האם בן זוגי הוא א-מיני?

האם בן זוגי הוא א-מיני?

זקוקה בבקשה לאבחנה מקצועית - יש לי חבר, אנו יוצאים קרוב לשנה. יש ביננו פער גילאים של תשע שנים, והוא בן שלושים פלוס. אנחנו לא מקיימים יחסי מין מלאים או חודרניים. כל יוזמה למגע מיני כלשהו נובעת אך ורק ממני. קיימת תחושה כי אין לו צורך בזה כלל, עם זאת, כשאני כן יוזמת מגע מיני הוא נהנה ואינו מפסיק אותי. אבל גם זה כבר הבנתי שצריך להיעשות בתדירות של פעם בחודש... אולי קיימת התחושה שיש לו "חרדת ביצוע" לגבי תפקודו המיני, אך הוא אינו אימפוטנט! חשוב לציין כי הוא חובש כיפה, אך משיחות איתו ברור כי זה לא מה שמונע בעדו, והוא אף אינו מנהל אורח חיים דתי יתר על המידה. עוד הבנתי משיחות, ומנסיון לפתוח את הנושא כי הוא סובל מחרדות רבות ביצירת קשר מיני ואינטימיות, זאת בעקבות קשר קודם, ואיתי כך אומר, הוא מרגיש "בטוח" בקטע המיני. אני פונה כי אני זקוקה לאבחנה מקצועית על-מנת להחליט ביני לבין עצמי לגבי ההתאמה שלי לקשר: במידה והוא א-מיני אני מבינה שזה הוא ואין לשנות אותו.. במידה והוא סובל מאיזשהיא "אימפוטנציה נפשית" וירידה ביצר המיני לאורך שנים רבות שגרמה לתסכול מיני הנובע מחרדות ו/או הסביבה בה גדל, אז אולי יש תקווה בטיפול??? אודה לתשובה מקצועית (ממנהלת הפורום) וכן לתשובות מניסיון אישי של משתתפים בפורום במידה ויש כאלה. תודה רבה!!!

gringole

New member
דעתי היא

והיא לא אבחנה מקצועית, שיכול להיות שהוא שני הדברים. אני לא חושבת שיש דבר כזה א-מיני. הכל יכול להפתר בטיפול השאלה היא אם הוא מעוניין בכך. בכל אופן דרכי הטיפול הן רבות ושונות ואת זה כבר יחליט בעל מקצוע. אבל, האם הוא בכלל רוצה טיפול? לפי התשובה שלו (הבחור בכ"ז בן 30 ) שהוא מרגיש "בטוח" איתך מבחינה מינית אבל אתם לא שוכבים. זה כמו להגיד "אני לא לוקחת גלולות ואנחנו לא משתמשים בקונדומים ואנחנו לא שוכבים בכלל, והפלא ופלא אין לנו ילדים".

האם ניסית לדבר איתו? האם שאלת אותו אם זה מה

שהוא רוצה בקשר קבוע? האם שאלת אותו מה היה בקשרים קודמים שלו? האם את יודעת מה התוכניות שלו לגבי העתיד? מאיזה בית הוא בא? האם הוא מבית שמחנך לא לקיים יחסי מין לפני הנישואין והוא עומד בקונפליקט עם הנושא? האם הוא יודע שאת מרגישה בחוסר? ואם כן איך הוא מתייחס לכך? בקיצור - צריך עוד הרבה פרטים כדי לנסות ולהראות לך מה קורה.

תשובות לשאלותייך- תודה על העזרה!

האם ניסיתי לדבר איתו- כן, ניסיתי לערוך איתו שיחות בנושא, לרוב הוא מתחמק, לכאורה מודע לבעיה (שהוא לא מקיים יחסי מין), טוען שהוא לא מחכה לנישואין, ו"הבטיח" שזה יקרה בקרוב, אבל זה לא קורה... אני יכולה לתת לך דוגמא מעשית יותר: היינו בסיטואציה מאד אינטימית, וכששאלתי אותו למה לא הולכים עד הסוף, הוא התחמק ואמר "אני אוהב אותך"- כאילו שזה מספיק. לא שאלתי אותו אם זה מה שהוא רוצה בקשר קבוע, כי למעשה הוא כל הזמן מבטיח שזה יקרה בקרוב... לגבי קשרים קודמים שלו- היה לו קשר רציני אחד שנמשך כמה חודשים, והוא לא היה פעיל מינית באופן סדיר (הבנתי שבסופו של דבר הם קיימו יחסים תחת הלחצים שלה, בכפייתה לדבריו, אך זה לא הפך למערכת יחסים עם סקס קבוע). לדבריו, הוא לא הרגיש איתה בטוח בתחום הזה, כי מערכת היחסים שלהם לא היתה בריאה לדבריו (היתה רעה אליו). אגב, הסקס ביניהם קרה ממש לקראת הפרידה ביניהם- אולי זה תרם לפרידה... לגבי תוכניות לעתיד- אני מקבלת ממנו את הרושם שהוא מאד רציני כלפי, עד לכדי חתונה. הוא בא מבית דתי לאומי, ולהערכתי הוריו לא חינכו אותו לא לקיים יחסי מין- בוודאי שלא בגילו המתקדם, אולם לדעתי ההשפעה החזקה יותר היא של הישיבה (כיפה סרוגה- לא ישיבה חרדית..) בה למד, ושל הסביבה הדתית בה. הוא עמד בקונפליקט בנושא בוודאות לאורך שנים, אולם כיום הוא מצהיר שזו לא הסיבה שמונעת בעדו- הוא לא מחכה לחתונה, לדבריו. הוא בוודאי יודע שאני מרגישה בחוסר, העליתי זאת לא פעם... ההתייחסות שלו- הוא מתחמק, אומר שהוא אוהב אותי ומבטיח שזה יקרה בקרוב. האם יש לך מושג מה קורה פה? תודה רבה רבה על העזרה ד"ר אלוני!!!

אז... בהמשך לתשובותי, האם יש תקווה?

כלומר- האם יש עתיד לקשר? האם הוא א-מיני- ואז אני יכולה להבין שזה מה שהוא ואין לשנות אותו... ואז אין עתיד לקשר, כי אני מעוניין בקשר פורה מינית. או אולי הוא סובל מאיזושהי בעיה פסיכולוגית מינית שניתנת לטיפול, ואז אם נוכל לפתוח את זה ואם הוא יסכים לטיפול- אז אולי כן יש עתיד לקשר? המון תודה!

למעלה