האם? בלינוקס.

matam haifa

New member
האם? בלינוקס.

יש תוכנה, או טריק, לשלוט מרחוק על מחשב רגיל המחובר קבוע לאינטרנט, אבל שהמשתמש לא יידע שהמחשב הוא במצב host , שלא יראו שום אייקון. הקיצר, שאני אעבוד על מחשב ולא אדע שבלילה נכנסים אליו דרך האינטרנט. יש רעיונות? (כמובן בלינוקס) ו...לא רוצה שום אייקונים..

beitar

New member
קראתי את ההודעה 5 פעמים.

או שזו השעה או שלא ממש הבנתי מה אתה רוצה. בגדול, האמצעי הכי טוב יעיל ומאובטח (אם עובדים בו נכון) הוא SSH. אתה יכול בעזרתו להריץ את הטרמינל ממחשב מרוחק (דרך חיבור tcp/ip - אפשר ברשת מקומית / דרך האינטרנט וכו´), ואפילו להריץ יישומי X מרחוק. השליטה של ה SSH היא מלאה (אתה נכנס כמשתמש מן המניין - כ root למשל, או כיוזר כלשהו אחר, ומקבל שליטה מלאה, כאילו מדובר במחשב המקומי). אני לא מכיר שום אייקון של התוכנה הזאת, והיות ולא ממש הבנתי מה נדבקת לעניין ה ICON אז אני מסיק שאולי זה מה שאתה מחפש.

ezaton

New member
VNC

קיים לכל מערכת הפעלה (כמעט). מאפשר שליטה מרחוק (גראפית) על מכונות מרוחקות. אם עסקינן בחלונות 2000 או מאוחר יותר, כמכונת ה server (כלומר, זאת שעליה משתלטים) אזי יש להן שרת טלנט שמאפשר פונקציונאליות מסויימת (תלוי מה אתה רוצה). שניהם, כמובן, מאוד מסוכנים ולא מאובטחים מספיק טוב. Ez

matam haifa

New member
שים לב, המילה "לינוקס" מופיעה 2 פעמ

כדי שיבינו שזה פורום לינוקס ולא חלונות ...
כנראה השעה..

הראל

New member
כולנו עושים את זה על הזמן ../images/Emo61.gif

כל מי שמטפל בשרתים, נדיר שהוא ניגש לשרת עצמו ! אפילו "קרנל" מחליפים בלי לגשת לשרת. יש כמה שרתים בחו"ל שמעולם לא ראיתי אותם, אני אפילו לא יודע היכן הם ! אז ... אני לא מבין מה השאלה בדיוק ? אף אחד לא משתמש בשום צלמית (אייקון) ! יש לי חבר, כיום הוא משרת בצה"ל, שמתפרנס יפה מאד מטיפול בשרתי לינוקס בארה"ב כבר המון שנים. הוא היה שם בפעם האחרונה לפני כחמש שנים ! ודרך אגב, הוא עובד רק עם DEBIAN

matam haifa

New member
נסיון להסביר ../images/Emo9.gif

כזו שאלה פשוטה: לא שרת! לא שרת! לא שרת! מחשב רגיל, דבילי, פשוט, הבנאדם כל היום כותב מסמכים. נניח שמוכרים את המחשב כל יום ל"כותב מסמכים אחר" .... בהנאדם מדליק את המחשב, הלינוקס עולה, הבנאדם התעייף והלך לישון, ואז מגיעה "תמר" לצורך העניין, ומטיילת לו בתוך המחשב, כי יש לו שם "שתיל" שמאפשר לה את זה! מקווה שהפעם יותר ברור... נ.ב. רק מי שיודע על ה"שתיל" הזה יכול להכנס למחשב !!!

matam haifa

New member
עוד משהו..

כמו סוס טרויאני בערך ... אני לא רוצה שבעל המחשב "שמכרתי לו" יידע שניתן להכנס לו למחשב, בעזרת תוכנה חוקית כמובן, שמופעלת אצלו אוטומאטית בכל פעם שמדליקים את המחשב.

matam haifa

New member
להראל .

נניח שאתה מתקשר אלי לאחר שהפעלת PcAnywhere ....host נותן לי את הסיסמא ו-ip וכו´ את אותו הדבר אני רוצה כתוכנה "שתולה" ובלתי ניראת.

lizard

New member
2 דברים.

אחד, ברור שיש (אל תשאל אותי איזה,אין לי מושג) שתיים, לא צריך את מספר אחד. יש לך טלנט,SSH,RSH,RLOGIN,XSERVER ועוד מליון דרכים להכנס למישהו למחשב. תלוי למה אתה צריך את זה. האם זו שאלה בשביל לבנות למשל צורת תמיכה מרחוק למשתמשים או שזה נסיון "מתוחכם" לגלות איך עובד ומאיפה להוריד סוסוים טרוייאנים ללינוקס ? תבין, כל מה שיש למיקרוסופט ללינוקס יש ויותר. לכן כל שאלה שמתחילה ב"למייקרוסופט יש XYZ האם ללינוקס...." אז התשובה היא כן ! רק צריך למצוא. מיכה

הראל

New member
כניסה ב- SSH ../images/Emo61.gif

אחת האפשרויות היא להגדיר IP מסויים שרק ממנו ניתן להיכנס. ובכלל בלינוקס אתה יכול להגדיר קבוצות של class שיכולים להיכנס לכל רכיב, כגון ל- apache. או ל- sendmail ואפילו ל- telnet שאינו מומלץ. אז ... אם יש לך IP קבוע במחשב הביתי שלך, זו עוד צורת הגנה. כי אם המחשב שלך כל הזמן online אי אפשר לגנוב ממך את ה- IP. ואפשר יהיה לתקשר רק מאותו מחשב. אפשרות נוספת היא גם קביעת הדרך דרכה חעבור המחשב המתקשר לשרת. כלומר רק דרך routter מסויים (אם יש לך כמה), ואז כאשר ינסו להיכנס מהרשת הפנימית (כגון סטודנטים במוסד אקדמי), הם לא יוכלו כי אינם עוברים דרך ה"ראוטר". גם בנושא ה- FTP ניתן לבצע דברים כאלו. כיום, עם ריבוי ה- ADSL וה- WOW למיניהם, דווקא הרבה יותר קל להגן על שרתתים מפני פריצות. ניתן להגדיר איזה IP יכנס לאן. ואז כל משתמש לא יוכל להיכנס לאן שהוא רוצה גם אם יהיו לו הרשאות.

אז VNC לא טוב, או מה?

בנוסף למה שאמר עז-אתון: אתה יכול להגיד לVNC קליינט בדיוק איזה DISPLAY אתה רוצה לראות במחשב המרוחק. אם תריץ את זה בתור ROOT אני מניח שתוכל לראות כל DISPLAY. (לא "מניח" - יודע). VNC זה אחלה דבר, ולאחרונה כתבו PORT גם למחשבי כף יד וכו´. (לא שאני עוזב את PCANYWHERE - אבל VNC רץ טוב יותר ברשת, ומתאים גם ללינוקס)

matam haifa

New member
ברור ש- VNC טוב. ../images/Emo28.gif../images/Emo28.gif../images/Emo28.gif

ננסה לעשות משהו כ-Scheduled שיתחיל לעבוד כל יום, וגם ישלח לי במייל את ה-ip כל יום.

ezaton

New member
לא לא לא

המחשב המרוחק הוא לינוקס? חשבת על טלנט? על X? חשבתי שההיפך. אין צורך להשתמש בממשק גרפי, וממשק טקסטואלי (בלינוקס, כאמור) יעיל יותר ומהיר יותר, מבחינת צריכת משאבים, ורוחב פס. טלנט, זה הכל. אם אתה רוצה מאובטח, לך על ssh. אל תשים VNC server על לינוקס. עובד בדיוק כמו X (ומיותר ברמה דומה). Ez

למעלה