridi

New member
אולי יש מקום להפריד

בין י.ז'מבוקי לשאר החברים שלא חושבים כמוהו. אינני יודע. אך אם אתה טוען שהוא חי בעולם שונה משלך, לאלקים פתרונים. אם תחליט להקים גוף נפרד, דע לך שאתה נושא על כתפיך מטען כבד. מהיכן תשיג מקורות הכנסה? האם זה מה שירתיע את אותם אנשים? בנוסף, טענת שיש פיצולים בין יוצאי מדינות שונות: בוסניה, מקדוניה... התוכל לשכנעם לאחד כחות? בהצלחה!

bensha1

New member
האם בכלל יש מקום להתאחדות X יוגוסלביה?

מה למעשה מאחד את עולי מקדוניה ועולי בוסניה עם עולי סרביה וכו'? זכור לי היטב שהשנה בפורים עשו צעירי בוסניה מסיבה עליזה בנתניה והדגישו במיוחד שזה לא פתוח לכולם אלא "רק לעולי בוסניה". היתה לי התכתבות עם אחת המארגנות שלהם והיא בכלל התפלאה למה ואיך אני פונה אליה שהרי זו מסיבה סגורה שלהם והם יזמינו רק את מי שהם רוצים! צעירי מקדוניה מאורגנים בדור ההמשך שלהם. לא מכיר את כל הפעילויות שלהם חוץ מהעובדה שיש בהתאחדות עולי יוגוסלביה זרם לא קטן של תומכים ועוזרים ומארגנים ועושים עבורם, יש לי הרושם שאני יודע למה, אבל זה לא משנה. על פניו אמנם נראה שאין בנינו שום קשרים ולא נראה שמשהו מחזיק אותנו יחד. מה עוד שהדור השלישי כבר ממש ממש לא בענין.

כיליד ישראל דור שלישי

לדעתי יש חשיבות לשמר את תולדות יהודי X יוגוסלביה ברשת לכל מי שיחפוץ בכך. מעבר לכך אינני רואה כל צורך בקיום גוף שנקרא התאחדות עולי...

ההתאחדות בשלבי גסיסה מתקדמים.... יש מקום

לבחון התארגנות חלופית. אולי על בסיס שונה של כל מיני פעילויות (טיולים , הרצאות וכו.... ) מתוך מאגר האנשים שלנו .

בבקשה ממך נא עסוק במהות ולא בטפל

האם יש זכות קיום לגוף הזה , מה מטרותיו ומהיכן המשאבים? העובדה שמפורום זה (כיום המדיה האינטרנטית פתוחה לכל ונפוצה מאוד) מדירים רגליהם רבים וטובים מעידה על ניתוק ו/או גאוות יתר, או שאין מקום לנושא זה במציאות הישראלית.

למעלה